Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jo------anna

Termin lipiec - wrzesień 2012, jest ktoś?

Polecane posty

MamciaJ ja jakis czas temu tez mialam brzydkie wyniki moczu mialam zalecone duzo pic eby wszystko wypukac 2-2.5 litra plynu pilam wode mineralna niegaz i herbatki zurawinowe wiec zrob tez sobie taka kuracje przez weekend i powtorz wyniki w poniedzialek mi to przeplukanie pomoglo wmuszaj w siebie picia ile wlezie :)

Ja też nie wiedziałam, ale mam bardzo dobrego gina. A jeżeli chodzi o badanie krwi, to też miałam niedobory i wtedy zamiast foliku zalecił mi witaminy z jodem i żelazem i dodatkowo jeszcze żelazo :P Także głowa do góry i się nie martw, bo nie ma czym:P

Gość MamciaJ
kurcze boje sie ze mam jakies zapalenie i stad te leukocyty ale czuje sie normalnie...nic mnie nie boli, nie piecze itp. a co do picia to faktycznie bardzo malo pije... dzieki dziewczyny, powtorze badanie w poniedzialek i mam nadzieje ze kamien spadnie mi z serca...

Gość MamciaJ
megan a moge wiedziec czy mialas "podobnie brzydkie" do moich?

Daj znać, jakie wyjdą wyniki :P . Jestem przekonana, że będzie oki.

Gość MamciaJ
Izka chcialabym zebys miala racje:)

Mamcia mialam liczne bakterie pojedyncze nablonki i jakies liczne moczany i ph wysokie

takze ja tez malo pilam ze trzy szklanki na dzien picia a to ledwo ponad pol litra i wszystko sie osadzilo i doszlo do jakiegos zapalenia ale po kuracji wszystko wyszlo juz dobrze wiec naprawde pij duzo nawet jak Ci sie nie chce ja sie teraz pilnuje

Gość MamciaJ
okey...to od dzisiaj do niedzieli nie rozstaje sie z kubkiem, zrobie wszystko wg zalecen i mam nadzieje ze wyjdzie lepiej... jejciu ale sie boje:/

nie boj sie Slonce wyplucz to wszystko i bedzie ok na pewno:)

Gość MamciaJ
kurcze nie daruje sobie jak złapałam jakies zapalenie ktore ma wplyw na moja kruszyneczke:/ juz nie marudze... dzieki za wsparcie, oby do poniedzialku...

Mamcia, Nie przejmuj sie. Dziecku nic nie bedzie i tak jak Megan mowi, przeplucz dobrze przewod moczowy i powinno byc ok :) A ile mierzy twoja kruszyna???

Gość MamciaJ
18,7:)

Gość kaliwia
*************************SZCZĘŚLIWE MAMUSIE********************************** NICK..................WIEK.......TYDZIEŃ CIĄŻY.............DATA PORODU Pysiulek................20............32................. ...........24.03.2012 p.KwiatPolny..........20............16 ............................20.07.2012 Igieleczka..............21............14................. . ........26.07.2012 Alcia28.................28............15................. ...........30.07.2012 Izka....................26.............14................ ...........12.08.2012 Kinia1109..............27............12.................. ..........19.08.2012 Doti ....................24............13..................... ......19.08.2012 Oliwia27l ............. 28 ............11 ............................24.08.2012 MEGAN86...............25............11................... .........01.09.2012 Kama....................29.............11................ . .........02.09.2012 Amefa...................23...........11................. ...........03.09.2012 Jo----anna..............26...........10............... . ...........06.09.2012 Tala1011101190.......21.............10................... . . ....09.09.2012 Dagusia82..............29.............9.................. .........10.09.2012 Wiewióreczka_........24............9.................... . ......11.09.2012 MamciaJ................26.............9.................. ..........11.09.2012 Malentka................24............9.................. ..........11.09.2012 Kaliwia.................24.............10............... .............14.09.2012 Plotka...................26............8................ .............21.09.2012 Tajeczka...............28.............8.................. ........ ?.21.09.2012 BlackRosssa............27.............8.................. ..........24.09.2012 Invicta..................24..............5-6............. ......Koniecwrześnia

Gość kaliwia
Hejka Dziewczyny przy sobocie, dziś idę na drugie USG sprawdzic, jak moja oderwana kosmówka i krwiak ;(( plamień już nie mam, ale strasznie się cykam. Uczciwie leżałam przez te 8 dni - wczoraj wyobrazcie sobie Piotruś mój mnie zabrał na szarlotkę i soczek i to na godzinę do caffe, i dostałam zakwasów w nogach ;( tak to jest jak jest się kłodą ;( Wczoraj się ważyłam. Schudłam już 2 kg. Jestem wklęsła, a chce widzieć już brzuś! Czy możecie mi napisać, czy miałyście taki problem jak biegunka podczas brania progesteronu? W ulotce jest niby w niepożądanych ale u kobiet 1/1000 .... napiszę jak moja dzidzia po usg

Gość Jo-------anna
Kaliwia, skoro nie krwawisz, to na pewno krwiak się wchłonął i nie ma powodu do zmartwień. Wszystko będzie dobrze i się nie denerwuj kochana! :) Z progesteronem niestety nie pomogę,bo nigdy nie brałam,ale skoro jest w ulotce to jak najbardziej może to być skutek.poza tym wiesz, tak dokładnie Ci nie napiszą. Może być u jednej na 100 kobiet a oni napiszą na 1000 i jak to udowodnić. ;) Ja wstałam ,mdli mnie,nic się nie chce. zaraz wmuszę w siebie jakieś śniadanie. I boli mnie gardło,od latania nocą do łazienki..

