Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewierzaca

pytanie do katolików

Polecane posty

nic nie wiesz o Bogu i Jego dizełach , o Jego milości i sile , której udziela rodzicom chorych dzieci . Wrzucasz wszystko do jednego worka i myślisz ,ze uda ci sie wydębić jednoznaczą odpowiedź.

Gość niewierzaca
tak udziela im takiej milosci ze pozwalal na wielomiescieczne cierpienie patrzenia na meczarni... niby jest wszechmocy i miłosierny...

Gość niewierzaca
idz do szpitala na onkologie dziecięcą i podziękuj bogu

Gość niewierzaca
kiedyś wierzyłam, troche z przumuszenia, a od niedawna otworzyłąm oczy. co się dzieję ,po tym jak bóg mnie zawiódł i udowodnił że nie istnieje albo jest bardzo obojętny na tragedie i niewyobrażalne cierpienie zmuszacie dzieci do wiary w miłosiernego boga bo to żeby późńiej zderzyły się z brakiem jego reakcji na tragedie

żadna to wiara ktore nie jest dobrowolna :) " z niewolnika nie ma pracownika " :)

Gość niewierzaca
nie podoba mi się omamianie ludzi że jak beda dobrzy to nic im nie grozi bo bóg czuwa i bede walczyc z bogiem, ale napewno nie z czynieniem dobra

po tym jak bóg mnie zawiódł i udowodnił że nie istnieje albo jest bardzo obojętny na tragedie i niewyobrażalne cierpienie brak logiki w tym co piszesz :)

Gość niewierzaca
przyjdzie czas że bedziesz zaklinc swojego boga allium statystycznie to bardzo możliwe:)

Gość niewierzaca
dobrze wiec zawiodł mnie tym ze albo nie istniej on albo jego miłosierdzie!!!

ja Go nie zaklinam :) ja sie do Niego modlę :) i wiesz co ? On słyszy i odpowiada :) Jest jak Ojciec , jak Tato :)

Gość niewierzaca
poczekaj jak ktoś ci zachoruj albo ty sama...napewno wyleczysz modlitwą

dziecko , nie masz pojęcia co przeszłam , wiec daruj sobie te teksty .

Gość jak niektórzy słyszą
odpowiedzi pana B. to już czas aby się leczyć.

Gość niewierzaca
a ty nie masz pojecia co ja i bóg mi nie pomogł ... zrobił to na złość zapewne

Gość niewierzaca
i szczególnie osobie która bardzo tego chciałą i potrzebowałą

Bóg to ni jest złota rybka , nie spełnia życzeń na żądanie . Zanim dostaniesz cos od Niego - sama musisz Mu cos dać . A co ty mu dałaś ? zaufanie ? zawierzenie ? posłuszeństwo ? czy moze wiarę ? Czy tylko prośby z anotacją --- " na cito " ?

Gość niewierzaca
nie mam zamairu dziekować za to co przezyłam i wyganiam boga z mojego zycia bo dostarcza tylko jeszcze wiekszego rozgorycznia. juz wole joge

Gość jak niektórzy słyszą
największą paranoją jest to, że miliony modlą do się do kogoś , kogo nikt nie widział i nie znał. Jedno wielkie bajdurzenie.

Gość niewierzaca
Bóg to ni jest złota rybka , nie spełnia życzeń na żądanie . Zanim dostaniesz cos od Niego - sama musisz Mu cos dać . A co ty mu dałaś ? zaufanie ? zawierzenie ? posłuszeństwo ? czy moze wiarę poczekaj aż doświadczysz że i to nie pomoże, taka jest niestety prawda pewna i niuchronna

Gość niewierzaca
wcale nie jest tak że jak się jest dobrym i wierzącym to cię nic złego nie spotka takie jest życie, a bóg to coś co sobie wmawiaqsz żeby myśleć że tak jest

Gość niewierzaca
allium jestes straszną ignorantką chyba trollujesz, kochaj swejego boga za cierpienie kóre zsyła na małę dzieci i kalekich nikomu nic nie winnych powinnaś iśc do nich i poiwiedziec że to załsługa ich kochającego boga!!!

Gość niewierzaca
może jeszcze pwiesz mi że ewolucja to kłamstwo i cuda naprawde się zdarzają...

