Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewierzaca

pytanie do katolików

Polecane posty

Gość ghghghj
mi się wydaje, że katolicyzm tłumaczy to tak: 1. grzech pierworodny jest dziedziczny. 2. za grzechy trzeba ponieść karę. 3. za grzechy się pokutuje. ( my pokutujemy nie za swoje grzechy: niezawinione cierpienie Hioba), niektórzy nie ponoszą kary w doczesnym życiu i żyje im się dobrze, ale to jest złudne doczesne szczęście. później za to zostaną osądzeni. 4.ludzie mają wolną wolę: mogą być źli, zło ma wpływ na losy świata i innych ludzi. bóg nie ingeruje w wolną wolę ludzi. dziecko cierpi za grzechy świata. zło jak i dobro ciągle toczą walkę ze sobą. można być dobrym człowiekiem, ale cierpieć za innych. 5. dla Boga życie doczesne jest chwilą, on nie jest dogadzaczem i nie będzie nam dobrze. my mamy wolną wolę i musimy zdecydować mimo złych doświadczeń czy opowiadamy się po stronie dobra czy zła. on nas tylko osądzi sprawiedliwie. 6. miłosierdzie nie oznacza, głaskania po główce. miłosierdzie oznacza, że Bóg poświęcił życie Jezusa, żeby ktoś odpokutował nasze winy i że nam wybaczy jak będziemy żałować. 7. modlitwy roszczeniowe nie mają sensu. modlitwy w intencji kogoś, modlitwy z serca są dobre i zwiększają siłę dobra. Bóg wg katolików interesuje się losem człowieka, kocha go, ale nie będzie robił za czarodzieja i nie będzie usuwał kamieni spod nóg. 8. ludzie z natury są grzeszni, słabi, wygodni. katole to ludzie z wolną wolą.

Gość niewierzaca
żucze żeby twoje dziecko cierpiało za grzechy innych nie majać o nich opojęcia i o bogu

Gość niewierzaca
czyli to nie ma sensu najmniejszego:)

Gość niewierzaca
współczuje katolikom ich braku racjonalnego myślenia...

Gość niewierzaca
jesteście po prostu bez sensu

Gość niewierzaca
i wychowuje dzieci w czymść czego nie chcą być częścia znam wiele przypadków, naszczescie ja nie byłma przymuszanai do wiary w ufo...

Gość niewierzaca
w sumie to jak tak czytam tutaj opinie szczerych,madrych katolikow to zauwazam ze zaczynacie mi otwierac klapki na oczach,mozliwe ze bladzilam,mozliwe ze znowu zaczne wierzyc w Pana Boga:)

Gość ghghghj
dzięki za "wspaniałe życzenia". pocałuj się w dupę. ktoś tu chciał objaśnienia, to je dostał, a czy wiara jest logiczna to już nie mnie oceniać. nie zmuszam do wiary.

Gość niewierzaca
niektórzy byli zmuszani siła....

Gość niewierzaca
a to z tymi klapkami to PODSZYW nie wierze i nie bede i nie bede okąłdmywać moich dzieci bo to dostarcza tylko rozgoryczenia

Gość mikikun
niestety to on dyktuje warunki a ty możesz je przyjąć albo odrzucić wolna wola i wybrać piekło albo niebo

Gość mikikun
słowa Jezusa do Faustyny Napisz: Jestem święty po trzykroć i brzydzę się najmniejszym grzechem. Nie mogę kochać duszy, którą plami grzech, ale kiedy żałuje, to nie ma granicy dla mojej hojności, jaką mam ku niej. Miłosierdzie moje ogarnia ją i usprawiedliwia. Miłosierdziem swoim ścigam grzeszników na wszystkich drogach ich i raduje się serce moje, gdy oni wracają do mnie. Zapominam o goryczach, którymi poili serce moje, a cieszę się z ich powrotu. Powiedz grzesznikom, że żaden nie ujdzie ręki mojej. Jeżeli uciekają przed miłosiernym sercem moim, wpadną w sprawiedliwe ręce moje. Powiedz grzesznikom, że zawsze czekam na nich, wsłuchuję się w tętno ich serca, kiedy uderzy dla mnie. Napisz, że przemawiam do nich przez wyrzuty sumienia, przez niepowodzenie i cierpienia, przez burze i pioruny, przemawiam przez głos Kościoła, a jeżeli udaremnią wszystkie łaski moje, poczynam się gniewać na nich, zostawiając ich samym sobie i daję im, czego pragną. tu masz więcej http://www.misje.diecezja.kalisz.pl/Faustyna/Slowa.htm