Gość Jo-------anna
A moja wysypka prawie znikła, chociaż w sumie nic z nią nie robiłam. Zostało jeszcze trochę na jednej łydce, ale teraz już nie swędzi i jest to takie raczej...płaskie. skóra wygląda na niej jakby była po długim przebywaniu na mrozie, taka mocno szorstka i zaczerwieniona. Myję się szarym mydłem i używam tylko kremu nivea.

Kalwia ja biore progesteron i z tego co wiem w praktyce i od lekarza to ma odwrotny skutek a mianowicie zatwardzenie ze tak sie wyrażę a te rozwolnie to masz z nerwow na pewno. trzymam kciuki kochna daj znac!

Jo-------anna no i udalo sie zwalczyc ta paskudna wysypke :) jakie masz plany na dzisiaj?? ja ide popoludniu na imieniny a trraz troszke musze dom ogarnac zanim maz wroci z pracy :)

Gość Jo-------anna
No ja właśnie też dzisiaj trochę sprzątnę,obiad muszę ugotować, bo cały tydzień gdzieś latałam,to chociaż przy sobocie.;) Dzisiaj Rafał wyjątkowo w pracy i obiadu mieć nie będzie,bo sobota, więc zrobię- niech ma coś od życia.;)

Gość Jo-------anna
Tzn ja sama nie wyłaziłam, ale gości miałam ciągle,się wpraszali.;)

Gość Jo-------anna
Właśnie nie wiem, albo kurczaka w miodzie,z zapiekanymi ziemniaczkami i surówką, albo karkówkę z rękawa z warzywami, albo schabowe z puree. Się zastanawiam jakie mięso odmrozić.:)

Gość Jo-------anna
Już Ci mogę napisać -padło na roladki schabowe z warzywami zawijane z serem. :) ziemiaki i surowka,nie wiem jeszcze tylko jaka,cos sie z warzyw wybierze w lodowce:) Teraz musze zaczac sprzatac,ale sie nie chce. ;)

Mamcia J Twoja ma tak duzo przy tym tygodniu? Ja tez nie wiedzialam ze trzeba "środkowy" mocz dawac, niedawno sie dowiedzialam. Ale jest ok. czy Wam też tak krew leje się z nosa litrami? bo u mnie nic, tylko tampon włożyć. biore 3x dziennie rutinoscorbin ale nie pomaga

Gość Jo-------anna
A rutinoscorbin przypadkiem nie szkodzi? Słyszałam, że właśnie rozrzedza krew. Ja brałam kiedyś przed okresem kilka dni codziennie i myślałam, że nie wyrobie, jak z kranu leciało. Ja miałam krwawienia z nosa, ale w sumie tylko 3 i trwały może z 10 sekund każde.

nie wiem, wlasnie to kazala doktorka brać. Ja czytalam ze zeby skrocic sobie czas trwania okresu to wlasnie rutinoscorbin brac, o jeden gora dwa dni skraca. Zapytam jeszcze lekarza (chodze do dwoch:D), ale do niego prywatnie i planowałam iść w 23. tyg dopiero ale nie wiem czy wytrzymam :O bo juz mam takie schizy, chcialabym znac plec, tej nocy mi sie snilo ze tam bylo i poprzedniej tez. chyba ze to jego seksapil tak działa :D Dziewczyny, to co, po porodzie przerzucamy się na forum diety? Ja mam 20 lat więc przemiana materii jeszcze ok, wiec mam nadzieje nie bedzie strasznie ciezko... choc mama mnie straszy. W ogole to wasze pierwsze dzieci? moje rzecz jasna tak. i w sumie nie planuje innych. choc ten wiarolomny kubus kiedys sie odezwal do mnie ze jak bedzie chlopczyk teraz (on mowi siusiorek, co na poczatku mnie smieszylo a teraz wkurza), to bedziemy miec drugie dziewczynke i na odwrót chyba sam sobie je zrobi, nic nie odpisałam..

Gość Jo-------anna
Moje pierwsze.Mam 25 lat i zawsze byłam szczupła i o siebie dbałam.Nie przekraczałam wagi 52 kg,mimo, że diet nie stosowałam. Nie wytrzymam na diecie, uwielbiam jeść, więc diet nie zamierzam stosować,co najwyżej zainwestuję w ćwiczenia,bo innej rady nie widzę. Póki co dużo na plusie nie mam i jem mniej więcej tyle,co przed ciążą. :)

Gość Jo-------anna
Na razie kolejnych dzieci nie planuję.;) Ale Rafał coś wspomina, że chciałby minimum dwoje,a najlepiej troje. Zobaczymy jak to wyjdzie.;)