Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie palaca

czy ktoras z mam palila w trakcie ciazy? jesli tak to jak dlugo?

Polecane posty

Gość nie palaca

jak w temacie

Paliłam przec pierwsze 4 tygodnie kiedy nie spodziewałam się że jestem w ciąży, nawet brak miesiaczki nie skojarzyłam z takim faktem (wpadka) - pózniej gdy już wiedziałam paliłam dwa tygodnie około 2 do 3 papierosów dziennie bo ciezko było rzucic. Udało się i do teraz nie pale. Jest Super !!! :) Urodziłam sliczna zdrowa dziewczynkę i bardzo spokojną. Dlaczego pytasz ???

Gość nie palaca
pytam bo przez pierwsze tyg tez palilam..i jakby nie bylo to sie martwie.nie mialam jeszcze usg,a wczesniejsza ciaze poronilam.

Gość nie palaca
kokomaroko ta bo ty nie jestes

Ja na USG poszłam dopiero w 8 tygodniu i też bardzo sie martwiłam że może coś być nie tak. Brałam kwas foliowy od 4 tygodnia i zaczełam się lepiej odżywiać i troche żałowałam ze paliłam mimo ze to nie były hurtowe ilości bo około 8 papierosów dziennie byłam zmartwiona i to bardzo bo duz czytałam po 6 tyg jaki wpływ ma tyton na ciąze.

Gość kokomaroko
skoro już jaz poroniłaś (być koże przez fajki) to po co dalej jarałaś jak starałaś się o dziecko? a teraz panikujesz... pal dalej!

Gość IwOna334
jesteście mega nieodpowiedzialne! Autorko skoro już raz poroniłaś to dlaczego nie rzuciłaś tego gówna i dalej palisz?

Gość nie palaca
jak napisalam wyzej juz nie pale..i owszem masz racje ze kobieta starajaca sie badz juz bedaca w ciazy palic nie powinna..ale co z kobietami ktore nie wiedzialy o ciazy i palily...norma jest ze kobieta ktora sie dowiaduje o ciazy przestaje palic..ale jakby nie bylo palila przez pierwsze najwazniejsze tygodnie ciazy wiec zastanawiam sie jak wielkie szkody moze to wyrzadzic dla zarodka..

Gość nie palaca
wybaczcie ale czy nick NIE PALACA nic wam nie mowi?? napisalam ze palilam przez pierwsze tyg kiedy to nie wiedzialam ze jestem w ciazy i nawet sie tego nie spodziewalam !

Gość IwOna334
skoro zaszłaś w ciążę, to chyba wiedziałaś że możesz w nią zajść.. więc nie gadaj, że wpadka itp. bo to głupie usprawiedliwienie. Dziecku nic nie powinno być bo przez pierwsze tygodnie jest chronione.

Wstyd się przyznać ale ja paliłam całą ciąze i dalej palę......... Nie umiałam rzucić, raz nie paliłam przez 2 tygodnie , potem znowu jakies dni i wogole staralam sie nie ale z dzieckiem dzialy sie cuda na kiju jak nie paliłam albo sie nie ruszał albo zaś szalał jak nienormalny po papierosie wszystko wracało do normy, dziecko zdrowe sie urodzilo i dalej jest zdrowy. Wiem źle robiłam ale co poradzę teraz juz nic.

Gość glutyyyyy
bo uzależniłaś go od nikotyny i jak nie dostał to szalał....głupia lepiej, się nie przyznawaj a to potem też wyjdzie,będzie się łatwo uzależniał od używek

Gość nie palaca
Iwona podejzewam ze nigdy nie palilas stad Twoj osad..rozumiem i akceptuje Twoje zdanie bo w tym momencie kiedy wiem ze jestem w ciazy nie pale i podejzewam ze tez by mi cisnienie podnioslo jakbym zobaczyla kobiete z brzuszkiem i petem e gebie.. Mamamalpki rozumiem ze ciezko jest Ci rzucic.Dziekuje ze jako jedn z nielicznych masz odwage sie do tego przyznac.

Gość floreciittaa
MamaMałpki jesteś pojebana. Brak słów. Świadomie dusiłaś dziecko.