Gość mikikun
jak Owsiak lubi pomagać podczas powodzi Kiedy woda trochę opadła, pojawiła się możliwość wspomożenia tej wsi transportami podobnymi do naszego. Jako jedne z pierwszych pojawiły się bodajże trzy ciężarówki od Jerzego Owsiaka. To znaczy pojawiły się kilka kilometrów od celu, jeszcze przy wjeździe na most ma Odrze i się zatrzymały. Tymczasem, kiedy proboszcz dowiedział się, że wspomniane ciężarówki jadą właśnie do niego, zwołał ludzi do wyładunku, czeka, a tu nic ani widu, ani słychu. Ciężarówki jak stały za Odrą, tak stoją. Zepsuły się? Nie wiadomo. Ludzie czekali najpierw całą noc, potem cały dzień. W końcu proboszcz, jako że samochody zalało i były nie do użytku, wsiadł na rower i pojechał na drugi brzeg. I tam oto grzecznie mu wyjaśniono, że ponieważ pan Owsiak życzy sobie, żeby wjazd transportu do wsi i rozdzielanie darów rejestrowała ekipa telewizyjna, musi uzbroić się w cierpliwość, bo tak się niefortunnie złożyło, że owa ekipa najwcześniej może przyjechać jutro, a kto wie, czy nie dopiero za dwa dni. Proboszcz oczywiście zasugerował, by machnąć ręką na telewizję i jak najszybciej przyjeżdżać, bo powodzianie bardzo potrzebują pomocy. Wtedy to jeden z członków owego transportu, w obecności księdza, zadzwonił z komórki do Owsiaka, przedstawił sytuację i spytał co robić. Po chwili rozłączył się i powiedział, że szefowi bardzo jednak na telewizji zależy, a więc jednak trzeba będzie te parę dni jeszcze poczekać. Proboszcz na takie dictum zdenerwował się okrutnie, nawkładał tym ludziom z Jerzym Owsiakiem na czele od bezdusznych chamów, i kazał im, jak już zostało wspomniane, „wypierdalać. Przy okazji też zapowiedział, że jeśli którakolwiek z panaowsiakowych ciężarówek wjedzie do jego wsi, to on i jego parafianie własnoręcznie te ciężarówki, wraz z tym co się na nich znajduje, spalą. No i to właśnie następnego dnia, tak się złożyło, że do owej wioski wjechała nasza ciężarówka, a ksiądz proboszcz biorąc nas za ludzi z ekipy Jerzego Owsiaka zareagował jak zareagował. Wydarzenie to przypomina mi się zawsze wtedy, gdy widzę Jerzego Owsiaka, lub gdy ktoś zastanawia się, co z nim jest nie tak, skoro właściwie wszystko wydaje się być super. I przychodzą mi wtedy na myśl słowa Chrystusa: „Kiedy dajesz jałmużnę, nie trąb przed sobą, jak obłudnicy czynią w synagogach i na ulicach, aby ich ludzie chwalili. Zaprawdę powiadam wam: ci otrzymali już swoją nagrodę. Kiedy zaś ty dajesz jałmużnę, niech nie wie lewa twoja ręka, co czyni prawa, aby twoja jałmużna pozostała w ukryciu. A Ojciec twój, który widzi w ukryciu, odda tobie. (Mt 6,2-4) I na koniec zdanie prawosławnego teologa, diakona Andrieja Kurajewa*: „Zło może podejmować nawet pożyteczne działania, nie zmieniając swojej własnej natury. Na przykład czyniąc to w taki sposób, że pomagając ludziom pod jednym względem, pod innym względem będzie się umacniało ich sojusz ze złem w innych dziedzinach życia choćby przez rozpalanie próżności ofiarodawców. http://toyah1.blogspot.com/2011/01/don-paddington-jeszcze-raz-o-mgle-tej.html

Gość niewierzaca
chyba pochodzisz z katolickiej rodziny, to nie twoja wina, jakby ktoś Ci wmawiał od dziecka mitologie grecka to byś się modliłą do ateny i zeusa itd.

Gość niewierzaca
zostało Ci to wpojone i w to wierzysz, tak jak muzłumanom, żydom itd. szkoda mi was wszystkich...

Gość niewierzaca
a zamiast kosciołó powinny powstawac darmowe poradnie psychologiczne żeby pokazać ludziom jak naprawde radzic sobie z tragediami...

Gość lomax
autorko watku miej pretensje i zlosc do szatana,a nie do Boga