Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ulęgałka

starania o ciążę

Polecane posty

tak gdzieś od 28-29 tyg ale tak sporadycznie się pojawiała a od 31 tyg z dnia na dzień coraz silniej ;/ bez reni bym umarła, na 7 posiłków czasem po 5 mam zgage :O a czasem po 3:O

Beziku jak juz bedziesz miala fb, to podaj nam swojego maila - najlepiej zaloz do tego specjalnie nowy, zebys nie dostawala maili od jakis oszolomow :) Michelinko, miesiac zleci zanim sie obejrzysz :) Zgage masz, wiec pewnie maly bedzie kudlaty ;) :D Ja w ciazy nie jestem, a ze zgaga w ogole sobie nie radze, ale mam ja po lekach. Najgorsze jest to, ze nie moge brac zadnych lekow na zgage, bo reaguja one zle z lekami, ktore biore codziennie. Pozostaje mi sie przemeczyc, albo probobawc neutralizowac ja mlekiem lub migdalami. Ale chyba juz przywyklam do tego codziennego dyskomfortu. @ ma przyjsc w piatek 6-tego, a juz od soboty latam do kibelka i patrze czy nie przyszla, bo jakos tak czuje sie jak na @. Ciagle boli mnie brzuch i jajniki - zaczynam sie martwic czy wszystko po zabiegu w porzadku i czy sie nie rozreguluje po nim znowu, no i w glowie mam, ze poprzerastaly mi pecherzyki i porobily mi sie torbiele. Przepraszam czarnowidztwo uprawiam, no ale autentycznie sie martwie, ze cos jest nie tak. W srode jade do dr na kontrole - zobaczymy co tam sie dzieje i mam nadzieje, ze mnie uspokoi. Milego dnia dziewczynki :)

griszanka a może ty się wcale nie czujesz na miesiączkę ??:D co??? ja się tak samo czułam a nie dostałam @ :D załóż sobie bloga o czarnowictwie a będziesz miliony zarabiała:D przestań się udręczać napewno wszystko jest dobrze po zabiegu podejrzewam że lekarz i tak zrobi ci usg i zamiast torbieli ujrzy pęcherzyk :D jak będę miała rację stawiasz mi piwko:Pjakoś niewiem jestem pozytywnie nastawiona :)

co do zgagi hmmm..... powiadasz że będzie kudłaty :D po tatusiu :D jak ma krótkie włosy tak nie widać ale skubany ma tak piękne włosy że sama mu ich zazdroszczę :) nie dość że gęste to jeszcze kręcone jak pierścionki :D i zero siwizny :O w jego wieku szok:O a ja już połowa czupryny siwa :O xxxxxxxxxxxxx ... 35 ... dni :D xxxxxxxxxxxxx