Gość niewierzaca
a zjakiej okazji on mi dyktuje warunki?! nie wierze w jego zasady to nie moge skonczyc w jeo niebie czy piekle....

Gość niewierzaca
a co mnie obchodzą halucynacje jakiejs faustyny, a do mnie przyszedl jezus i powiedział ze wszystkie religie to wielka sciema zeby konrtolwac masy, zebym tylko była dobra osobą:) TO MOJE OBJAWIENIE JEZUSOWE NIEWIERZĄCEJ!!!

Gość borys28
niewierzaca w czym oklamywac dzieci? przeciez dzieci nikt nie oklamuje z wiara w Boga,wierzymy w Boga poniewaz wierzymy ze jest,ze jest obecny w zyciu naszym i innych ludzi

Gość niewierzaca
OD TEJ PORY TO JEDYNE PRAWDZIWE OBJAWIENIE W KTÓRE WSZYSCY MAJA WIERZYC BO POWIEDZAIL MI JE JEZUS DZISIAJ O 18.18

Gość gfghdfgdgf
istnieje dobro i zło. katolicy je personalizują na Szatan/ Bóg. Szatan jest istotą, której zależy na tym, żeby ludzie czynili zło. im więcej zła tym on rośnie w siłę. zło jest czymś co nie znika i odbija sie rykoszetem. zło rani i ma moc. jeśli nie my ucierpimy za złe uczynki, to energia zła wpłynie na kogoś innego. nic w przyrodzie nie ginie. im więcej zła tym Szatan bardziej triumfuje.

Gość borys28
niewierzaca to nie byl Jezus tylko nawiedzil cie szatan-krol podstepu i zdrady

Gość niewierzaca
w tym że wpaja się dzieciom coś czego nie ma, to jest to oklamywanie,sterowanie... po co im prac mózgi tak jak muzłumanom czy zydom...

Gość niewierzaca
borys28 masz 28 lat i wierysz w bajki MASAKRA:(

Gość mikikun
z takiej ze jest bogiem w Polsce też trzeba się podpozadkowac Tuskowi i Komorowskiemu jezeli ci sie nie podoba w polsce to mozesz wyjechac np do murzynów

Gość niewierzaca
masz wyorany mózg to nie twoja wina:( spal mnie jak czarownice kiedyś:D

Gość niewierzaca
mikikun ile ty masz lat dziecko??

Gość niewierzaca
ja mam się podporządkować czemuś czego nie ma hehehehe

Gość niewierzaca
tak katolicy jestescie jak swiadkowie jehowy i inne pierdoł niestety....

Gość borys28
niewierzaca skad wiesz ze 28 to moj wiek? wiara w Boga to nie bajki to zycie

Gość niewierzaca
szkoda na was czasu i nikt mnie piekłem straszyć nie będzie... nie zamierzam być złą osobą ale nikt mi żadnych bujd nie wmówi ani nikogo kto uwarza się za wierzącego nie uznam za rozsądną osobę... na szczęście nie czuje się osamotniona w mych przekonaniach i rozsądnych ludzi jest coraz więcej... mniejszy analfabetyzm i zabobom panuje w naszym kraju DZIĘKI BOGU pa już tu nie wejdę:)

jak na kogoś kto nie wierzy w Boga to strasznie jesteś zajadła w tym udawadnianiu ,że Go nie ma :)

Gość niewierzaca
to był mój ostani post i kazdy nastepny to podszyw DZIEKI BOGU zabobonki