Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość powiedziałam bratu ciotecznemu

Czy cioteczny brat powinien nam pomóc przy dziadku?

Polecane posty

Ja i mój brat powiedzieliśmy bratu ciotecznemu co o nim myślimy! Wiem że było już tutaj mnóstwo takich tematów ale mój przypadek jest naprawdę trudny. Ja i mój brat ledwo wiążemy koniec z końcem. Ja zarabiam 1100 złotych na miesiąc, brat 1300. Oboje pracujemy na umowe zlecenie, nie ma nam kto całkowicie pomóc. Mam chorego ojca i w dodatku jego ojciec czyli nasz dziadek wymaga opieki. Babcia rozwiodła się z dziadkiem i teraz nie utrzymuje z nim kontaktu, siostra mojego taty przychodzi, pomaga nam finansowo jak tylko może, wyciąga nawet pieniądze od swojego syna by nam pomógł ale on sam nic nie daje. Moja ciocia była głupia, wyszła za mąż jak miała 19 lat za alkoholika oraz kryminalste, później rozwiodła się i wyszła ponownie za mąż ale i z tym mężem jej się nie ułożyło. Tylko że tamten mąż zapisał cały majątek jej synowi, oprócz tego chłopak ma umowe o prace, ma pieniądze, itp. I co teraz? dziadkowi dobrze się wiodło, sponsorował całe życie mnie i brata, obiecał nam nawet opłacac studia ale nie zrobi tego ponieważ popadł długi, musiał się wysprzedac wielu ważnych rzeczy a nasz cioteczny braciszek ma pieniądze. I co? on po prostu nie da bo sobie przypomniał jak dziadek mu powiedział że pewnie zostanie takim samym nieudacznikiem jak jego ojciec bo jest do niego podobny, no dziadek nie miał do niego serca ale teraz sytuacja jest inna. Inna! Powinien to zrozumiec, wczoraj u niego byliśmy i powiedzieliśmy co o nim myślimy. Oto słowa "Twoja matka go zawiodła, on nie miał obowiązku trzymac cię w swoim domu tak jak mnie czy mojego brata. Twoja matka nie uważała z kim się wiąże to miała problem i bardzo słusznie dziadek postąpił, teraz masz obowiązek mu to wynagrodzic" oblał mnie wodą z moim bratem się pobił i o mało nie wezwał policji tylko wyszliśmy. Moja matka była u niego to powiedział jej by się nie wtrącała bo ona w przeciwieństwie do niego do rodziny nie należy a była traktowana lepiej od niego. Postanowiłam skierowac sprawe do sądu i walczyc o alimenty. Słyszałam że dziadkowie w wielu przypadkach płacą alimenty na wnuki to może i wnuk będzie miał obowiązek płacic alimenty na dziadka. Dziadek od jakiegoś czasu chętnie by go przyjął do rodziny.

Gość to chyba prowokacja
przecież wnuki nie mają żadnych zobowiązań wobec dziadków, tak samo jak dziadkowie wobec wnuków.

Gość kaskadaaa
dobrze robi że nie płaci!!! Dla niego nie jesteście rodziną tylko obcymi ludźmi od których doznał tylko krzywdy wiec dla czego ma płacić???

Nikt go nie krzywdził. Kuzyn(miał 14,15,16 lat) to chciał nawet z dziadkiem utrzymywac kontakt ale potem dziadek mu powiedział żeby nie przychodził(za bardzo mu się kojarzył z sytuacją ciotki)i kuzyn przestał a później jak dziadek nie miał forsy to całkiem go olał bo liczył na jego pieniądze.

Gość kaskadaaa
nie krzywdził go tylko m kazał nie przychodzić dla mnie to równoznaczne. Dziadek kasay m nie dawał wiec i on teraz nie ma obowiązku

Gość gssh
też bym nie dała kasy :D

Gość Kapusciankarfd
Jestescie lasi na kase kuzyna, ma wiecej i zazdroscicie, ot polska zazdrosc i zawisc, do tego tata i dziadek pewnie maja emeryture/rente, znizki na leki, wiec nie przesadzajcie do tego dziadek sie go kiedys wyparl wiec o co teraz chodzi? Teraz go chce do rodziny bo ma kase? Porazka i Wy i ten Wasz dziadek! Kuzyn ma racje, ze sie na Was wypina, sama zrobila bym tak samo i jeszcze bym sprawe do sadu na Was zlozyla za nachodzenie i pobicie

Ja nie wiem , myślałam że tutaj piszą kobiety które są matki i mają jakiekolwiek sumienie.

Gość jawogap
Tak, na tym topiku pisza matki i te matki mają sumienie. A wy nie mieliście sumienia i nagadaliście okropnych rzeczy do kuzyna na jego matkę, dziadek gadał na jego ojca. I teraz ten chłopaczyna ma dziadkowi pomagać?

Gość porąbało ciękobieto ???
Daj spokój ciekawe z jakiej okazji ten kuzyn ma płacić na dziadka cokolwiek ? Ja też bym kasy nie dała bo to żaden obowiązek a tym bardziej jak by mnie tak dziadek potraktował A was poprostu zazdrość w dupie ściska i dlatego chcecie od niego kasy

Gość jjkjjjiioooi
wnuk nie ma płacenia obowiązku 2ob3d niego

Gość matka z ojcem winni
że chłopak miał takie dzieciństwo. Dziadkowie nie mają obowiązku przyjmowac wnuków pod swój dach. Sytuacja jest odwrotna teraz bo dziadek potrzebuję pomocy, on dał życie jego matce, gdyby nie on to jego nie byłoby na świecie. To rodzice jego są winni i niech do nich ma pretensje.

Gość powiem tylko tyle
powinien. O rodzine trzeba dbac. niezaleznie jakaby byla.

Gość matki matki matki
pewnie piszą tu te które się puściły za młody, rodzice je odepchnęli i teraz uczą dziecko by nie pomagał dziadkom na starosc :(

Gość co za bezczelnosc:D
1/1000000

Gość chcielibyście na biednym
chłopaczynie żerowac?

Gość nie wierzę w to
-20/10

Gość po co ci 3 takie same topici
Ale odpowiadam ci. Twoj kuzyn byl odrzucony przez dziadka poniewaz mezczyzni nie akceptuje dzieci ktore urodzily ich corki, dla niego byl po prostu czlowiekiem robionym penisem bydlaka ktory skrzywdzil jego mala coreczke, jego rywala. Tak samo kobiety nie cierpia dzieci swoich synow, bo to sa dzieci zdziry ktora odebrala im synka. Dlatego ty i twoj brat byliscie na 1 miejscu.

Gość a co cioteczny brat
dostanie wzamian

Gość alibaba1980
nie ma obowiazku pomagac nie chce to nie pomaga i tyle