Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weronikkkk

na odwage! prosze o rade

Polecane posty

Gość weronikkkk

w przyszłym tygodniu czeka mnie wygloszenie referatu przed całą grupa. bardzo źle znosze stress. Dużo osób radzi mi aby strzelić so bie 3 kieliszki przed zajęciami. Myślicie , żę to do dobry pomysł? a może są jakies specjalne tabletki? jeśli pójde tam bez zadnych wspomagaczy to to się bardzo źle skończy, ponieważ zaczyna mi się trząść głos, nie moge się wysłowić, obraz mi się zamazuje i prawie mdleje. To dla mnie okropna sytuacja, ale musze sobie jakoś poradzić z tym wystąpieniem. błągam o rade i pomoc weronik

Może poćwicz sobie te przemówienie, najpierw przed lustrem, później np. przed rodzicami czy znajomymi tu chodzi o nabranie wprawy a wspomagaczy nie polecam.

Gość weronikkkk
ale to mi nic nie da, już próbowałam...

Więcej zaparcia i wiary w siebie, też tak kiedyś miałem tyle że musiał prowadzić wykład przed cało aulo prawie 500 osób nie było łatwo ale dałem radę.

Gość fotel
weź amfe.

Gość :))) ;)
po kieliszkach to będziesz śmierdziała, i język może ci się poplątać:)

Gość weronikkkk
To strasznie zazdroszcze.. ja wyszłam na środek jakieś 2 miesiące temu i po porstu była masakra. stres mnie zżarł i nie moglam powiedzieć tego co chciałam. boje się, że teraz będzie to samo..

Gość weronikkkk
:) :))) jakieś dobre perfumy, no i aż tyle nie wypije żeby mi się język plątał ;)

daj sobie na luz i podejście tego typu, jest zadanie do wykonania i trzeba je wykonać, bo inaczej dupa blada.

Gość weronikkkk
ja wiem, ja na pewno podejde do tego i będę się starała pokonać strach,ale bez mobilizacji(której mi brak) nic z tego... może jakieś tabsy na uspokojenie?;)

Gość weronikkkk
heeeej ma ktoś jeszcze jakiś pomysł? bo zostają mi jedynie procenty...

Gość jestem-w-tej-samej-sytuacji
Ja też mam w tym tygodniu referat przed grupą [z którą nie jestem jakoś specjalnie zżyta], nie lubię takich wystąpień, mam te same, klasyczne objawy - łamanie się głosu i drżenie rąk. Też wypiję coś na odwagę, oczywiście w rozsądnej ilości. Daj znać jak Ci poszło ;)

Gość weronikkkk
jestem już po i było rewelacyjnie! czytając pierwsze zdanie czułam się troche niepewnie, ale już dalej pełen luzik. Nie wiem czy to nie było związane z tym, że była dość luźna atmosfera na tych zajęciach, ale dałam rade:) głos mi się nie załamywał, nie trzęsły mi się ręce, i nie czułam kołatania serca. Co prawda wypiłam na odwage 2 kieliszki, ale nie czułam specjalnie żadnego efektu spożycia:) Poćwicz przed listrem i w drzwiach jakiegoś pokoju, wtedy będozesz miała większą przestrzeń przed sobą i będziesz mogła sobie wyobrazić, że mówisz do grupy i przed nimi stoisz:) ja też nie jestem jakoś z tamtymi zżyta, znam może ze 3 osoby, więc dodatkowo sobie wyobraziłam że nie zależy mi na ich opini i niech sobie myślą co chcą, nie musze więcej nanich patrzeć:) powodzenia i daj znać jak Ci poszło

Gratuluję! Referat mam dopiero jutro, staram się myśleć pozytywnie, chociaż to trochę ciężkie. Na ile przed zajęciami wypiłaś te dwa kieliszki? Wiadomo, że na każdego alkohol działa inaczej i w innym czasie, ale warto mieć jakiekolwiek rozeznanie. Trzymaj kciuki, napiszę jak było!

weronikkkk Wiesz, z alkoholem to nie jest dobry pomysł. Twój problem siedzi w głowie. Musisz wiec uświadomić sobie, że to nic strasznego. Klasa i tak będzie ze znudzeniem tego słuchać, zebyć odbębniła co swoje. Poćwicz ten referat przed lustrem, poczuj się jak ktoś ważny, ktoś, kto został powołany do specjalnego zadania. Może to głupie, ale odpowiednio mysląc możesz wiele an tym ugrać ;)

Gość weronikkkk
agentT widze ze nie czytałeś wszystkich postów...:>

Gość weronikkkk
jestem-w-tej-samej-sytuacji wypiłam około 40 minut przed zajęciami. Trzymam mocno kciuki i wierze ze Ci się uda:)

Było super, zero stresu, chyba również zasługa atmosfery na zajęciach. Chociaż przed samym wystąpieniem był stres. Nie wiem czy to zasługa alkoholu, w pewnej części na pewno. Tak czy siak, cieszę się, że mam już to za sobą. Pozdrawiam i do następnego referatu weronik ;p !

Gość weronikkk
no to super! a ile wypiłaś?:)