Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Motylla85

Czy ktoś ma dziecko w klubie malucha/żłobku prywatnym?

Polecane posty

Witam, mam dylemat i dlatego proszę o opinie na temat klubów malucha, znalazłam dla dziecka jeden który nas interesuje, czy możecie się wypowiedzieć jak długo trwała u Was adaptacja, czy bardzo źle dziecko znosiło rozłąkę itd i w jakim wieku dziecko zaczęło uczęszczać do klubu? dzieki1!!!

Gość kapary
poczytaj sobie ten topic, założyłam go kilka dni temu :) mój synek dziś znów z uśmiechem poszedł do przedszkola :) po 2 tygodniach widać ogromną różnicę.

Gość kapary
ile Twoje dziecko ma lat?

moje dziecko ma 13 miesięcy, od 8 miesiąca chodzi do prywatnego Klubu Malucha - z tym że to bardziej przedszkole, bo on i jedna dziewczynka sa tacy mali :) a reszta dzieci to tak od 2 lat w górę adaptacja trwała 5 minut łącznie, bo jak zobaczył dzieci i zabawki to o nas zapomniał... chodzi na 3-5 h 4 dni w tygodniu, jedzenie dajemy mu z domu, nie chorował ani razu - tempo jego rozwoju przyspieszyło nieprawdopodobnie - co widać w relacji z dziećmi w tym samym wieku (znacznie bardziej w niektórych rzeczach je wyprzedza), jestem mega zadowolona, ale w sumie to dla mnie najważniejsze jest to, że jak wchodzimy do kamienicy gdzie jest ten Klub to on już się cieszy :) bo w sumie to nie musiałby tam chodzić, bo mamy taka pracę że nam to niepotrzebne

Gość ktfdaerte
Jak sie komuś powodzi i ma dużo wolnego czasu to przy okazji takich prywatnych klubów sam tez może sie szlajać po klubach mamusiek!

Gość bzdury piszesz
ktfdaerte, co Ty za pierdoły piszesz, a co ma zrobić rodzina gdzie matka musi wrócić do pracy aby mieć z czego żyć. Żłobki państwowe często są niedostępne (WWA), a niania minimum 2000 miesięcznie.