Gość ?!?!?!?!?!?!
witajcie. ja palilam do 4 tyg a co najgorsze to jeszcze pilam alkohol-nie wiedzialam ze bylam w ciazy,od razu po zrobieniu testsu poszlam na usg i ginekolog mi powiedzial ze czasu nie cofniemy,ale nic nie powinno sie stac bo to dopiero zarodek. kobietki nie ma co sie sugerowac ze jedna palila i nic sie nie stalo dziecku. kazda ciaza jest inna, a palac papierosy zabierasz dziecku tlen!!! ja jak sie dowiedzialam od razu rzucilam,nie bylo latwo ale udalo sie. jednak gdy skonczylam karmic piersia niestety znow zaczlam palic:(:(

Gość nie palaca
ja nie mialam problemu zeby przestac palic jak juz sie dowiedzialam ale rozumiem kobiety ktorym jest ciezko rzucic,pomimo iz wiedza ze robia zle

ja paliłam przez pierwszy miesiąc dwa jak jeszcze nie zorientowałam sie że jestem w ciąży, później popalałam i piłam tez alkohol czasem .. przyszedł dzień gdzie nie mogłam patrzeć ani czuć dymu ...odrzuciło mnie od picia i palenia z dnia na dzień .. później pod koniec ciązy zaczełam popalać ale to było 2-3 papierosy w tygodniu

No wstyd się przyznać ale nie będę tu z siebie matki polki robiła. Chciałaś szczerej opini to masz. I nie jestem żadną patologią , po prostu dowiedziałam sie w 3,5 mca ciązy i już nie szło próbowałam ale to i tak na nic. Lubie palic , stac mnei na to to czemu nie ? Kolejnych dzieci nie planuję , on też nie był ale jest i wszyscy go kochają;) Wiedziałam że zostanę osądzona ale jakoś dobłędów sie trzeba przyznawać

mamaMałpki: "Lubie palic , stac mnei na to to czemu nie ?" Rany zaraz padne....ale ty w ciąży byłaś!!!Trułaś swoje dziecko!Jak można być aż tak nieodpowiedzialnym człowiekiem??Ile ty masz lat?Co na to twój mąż/partner???ty paliłaś a on patrzył jaką to ma fajną żonę?Może paliliście razem? Co za durny naród-jeśli teraz twoje dziecko jest zdrowe,pamiętaj że to co mu zafundowałas przez 9 miesięcy może się odbić kiedyś na jego zdrowiu-nie koniecznie teraz-może za 5 ,10 ,12 lat ...Astma, POChP, AZS i wiele wiele innych.Oby nie!Niech mój post bedzie przestrągą dla innych kobiet.

Gość trelemorele kuku
ze mna w szpitalu lezala dziewczyna ktora sie wrecz szczycila faktem ze palila cala ciaze i nawet poloznej sie chwalila tym faktem tak jakby oczekiwala pochwaly za to. w trakcie karmienia piersia tez wychodzila zapalic,nie przejmowala sie,dziecko miala zdrowe.

Palę dalej bo lubię , pisałam ze w ciazy próbowałam ale nie szło ja nie palę rok czy dwa..... tylko zdecydowanie więcej.Jak bym się dowiedziała w 4 tyg czy któryms pewnie było by łatwiej. Choć niewiem. No wspierał mnie w rzucaniu ale naprawdę nie mogłam zrezygnowąć! Owszem potem paliłam od kiedy się dowiedziałam po 4 papierosy a nie całą paczkę jak teraz.ale mimo wszystko paliłam . Ludzie którzy nigdy nie palili mówią mogłaś rzucic spróbuj palić 12 lat to zobaczymy czy dasz radę .... Gdyby miał mieć azs i inne alergie już by miał .... odziedziczył by po mnie jednak ani widu ani słychu jakiś chorób. A pomarańczowym nikiem też bym mogła napisać ze pale ale po co ? Albo swoim że nie palę , forum jest na tyle anonimowe ze moge pisac prawde a nie sie z tym kryc. Ale nie najlepiej zrobic z siebie najswietszą i najlepsza matkę , a zadna taka nie jest.

nie robię z siebie najlepszej matki bo nią nie jestem-nie mam jeszcze potomstwa.Znam mnóstwo dziewczyn które zrezygnowało z fajek w okresie ciąży i przed-w tym moją dobrą koleżankę ,która jak dowiedziała się że jest w ciąży od razu rzuciła palenie-a paliła od 8 lat.Da się??? DA!!!

O jeju pewnie, że da się rzucić palenie. Trzeba chcieć i mieć silną wolę. Nikt nikogo nie osądza i nie powinien, ale teksty w stylu paliłam całą ciążę i zadowolenie z tego raczej na miejscu nie są. A znam takie dziewczyny.

Gość bbbbbbbbbbbbbjjjjjjjjjjjjjjjjj
kijanka a ty paliłaś ? jak nie to zamilknij bo co ty możesz wiedzieć o rzucaniu. a teksty bo kolezanka....sa mało wnoszące a połowę ciężarnych sam organizm odrzuca fajki wtedy rzeczywiscie łatwiej

ja paliłam kupę lat i wiem coś o rzucaniu palenia że jak się chce to można przestać ,przestałam palić zanim zaszłam w ciążę ,ot tak stwierdziłam pewnego dnia że od dziś nie palę bo śmierdzę ,głowa mnie boli a moje koleżanki palą i jakoś nigdy mnie nie ciągnęło by ponownie zapalić gdy one przy mnie paliły.