Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Greczen82

Dobre wyniki badań - ciąży brak

Polecane posty

Gość nie wierz że jeśli cykle masz
i nie patrz na normy laboratoryjne, te są przestarzałe Twoje TSH powinno wynosić około 1 jeśli chcesz zajść w ciążę

Greczen82 no w najblizszym czasie póki co czekam na wizyte w klinice a ty mialas tylko badanie na wrogi sluz? czy przeciw ciala tez mials robione jak wyszly?droznosc tez mialas? czyli wychodzi na to ze macie niepłodnosc idiopatyczna póki co ,ale 1,5 roku to jest duzo ale jeszcze nie az tak duzo znam pare ktora sie starala póltora roku oboje byli zdrowi siostry znajoma tez zaszla po 2 latach duzo parom udaje sie po ok 2 latach a sa zdrowi

Gość Greczen82
Tak, wygląda na to, że idiopatyczna :/ miałam drożność jajowodów sprawdzaną - wszystko oki i tylko wrogi śluz, na przeciwciała nie badano nas, choc moge sie mylic, bojuz mi sie mieszają te badania, ale na czym to polega, czy to badanie tez z wymazu, czy jakies inne.

Gość Greczen82
@ nie wierz że jeśli cykle masz - czy u Ciebie niedoczynność tarczycy była powodem problemów z zajściem w ciążę? Czy objawiała się tez czyms innym. Dziękuję za info!

No mi tez sie wydaje, ze mimo wszystko powinnas zrobic badania hormonow. Lepiej sie upewnic ze na 100 % wszystko jest dobrze. Nam pare gdzie ona zdrowiuska, on tez niezle i 6 lat i nic...ale po ivf maja dziecko :)

Gość nie wierz że jeśli cykle masz
u każdej kobiety wygląda to inaczej niemniej niedoczynność tarczycy powoduje problemy z zajściem w ciążę, utrzymaniem jej itp. ja akurat bardzo łatwo zachodziłam w ciążę, ale nie utrzymywały się one 3 razy miałam ciążę biochemiczną podczas starań o dziecko i to właśnie niedoczynność była powodem poczytaj ten wątek: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=1601194 zobacz jak głupia tarczyca i niewiedza lekarzy potrafi namieszać:O dlatego warto zrobić to badanie jako podstawę i wykluczyć problem tarczycy;)

Gość Greczen82
Dziękuję za odpowiedź, zaraz poczytam ten watek.

Greczen82 to jest badanie z krwi koszt to 70zl bynajmniej u mnie na przeciw ciala plemnikowe we krwi zdarza sie czasem ze wrogosc moze tez powodowac wlasnie na przeciwciala i warto to zawsze sprawdzic

Gość gość
Witam ja tez myslalam ze bede miala problem zajsciem w ciaze tez robilam badania narzyczony tez i bylo ok wiec przestalisy sie starac a staralismy sie dlugo i rozwiazanie przyszlo same .... zaczełam diete bo mam troszke wagi wystarczyło mi tylko 4 kg zgubic i ku zaskoczeniu wyjechalismy do Wrocławia i tam sie dowiedziałam ze jestem w 5 tyg ciazy troche juz mineło za dwa miesiace czeka nas najważniejszy dzien bo urodzi nam sie synek Tymonek wiec dziewczyny nie przejmujcie sie po prostu odpuście troche i bawcie sie sexem a nie mysl ze moze teraz zajde w ciaze glupie myslenie wiem bo sama tak myslałam .... POZDRAWIAM WSZYSTKICH PRZYSZŁA MAMA

Gość gość
Leczę się naprotechnologicznie od roku. Już na pierwszej wizycie zostaliśmy z mężem gruntownie przebadani. Okazało się, że mam PCO, rozchwiane hormony, chorą trzustkę, endometriozę i niedrożny jajowód. W klinice In Vitro powiedzieliby mi, że jedynym wyjściem jest zapłodnienie pozaustrojowe. Na szczęście trafiliśmy do Instytutu Rodziny - tam po kolei zaradzili wszystkim moim problemom (operacyjne bądź farmakologiczni e). Wyniki męża - ciężka oligozoospermia - także klasyfikowałby go tylko na In Vitro. Lekarze Napro odkryli jednak, że przyczyną tak słabego nasienia były żylaki powrózka nasiennego. Po ich operacyjnym usunięciu i dodatkowej suplementacji zarówno hormonalnej (clostilbegyt/l etrozol) jak i witaminowej (l-karnityna, astaksantyna, koenzym q10, witamina E) wyniki znacznie się poprawiły. Polecam opinie innych par ze strony www.naproinfo.pl

Gość gość
Badania hormonalne to podstawa,nawet jak cykle są ok i wydaje się że jest dobrze.Zrób TSH powinno być ok 1-1.2(norma laboratorium do 2.0) wyższe tzn że masz lekką niedoczynność i to się leczy,aby zajść w ciążę.Prolaktyna powinna być poniżej 15(norma jest do 20).Tak jak ktoś wyżej napisał,nie patrzy się teraz na normy laboratoryjne.Jeżeli lekarz tak uważa to zmień go,co 10 lekarz się jest naprawdę obcykany w nowinkach medycznych.Progesteron w 2 fazie powinien być powyzej 15,wtedy znaczy ze była owulacja.Tzn najlepszy jest taki powyżej co nie znaczy ze przy 10 nie było,ale ja mówię tutaj o najbardziej optymalnych warunkach do zajścia w ciążę.To są chyba 3 badania,które najczęściej komplikują zajscie w ciążę.Są jeszcze inne,jeżeli lekarz do tej pory nie zlecił Ci ich no to przepraszam,może mieć i 100 tytułów,ale to kiepski praktyk.Duzo lekarzy jest dobrych w teorii a w praktyce już nie.