Hej kobitki ;) No Czapus pewnie Cie z brzuchem przegonilam ale wcale mnie to nie cieszy. Tak jak pisalam nie dopinam sie w zadne spodnie i widac go z daleka. Nie mam w czym chodzic jednym slowem. To dopiero trzeci miesiac az sie boje pomyslec jak bede wygladac w dziewiatym. Kolezanka w drugiej tez tak miala, pamietam ze pod koniec ledwo chodzila.Co do Urinalu bierz cala ciaze zapobiegawczo, to zeby zakwasic mocz. Oprocz tego Lactovaginal co trzy dni do pochwy oslonowo przeciw grzybkom. Co do Prenatalu tez biore, narazie ten Compleks. Ale ciezko przechodza mi przez gardlo te wielkie tablety wiec czasami sobie wysypuje i rozpuszczam. W tym Classic chyba sa mniejsze? Czytalam tez o Prenetalu Urea ale babka w aptece i lekarz gin ostatnio polecali bardziej Urinal. Michellinka na te bolace krocze bierz Magne B6 (bralam w duzych dawkach). Spytaj lekarza czy mozesz ale to tylko magnez. Ja tez tak mialam w pierwszej. Jak bardzo bolalo bralam nospe. Nie moglam potem chodzic. Codziennie masowalam okolice krocza olejkami zeby rozciagnac do porodu i cwiczylam na szkole rodzenia ale Tobie pewnie nie wolno. Oprocz tego przed samym porodem pilam jakies ziola (musze sprawdzic gdzies mam zapisane jakie bo to byla specjalna mieszanka do zagotowania) na lepsze rozwarcie. Kazala nam polozna ze szkoly rodzenia. Zadzialaly, dwa tyg przed terminem mialam na dwa palce. Podobno dzieki temu unika sie naciecia. Musze wyciagnac swoj kajecik ze szkoly to wszystko Ci napisze. Chyba ze masz miec cesarke? U mnie nic sie nie przydalo niestety. Teraz tez czeka mnie ciecie :( Licz ruchy bo to bardzo wazne, teraz jest duze ryzyko zaplatania w pepowine. Dobrze tez w ostatnim tyg jakbys chodzila codziennie na ktg np na izbe gdzie masz rodzic, na taki 15 minutowy zapis. Pewnie gin wszystko Ci powie. Jak teraz przeczytalam o pizzy jak Czapus jadla to o matko zaraz normalnie sobie zamowie! Takiego mi smaka narobilas z samego rana ;) Jestem sama w domku, odprowadzilam Malego do przedszkola i troche sie nudze, jeszcze na zwolnieniu prawie dwa tyg. Zastanawiam sie teraz jak duzy remont bedziemy musieli zrobic dla drugiego dzidziusia. Jak tylko o tym mysle to ciarki mam na plecach. Nie znowsze remontow i urzadzania, dekorowanie itd. Griszanka kiedy masz miec IUI? Trzeba czekac na ladny pecharzyk tak? Czy najpierw jest stymulacja jajnikow? Nie znam sie dobrze na tym, jedynie z tego co piszecie troche sie podszkolilam :)

Michelinka wstydzilabys sie - ciezarna, a piwka sie domagasz ;) Jak bedziesz miala racje, to kurierem Ci je wysle (bezalkoholowe :) ) Mysle, ze nawet gdyby, to lekarz i tak niczego jeszcze nie bedzie w stanie zobaczyc. Oby maly mial wloski po tacie skoro takie fajne sa. Co do wloskow, to znajomi mojego brata maja coreczke, ktora urodzila sie z czarnymi wloskami i mialy jakies 4 cm, wiec mega dlugie :o, ale jak zobaczylam jej zdjecia jak miala 6 m-cy, to skomentowalam je niewybrednie "Ale oni sa normalni? Polrocznemu dziecku zakladac peruke na spacer?" Okazalo sie w jakim bledzie bylam - mala miala swoje geste, czarne, krecone wlosy. Pierwszy raz widzialam taka czupryne u tak malego dziecka i wygladalo to dziwnie, choc fascynujaco :) Nie mialam pojecia, ze to w ogole mozliwe :o hihihi

Duszak, IUI bede miec ok 20 wrzesnia - tak jakos powinna byc owulacja. Ostatnio nie bylam stymulowana. W srode jak bede u lekarza to zobaczymy co powie, czy lepiej sie stymulowac, czy nie ma potrzeby. W sumie nie mialam zadnych problemow z owulacja, pecherzyk zawsze ladnie przyrastal, samoistnie pekal, jak powie, ze przy stymulacji jest wieksza szansa, to sie zdecyduje :) U mnie nieustanny remont - pralnie mam juz skonczona, zostalo tylko zamontowac listwy przypodlogowe, oswietlenie i mozna wprowadzac pralnie. Teraz robi sie sypialnia z garderoba i znajomy dociera laczenia plyt gipsowych - kurz masakryczny, jeden pokoik gotowy do malowania, ale jakos brakuje na niego energii. Zostaje jeszcze najwiekszy pokoj, lazienka, korytarz no i jeszcze wszedzie panele, ale to juz bajka :) U ciebie remoncik bedzie malutki - prawda? A na aranzacje masz cala ciaze, wiec nie bedzie tak zle :) Jakas rozrywka na zwolnieniu :)

hej kobitki , ja tak chce żeby nikt nie rozpoznał mnie ale jak zmienie maila to musze nowego fb założyć ? i jak będe zwami pisała to tak żeby nikt ze znajomych tego nie widział ani rodzina bo nie wiedzą że mamy problemy, już założyłam fb co teraz zrobić żebyście wy tam były ? jestem strasznie ciemna w tym temacie :( ide do roboty bede wieczorkiem, pozdrawiam :)

