Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Paulina.gda

Prosze o pomoc.. sprawa sadowa toczy sie 1,5 roku .. ustalenie ojcostwa,alimenty

Polecane posty

Witam Mam wieelki problem.Nie wiem sama od czego zaczać..Urodziłam synka- wczesniaka 32 tydzień, w wieku 16 lat... Moj synek kończy w lipcu 2012 5 lat jego ojciec nie interesuje sie nim od tego czasu...dodam ze po urodzeniu dziecka wiele razy prosiłam go o pomoc obiecywał ze pomoże a pozniej była cisza,moi rodzice nabrali kredytow, zeby mi do ukonczenia 18 lat pomoc, mama byla syna prawnym opiekunem przez co musiala zrezygnowac z pracy do dnia dzisiejszego maja kredyty do splacenia a on i jego rodzina ma i miala gdzies to czy dziecko ma co jesc, ubrac itp ... Dobre 1,5 roku temu złozylam wniosek o: ustalenie ojcostwa, alimenty i ograniczenie praw rodzicielskich, na pierwszej sprawie ojciec dziecka nie stawił sie, na drugiej był on oraz wezwani byli swiadkowie ( rodzice obu stron ) kazdy mowił co innego .. ojciec dziecka przed 2 sprawa odpisał na pozew gdzie przyznał sie do ojcostwa, itp... choc na sprawie mowil ze nie wie czy jest ojcem :/.. Sad powiedział zeby zrobił test na ojcostwo i ma na to 2 tyg .. nie zrobił... pozniej przez 4 miesiace była cisza wiec poszłam zapytać o co chodzi .. a oni .. hmmm,,, zapomnieli o sprawie ?? kobieta ktora siedziała za biurkiem nie wiedziała co odpowiedzieć .. ale co sie dziwic Polska ... po miesiacu przyszedl list,miałam donieść papiery ze szpitala w ktorym rodziła, karte ciazowa itp zeby ustalic date poczecia dziecka , doniosłam ... tydzień temu przyszło mi pismo z sadu .. w ktorym było napisane by znowu zrobić koszty utrzymania i wysłać zaswiadczenie o zarobkach... lecz teraz moje dziecko juz nie chodzi do przedszkola bo mnie na nie niestac pracuje na cały etat po 9 godz ale umowe mam o dzieło co tydzień przedluzana .... wiec mam pare pytań :CZY MOJE ZAROBKI BARDZO WPLYWAJA NA WYSOKOSC ALIMENTOW?.... CZY JAK SAD ZASADZI MI W KOŃCU TE ALIMENTY TO, OJCIEC DZIECKA ZAPŁACI OD DNIA ZŁOŻENIA POZWU? ..CZY GDY NIE BEDZIE PLACIL MOGE ZLOZYC POZEW JEGO RODZICA GDYZ JEGO OJCIEC MA FIRME I DUZO ZARABIA ???... CZY MOGE GO POZBAWIC CAŁKOWITYCH PRAW RODZICIELSKICH GDYZ NIE INTERESUJE SIE SYNEM OD 5 LAT, DZIECKO GO NIE ZNA, A JA Z MALYM OD 3 LAT ZYJE I MIESZKAM Z KIMS INNYM, SYN SIE DO MOJEGO OBECNEGO CHŁOPAKA BARDZO PRZYWIAZAŁ, I NIE CHCE MU TERAZ MIESZAĆ W GŁOWIE BO MOZE TO SKUTKOWAC NA PRZYSZŁOŚĆ... ILE JESZCZE SĄD MOZE ZWLEKAC Z TA SPRAWA??... CZY MOGE DOLICZYC SZKOLE DO KTOREJ DZIECKO POJDZIE W TYM ROKU.. BO NIE MAM JUZ POMYSLOW CO DOPISAC DO KOSZTOW UTRZYMANIA SYNKA.. TROCHE SIE ROZPISALAM ALE MAM NADZIEJE, ZE KTOS MI POMOZE.. SPRAWA JEST DOPIERO W MARCU..

Gość powinnaś złożyć zalżalenie
na działanie sądu i opisać w tym zażaleniu że przez ich działanie musiałaś zrezygnować z przedszkola!!! Idź do jakiegoś radcy prawnego niech ci to mądrze opisze

Gość figa z makiem2
" ale co sie dziwic Polska ..." ty narzekasz czy ja zle widzę ? było nie gzić się w wieku 16 lat. Patologia :(

alimenty chce ale już z drugim gachem żyje, zabezpiecz sie bo zaraz bedziesz szukac drugiego ojca

wiem co robie.... to ze w wieku 16 lat urodzilam zobowiazuje mnie to zycia w celibacie ??? nie piszcie skoro nie odpisujecie na temat......

Gość jak masz drugiego faceta
to z tego co się orientuję od tej pory to on powinien ponosić koszty utrzymania Twojego dziecka. Gdyby Twój ex związał się z inną kobietą i miałby zasądzone alimenty na dziecko, a nie miałby z czego płacić, to wówczas jego panna by musiała. To tak w skrócie. Powinnaś się udać do prawnika, w większych miastach raz w tygodniu można zasięgnąć darmowej porady prawnej, informacje uzyskasz w urzedzie miasta.

Gość Kancelaria Prawna
Dzień Dobry, Jesteśmy Kancelarią, której przewodzi motto SZYBKO, DOKŁADNIE I SKUTECZNIE. W Kancelarii pracują specjaliści, którzy są niezastąpieni w bieżącej obsłudze prawnej a mianowicie: analizie sporządzeniu umów, zabezpieczanie ich wykonania, sprawach pracowniczych, ubezpieczeń społecznych, reklamacji, gwarancji, weksli i innych form zabezpieczeń płatności, ubezpieczeń gospodarczych, odszkodowań, spraw sądowych, administracyjnych, zamówień publicznych. Kancelarii świadczy za pośrednictwem pracowników terenowych, windykatorów, profesjonalnych pełnomocników, zaufanych komorników bardzo szeroki wachlarz usług windykacyjnych. Ceny usług kancelarii są bardzo konkurencyjne. Jesteśmy otwarci na negocjacje. Dyrektor kancelarii z miłą chęcią odpowie na wszelkie pytania związane z obsługą, jakością i ceną usług. Proszę o kontakt telefoniczny 535120605, bądź email: angela.wesolowska@kancelariakufieta.pl