Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

paracentamol

co oznacza że mam karmić dziecko co 2 godziny???

Polecane posty

Hej, może to wydaje się głupie, ale nie rozumiem: -czy mam karmić dziecko np: o 18.00 potem o 20.00 potem o 22.00 itd. -czy liczyć te dwie godziny od czasu skończenia karminia: np: kończę karmić o 18.30 to potem karmię o 20.30, i wtedy dziecko kończę karmić np o 21.10 i wtedy zaczynam karmić o 23.10. Proszę o odpowiedz bo zgłupiałam

Gość jesl
na moj zdrowy rozum to karmisz dziecko wtedy kiedy jest glodne

Gość jesl
ewentualnie jesli dziecko jest bardzo malusie a nie budzi sie samo na czas karmienia wtedy wybudzasz ..ale jakies gadanie ze ma byc rowno co dwie godziny to bez sensu

ma tydzień i musze często przystawiać aby usprawnić laktację przy okazji dokarmiam z butli po 30ml na każde karmienie

do tego to wczesniaczek i ma zółtaczkę (ktora strasznia osłabiła apetyt mojej córeczki). Proszę o odpwoiedz-jak rozumiecie to karmienie (byłam dziś u lekarza i zapomniałam się dopyttać)

Gość jesl
na laktacje pij duzo wody albo sprobuj karmi piwo. a dziecko karm kiedy jest glodne

Gość jesl
jesli ma byc co 2h to ja to rozumiem ze co 2 h po skonczonym karmieniu

Gość lenkaigorek
jeżeli tak ci powiedzieli ze co 2h to tak jak zaczynasz o 17 i konczysz 17.3o to pozniej karmisz 19.30 generalnie powinno byc karmienie na rzadanie czyli nawet jesli minie godzina od karmienia a dziecko bedzie chcialo jesc to oczywiscie mas z mu dac

Gość zapytajaca dziewczyna
jesli karmisz o 2 i dziecko je 30 minut to pote karmisz o 4 a pote o 6 a potem o 8,odstep czasu liczysz od paczatku karmienia tak powinno byc

Gość onyx-_-
co dwie godziny to znaczy że jak karmisz o 18.00 to nastepne karmienie ma być o 20.00. Wiem bo pytałam pediatry, też się troszke zamotałam i miałam taki sam dylemat jak Ty ;)

Gość jesl
troszke dziwne bo jesli dziecko je np 50 min to co ?? 17 zaczynam koncze 17 50 i po godzinie znowu?

moj synek gdy się urodził ważył dość mało bo tylko 2250 gdy byliśmy wypisywani ze szpitala to kazano mi go przez jakis czas karmic co 2 godziny i tak tez robilam przez m-c. polegalo to na tym ze mniej wiecej co dwie godziny go przystawialam w dzien i w nocy. 2 godziny zawsze liczylam po skonczonym karmieniu. bylo ciezko ale dzieki temu maly szybciej nabierał na wadze.

Gość onyx-_-
troszke dziwne to by było to że dziecko je 50 minut :O Tak jak napisałam 8.00, potem 10.00, 12.00 itd

Gość ...gienia....
zaczyansz o 20 nastepne o 22..... czy karmisz piersia czy odciagasz na poczatku co dwie godzinki pozniej co 3 mozna ale wiadomo ze wtedy juz wiecej pokarmu... powodzenia:))

Gość no ja też do końca nie wiem
jak to jest, choć mam drugie już dziecko. Karmiłam dzieci, kiedy chciały. Choć moja mała jada rzadko, jest karmiona nutramigenem i jada ok. 4 razy na dobę, czasem 5. Ma niecałe 3 miesiące. Zawsze liczyłam, poczatki godzin karmienia.A co do dziecka, ktore długo je. Dziecko może długo jeść i moja córcia tego przykładem. potrafiła czasem jeść nawet i półtorej godziny.

Gość buahahaha
takie malenstwa to prawie non stop przy piersi powinny byc :)

Gość ijabuba
,E tam ciagłe wiszenie na cycku, zwariowac mozna. 2 godziny to jakas przerwa jest.. Malutkie dziecko nie zawsze jest głodne, chce sie tylko przytulic do mamy, po co mu od razu cycka wciskać ? A potem marudzenie, ze sie non stop karmi , a ono ciagle wisi na cycku i nic nie mozna zrobic)0 Z tym 'na żądanie " tez mozna przesadzic :) Moja córa na butli jadła co 4 godziny, bo tak napisał B. Spock, a wtedy dla młodej mamy to była Biblia:)