Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fettoma

Pytanie do studentek - ile wydajecie miesiecznie?

Polecane posty

Stomatoloszka z powołania dokładnie niektórzy urodzili się mając po prostu lepiej od innych:)

Gość Studentka Stomatologii
Czekam aż wpadniesz i przestaniesz szargać dobrą opinię stomatologów, tępa locho bez życia towarzyskiego podszywająca się pod lekarza 💤

Gość Studentka Stomatologii
Jakiego lekarza? :D

"Stomatoloszka z powołania dokładnie niektórzy urodzili się mając po prostu lepiej od innych" To prawda, ale na to nic się nie poradzi. Czynnik losowy sprawił kim jesteśmy. I choć możemy z trochę zrobić, niektórzy żyją zazdrością

oj Kobietki:) załozcie osobny topic pt: czego uczymy sie na stomatologii:))

dokładnie:) zazdrość ludzka nie zna granic:) ale co tam:) mi to nie robi:) ciesze się, że mam tam jak mam:) i dziekuje za to rodzicom:)

Gość nie bede zanizacc
powiem prawde, nie bede zanizac, nie chwale sie i nie żale wydaje ponad 3 tys miesięcznie, duzo idzie na jedzenie, mam tez drogi pokoj

Jeszcze jedno, wcale nie uważam że branie pieniędzy od rodziców i przyjmowanie prezentów (typu mieszkanie) jest jakąś hańbą. To normalne że dla nich zawsze jesteśmy dziećmi i chcą nam pomagać, nawet jak jesteśmy dorośli. Na starość można ładnie się im odwdzięczyć

Gość a ja dostaje....
1300zł z tego 320 na akademik, 30 na telefon, 300zl na jedzenie, 200 na materiały, reszta dla mnie ;)

dobrze zarabiam ale tyle kasy - 3 lata szukam współlokatorów i chętnych nie ma, a czasu na pracę nie mam, jestem na dziennych studiach, które wymagają dużo czasu. Mm tylko tyle, żeby dawać korki, ale to są grosze. I co mam zrobić, skoro moi rodzice mają mnie w dupie? I nie dadzą mi ani złotówki więcej?

nie ma lokatorów? To albo z Tobą coś jest nie tak;) albo mieszkanie jest brzydkie;) Przeprowadz się do kogoś tak jak koleżanki wyżej pisały, że za pokój można zapłacic 450zł.

Gość dobrze zarabiam ale tyle kasy
Rhovannion> mój znajomy tez ma zawsze jakaś wymówkę....ale jakbyś nie miała tej kasy od rodziców to musiałbyś sobie poradzić i wymówek by nie było, o to właśnie chodzi! ....bo później jak wejdziesz w dorosłe życie to już nikogo nie będzie obchodziło co robiłaś czy się starałaś liczyć się będą TYLKO EFEKTY. BTW oboje z mężem studiowaliśmy dżinnie na politechnice, kierunki uważane za ciężkie.

Gość japonka855
w życiu nie wzięłabym tyle kasy od rodziców... potem ludzie na studiach kompletnie nic nie robią, nie pracują a zaraz po studiach dziwią się, że nie potrafią znaleźć pracy i są zupełnie niesamodzielni... mi rodzice opłacali mieszkanie na pierwszym roku, później zarabiałam 1600zł a za akademik płaciłam 300zł, więc 1300 spokojnie na życie mi starczało, a było to jakieś 2-3 lata temu.

Stomatoloszka z powołania - w moim mieście nie ma uczelni, muszę dojeżdżać 30 kilometrów. A ludzie, którzy pojechali na studia, nie mieszkają już w tym mieście. Gdybym mieszkała w mieście akademickim, to żyłabym jak królowa, a tak? Tynk ze ścian obgryzam.

Gość mimozalna
pytanie "który lekarz ma czas na internet" hahahahahahahaaaa oj ludki a lekarz to istota z innej planety? ojciec moj ma jakoś czas na gry w necie siostra moja pisuje pamiętniki na vitalii czy gdzies tam co to za gadanie????

Gość zlosliwa pomaranczka
najwidoczniej twoj stary jest choojowym lekarzem i pracuje w jakiejs pipidowie 🖐️

Gość mimozalna
nie moj stary pracuje w szpitalu i raczej chojowym nie jest tyle ze w austrii cenia lekarzy nie tak jak w zasciankowej polszy

Gość zlosliwa pomaranczka
taaaaaaaa zaraz napiszesz, że stary pracuje w afryce i dyma małoletnie murzynki na sawannie :D 🖐️

Gość mimozalna
stary w polnocej afryce bywa - lepiej?

Gość nie bede zanizacc
mi rodzice daja, mowia ze na prace przyjdzie czas, tego sie trzymam.. niedlugo jednak zaczne szukac pracy, koniec zycia na garnuszku:)

Rhovannion> nie rozumiem, nie mieszkasz w mieście akademickim ani z rodzicami? .... mam kilka mieszkań rożnej wielkości i w żadnym rachunki nie przekraczają 700 - nawet w tym gdzie jest gazowe ogrzewanie, ty płacisz 1000 za opłaty- więc rozumiem, że wynajmujesz?... po kiego grzyba poza ośrodkiem akademickim? wyjaśnij to jakoś?

Gość mimozalna
a ja tam sobie cenie zycie na garnuszku studiuje ciezki kierunek i nie mam ochoty zawracac sbie glowy jeszcze praca rodzicom o tym nie musze mowic naszczescie choc moje starsze rodzenstwo tak dobrze nie mialo

Gość mimozalna
hmmm przebiegłam dzisiaj 2 obkrażenia krakowskich błon to ok 7km a teraz napadne na spozywczak dzial slodycze nudy na kafe

Gość nie bede zanizacc
mimozalna, ja podobnie:)

dobrze zarabiam ale tyle kasy - nie mieszkam z rodzicami, bo mnie mają w dupie. A do miasta akademickiego wyjechać nie mogę, bo jestem uwiązana do mieszkania. A mieszkanie jest własnościowe, 680 gołego czynszu, do tego gaz, prąd, woda, 120 zł na dojazdy na uczelnię. i po opłaceniu wszystkiego zostaje 300-350 na życie.

jak uwiązana? ... jak jest twoje a jest za drogie i w kijowej mieścinie, to sprzedaj w cholerę i kup kawalerkę w dużym mieście gdzie studiujesz i tak prawdopodobnie po studiach dostaniesz tam pracę! i co dalej będziesz się katować dojazdami? ...