Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ALESSANDRAAA

WOŚP

Polecane posty

Gość ALESSANDRAAA

Nie mieszkam w PL, jednak zawsze staram się dać, coś na Orkiestrę. Jednak dziś mnie zaskoczyły komentarze jakie Polacy dają. Nie wiem, czy tylko to moja opinia, ale czy na prawdę tak w Polsce jest? panuje tak podła, chamowata mentalność??? jak tak można pana Owsiaka plamić z błotem, przecież to wszystko idzie do szpitali. Większość księży nie może tego przeboleć, a sami nieroby tylko potrafią latać po kolędzie i chapać kasę. Tyle dzieci dzięki Orkiestrze wyzdrowiało, tyle lat działa, a tu takie podłe komentarze jak: "Ile kasy zbiera Owsiak?" przecież ludzie tak pazerni jesteście na kasę????

Gość wertyuiop[j
szczytny cel moim zdaniem Mój przyjaciel ks jest tego samego zdania wiec gdzie Ty sie obracasz...?

a co ty myślisz 1procent z tego bierze Owsiak dla siebie Taki calkiem boski to on nie jest Siedzi z d..w ciągu roku,a po orkiestrze się buduje Przecież jak zaczynał mieszkał ledwo co w bloku na wsi A teraz w wawie w willi Sadzisz że czemu

Gość Terravitanova
pierdzielenie, nie WSZYSTKO idzie do szpitali. oj nie. Wiesz, ja tak naprawde ani razu nie dałam na WOSP, po prostu nie mialam okazji. Najgorsze jest to i szczerze mnie to drazni, ze - puszkowicze czesto sie zachowują chamowato - z tego co wiem - podobno nie zawsze ma byc to datek dobrowolny. Tak slyszalam od znajomych.

Gość ALESSANDRAAA
Przez cały tydzień czytam komentarze na wp jakie padają. Uważam, że okropne chamstwo i pazerność pisanie, że Owsiak to złodziej.

Gość HGIIS
Skąd wy ludzie macie takie informację????? na czym wy argumentujecie swoje podstawy na czym????? to jest ta właśnie Polska mentalność najlepiej powiedzieć złodziej, oszust a samemu w domu z dupą się siedzi. WSTYD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość HGIIS
Własnie tak gorzej niż świnia!!!!!!!! bo świnia ma serce

Gość Edd's
Owsiak bierze 3% od takiej nocy i należy mu się

Gość Terravitanova
ZŁotko, nikt go nie nazwał złodziejem. Czytać nie potrafisz? Nie wszystko idzie do szpitali, na woodstock tez, ale nie powiedziałam, ze to zle. kapiszi? Nie wyraziłam swojej opinni. Chamskie to twoje zachowanie. tacy ludzie są własnie najgorsi, jak ty!

Ale akcja jest robiona z naszych podatków. Wiecie ile kosztuje godzinny lot myśliwca czy boeinga? Te wszystkie koncerty są z podatków płacone. Gdyby tą kasę na organizację przeznaczyć na sprzęt dla dzieci, to kasa była by ta sama. Organizacja to ok 70% sumy którą się zbierze, z tym że ta suma pochodzi z naszych podatków. WOŚP to jeden bezsens, kolejny manewr socjalistów. Owisiak zresztą mówi wprost że jest lewakiem i popiera Unię Europejską, czyli system gdzie na wszystko kasy brakuje w pełni mu odpowiada. No ale żeby to zrozumieć to trzeba być trochę inteligentny, a kobiet trudno o inteligencję.

Zazdrość przez przemawia. A co wy takiego ludzie wymyśliliście? Daliście drugiej osobie coś bezinteresownie? Pomogliście komuś? Mało jest ludzi w Polsce, którzy realizują tak szczytne cele, tak z potrzeby serca, a jak już się komuś uda, to trzeba go opluć, zhańbić i zbluzgać jego dobre imię!!! Oby ta nienawiść obróciła się przeciwko wam! A Owsiak oby żył do końca świata i jeden dzień dłużej!!!!

Gość HGIIS
To co robi WOŚP to najlepsza rzecz dla szpitali. Nawet jak pan Marek bierze 12% to mu się to należy!!!!!!!!!! bardzo dla niego i całej Orkiestry

Kiedy urodziłam moją córeczkę(dziś 10 lat:):),widziałam wcześniaki ,które żyły podłączone do aparatury pochodzącej od Owsiaka/WOŚP.To byli chłopcy,bliźniaki,urodzeni w 32 tyg. ciąży....Widziałam też wtedy magazyn sprzętu na oddziale noworodków...tak ponad 50% to był sprzęt od w/w.Szpital jest ogólnie bardzo dobrze zarządzany;ale to małe miasteczko,więc taki sprzęt to baaardzo wiele. Dlatego,podzielam opinie tych którzy pisali,że się gościowi te kilka procent należy!!!

Ja mam ogromny szacunek do Owsiaka, ale nie lubie takiego szumu. Pomagam na co dzień ludziom, bez presji otoczenia

Gość Kankao09
Dokładnie i tak skończycie w piekle gdzie lody będziecie stawiać szatanowi. Dla pana Owsiaka duże brawa i podziękowania, oby więcej takich ludzi jak pan oby więcej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! popieram pana inicjatywę w 10000000000000000000000% i zawsze co rok do puki będę żył będę dawał na orkiestrę.