Beziku, nie musisz zakladac drugiego fb. Moj e-mail: griszanka@o2.pl. Napisz jak Cie mozna znalezc, to wysle zaproszenie do grona znajomych. :) Czapus, Duszak, tez zapraszam :)

Hej :) mam wrażenie że teraz pisze więcej brzuchatek niż staraczek :) fajnie tak was poczytać :) czuje sie taką więź :) wiecie co mam jeszcze takie pytanko bo ja musze brać castagnus chyba to nie zaszkodzi do puki nie wiem czy udało się zaciażyć ?

Isia nie powinno zaszkodzic, z tego co wiem, to on delikatnie obniza prolaktyne, a ona nie ma wplywu na zagniezdzenie sie fasolki :)

duszak cesarki nie mam będę rodziła naturalnie ... współczuje remontu my mieliśmy 2 pokoje remontowane w domu syf kiła i mogiła sprzatania prawie 2 tyg i 46 automatów z praniem włączyłam :O griszanka tak chce piwo ale przysłowiowe :P a z tą perułką dobre :D:D:D beziku napisz do griszanki a griszanka już mi ciebie na fb poda to zaproszenie ci wysle. n ie martw się nikt nie będzie czytał co na prywatnych rozmowach się pisze a ja hmm dzisiaj na wizycie byłam u swojej gin i dostałam skierowanie do szpitala :( opowiem wam później właśnie się już spakowałam zjadłam obiad i śmigam, z mężem w tel mam internet więc odezwe się później

michelinka to czekamy na wieści ;) mam nadzieje że wszystko wporządku. Bo ja sie troche wystraszyłam bo na ulotce jest infoże nie wolno stosować w ciazy.

Griszanka ja nie mam fb. Nigdy nie lubilam takich portali spolecznosciowych. Mialam tez ogromne opory zeby tutaj do Was dolaczyc. Ale pewnie z czasem zycie zmusi mnie do zalozenia tam konta. Narazie ma moj maz i z niego korzystam do kontaktu ze znajomymi jak mam taka potrzebe ;) Co to jest ten castagnus? Michellinka trzymaj sie! Jak trzeba to nie ma wyjscia, wszystko dla dziecka! Oby Cie tylko nie trzymali do konca. Tak spokojnie o tym szpitalu piszesz, bo ja to na slowo ''szpital'' uciekam gdzie pieprz rosnie. Duzo wylezalam sie juz w swoim zyciu i chyba norme wyczerpalam hehe :) Chociaz teraz dwoch gin mowilo mi ze powinnam sie polozyc a ja za kazdym razem krzyczalam ze nie moge bo sto tysiecy powodow. Jak to uslyszal moj m zrobil awanture ze jestem niepowazna i marsz do szpitala bo lekarz wie najlepiej. Ale narazie jakos sie wymigalam :) Kurcze oby wszystko u Ciebie bylo ok, przeciez juz tak malo zostalo. W szpitalu bedziesz miec zapewniona opieke 24h i jakby cos sie dzialo to moze i lepiej. Buziale :*

DUSZAK castagnus zazwyczaj każą brać jak występuje napięcie przedmiesiączkowe albo nieregularne cykle. mi kazali wziac ze względu na ten guzek czy cos tam w piersi i jak naraie działa