Gość Terravitanova
Yamszka. A i owszem, Dałam bezinteresowanie swoją uwagę, zainteresowanie, dzieciom, starszym. Zdarza mi sie pracować wolontaryjnie, choć teraz juz coraz rzadziej. Brak czasu i ... pieniedzy. Bo zeby cos dac, trzeba cos miec. A ty co zrobiłaś? poza wrzuceniem "złotówki". Wiesz wogóle co to jest ngo? czy tylko z tv czerpiesz wiedze?

Gość Edd's
Musi być szum. Dzięki temu zbierają te pieniądze.

Gość MAGDA_______
Panie Owsiak więcej takich ludzi w takiej Polsce !!!!!!!! to co robicie to coś wspaniałego i bardzo się ciesze, że mogę co roku pomóc. Dla wszystkich ludzi, którzy biorą w tym roku udział w WOŚP wszystkiego dobrego!!!!!!!!!!!!!!!! dla tych co tak krytykują przytoczę słowa "będziecie w piekle lody stawiać szatanowi" ;-)

Pracowałam dla tej fundacji, kiedy uczyłam się w liceum medycznym. Byłam pełna radości i zapału, dopóki nie zobaczyłam, do jakich przekrętów są zdolni pracownicy wyższego szczebla. Miłość przeszła i od tamtej pory nie dałam - i NIE DAM ani grosza na tę fundację.

Fiku miku : wiesz, to gdzie wolontariusz pójdzie z puszką tego nie wie nikt. A Owsiakowi za to, co robi należy się szacunek. Można go nie lubić, bo ma jakiś swój specyficzny sposób bycia, ale nie o Owsiaka chodzi w orkiestrze. Gdybyście się przeszli po różnych szpitalach, to dopiero byście zobaczyli ile jest sprzętów oklejonych serduszkiem WOŚP. Gdyby nie Jurek, to wielkie G by było w tych szpitalach. Taka jest prawda.

Wy jesteście takie głupie czy tylko udajecie? Niech Owsiak sobie robi akcje i niech pomaga ludziom, ale czemu to robi z kasy Polskich podatników? Przecież emisja w programie jest za naszą kasę, te wszystkie samoloty, imprezy, koncerty itp to wszystko organizowane z kasy podatników. Więc dlaczego ja mam płacić za czyjeś akcje charytatywne i to potężną kasę. To jest chore, żeby takie coś robić z kasy podatników i mówię jeszcze raz, gdyby tą kasę z naszych podatków która idzie na organizację WOŚP, przeznaczyć bezpośrednio na wyposażenie szpitali, to wyszło by na to samo. Państwo ściąga z nas ponad 50% dochodu, właśnie dlatego tak dużo , żeby Owsiak mógł sobie polatać samolotami i pokazać się w telewizji oraz żyć na wysokiej stopie, a "ciemny lud wszystko kupi".

Gość Terravitanova
tak jest w większosci ngosów- przewały na maksa. ja kiedyś pracowałam dla takiej organizacji, byłam fundraiserem. niby zbierałam kase na biedne dzieci, a wsjo szło na pensje, panie chciały pracowac na najlepszym sprzecie. Oczywiscie to mnie sie obrywało, bo nie mogłam załatwic. po 3 m-cach sobie odpusciłam, bo to godziło w moje morale. Niektóre org. sa ok, ale nie oszukujmy sie, NIKT nie robi tego za darmo! Wolontariat dobry jest na studiach

Gość zielloniutka
damascenka prosimy o konkrety... chętnie dowiemy się więciej o WOśP

@Terravitanova - wiem co to jest ngo, a tv nie oglądam i nie robi mi sieczki z mózgu tak jak widać tobie. Skoro działasz w wolontariacie, to powinnaś zrozumieć inicjatywę Owsiaka. Mój post był do tych co bluzgają dobre imię Owsiaka, jego osobę i to co robi. Może i młodzież zbierająca pieniądze zachowuje się trochę nachalnie i jak szarańcza (rok temu w Wawie miałam taką "przyjemność") ale dziś jestem o wiele, wiele mniejszej miejscowości i dzieciaki potrafiły się naprawdę zachować przyzwoicie. Owsiak uratował mnóstwo dzieci i będzie to robić bez waszej pomocy.

Gość owsikkkkkkkkkkkkk
Wystarczy wejśc na stronę WOŚP i przeczytac, że wszystkie pieniądze zebrane idą na szpitale. Owsiak ani zarząd fundacji nie mają nawet żadnych pensji.Owsiak utrzymuje się z własnej działalności gosp. Są jawne sprawozdania finansowe - wystarczy chciec się dowiedziec.

Leśny, w takim razie jaka to dla Ciebie różnica? O podatek się i tak nie wzbogacisz, więc nie wiem po co się tak sadzisz.

pestycyda-Ponieważ państwo wydaje kasę na prywatną fundację jednego człowieka. Podatki nie są po to, żeby je dawać na prywatne inicjatywy.

Gość MAGDA_______
Prostacy ile was nienawiści, najlepiej siedzieć w domu i nic nie robić. Do pana Jurka to wam daleko. Skąd was tyle nienawiści tylko ta kasa tylko!!!! co nie którzy powiesiliby się za 10 zł