Hej dziewczynki :) 🌻 witam was duszak wspolczuje takich wrazen trzymaj sie kochana bedzie dobrze... ja tez nie wyobrazam sobie co byloby gdybym zaszla w ciaze czy mialabym spokojna jak pierwsza czy calkiem inna... u mnie tez ciaza to byla bajka.. u mnie nic ciekawego sie nie dzieje...mam zamiar w niedziele testowac :P mam 5 testow z allegro :P michellinka 👄 bezik ja tez poprosze zaproszenie na fb..🌻 griszanka isia duszak bezik mycha teacherka kszewuszka michallinka czaspus maagda123 paula silka kania malpka ulegalka sliwka patra misia maya10 POZDRAWIAM 🌻

a to co mam napisać w mailu ? wygląd swój opisać ? griszanko wybacz ale jestem strasznym tempakiem :( isia castagnus bierz od 1 dnia cyklu chyba kuracja trwa 3 miesiące , ja brałam na zbicie prl zanim zaczęłam tarczyce leczyć , powiem ci że źle sie po tym czułam żołądek mnie bolal i cycki , prolaktyne słabo zbił

bziku castagnusa to ja już kończę 3 opakowanie czyli pierwszą kuracje 90 dniową. Co do tych bolących piersi to masz racje mnie też strasznie bola na tydzień przed okresem a nigdy wcześniej tak nie było. Przy pierwdszym @ bo braniu ten ból tak mnie zmylił zę myslałam że to ciaza :D

hej 🖐️ dortqa ja rowniez cie pozdrawiam ;) 🌼 Reszte dziewczynek oczywiscie tez ;)🌼 U mnie tez nic sie nie dzieje wszystko postaremu. Bezik skarbie ja tez chce cie na fb ;) krzewuszka ma mnie w znajomych ;) maya 10 Gratulacje !!!! mam nadzieje ze mezus lepiej . michalinka daj znac co i jak jak sie rozgoscisz w szpitalu ,oby to nie bylo nic powaznego §§§ buziaczki dziewczynki ;)

Isia cofam to co napisalam. Najlepiej zapytac lekarza, bo w zasadzie ten lek jest na wyregulowanie misiaczek i zmniejszenie dolegliwosci przedmiesiaczkowej. Diabli wiedza jaki to moze miec wplyw. Tez tego uzywalam, znalazlam pudelko i przeczytalam ulotke. Nie jest to raczej dobry lek dla staraczek. *** Michelinka - maly chce wyjsc wczesniej? Jednak masz krotka ta szyjke macicy i maly ma krotka droge na swiat. Moze to i lepiej, ze bedziesz w szpitalu, w sumie mozesz w kazdej chwili urodzic. Oby jeszcze troche udalo sie zatrzymac go w brzuszku, chociaz pare dni. Oby wszystko bylo w porzadku :) 😘

Dorotq pojawilas sie i wywolalas dziewczyny, ktore dawno sie nie pokazywaly :) Beziku - najlepiej imie i nazwisko, ewentualnie mieiscowosc :) - no i dopisz ze jestes Bezikiem 😘 Inne dziewczyny jak maja ochote sie ze mna poznac, to tez zapraszam do kontaktu griszanka@o2.pl :)

Beziku już dokończe bo zostało mi kilka tabletek. Na ulotce jest że nie stosować w czasie ciaży. ale z kolei trafiłam też na wpisy ze dziewczyny stosowały i zachodziły w ciaże i nie było komplikacji. Więc skończe te kilka tabletek i będzie z głowy :) ciekawa jestem czy w tym cyklu się udało :) wczoraj to poprostu miałam taki piękny śluzik że szok. Normalnie dosłownie jabym w ręce miała kurze białko.

girszanka juz dawno miałam zapyac jesteś z dolnegośląska a dokładnie skad ?

Dooobrze :) Mały trochę broi hehe :) zmieniam posciele właśnie :) a u Ciebie?

Siedze w kolejce u gin i sie nudze ;) mialam przyjsc po drugi antybiotyk bo odebralam posiew a tam znowu to samo czyli faecalis. Co to za cholerna bakteria ! Az boje sie myslec ile na tych lekarzy kasy idzie, a na leki ile! A to dopiero pierwszy trym. Zasypiam bo taka pogoda u nas paskudna. Isia to moze pogadaj z ginem czy mozesz to brac przy staraniach. Moze mozna czyms innym zastapic.

cZAPUŚ a ja jeszcze w pracy :) też bym chciała żeby maluszek dawał juz o sobie znać no ale jak narazie jeszcze czekam :)