Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość esz

Drętwienie palców w obu stopach

Polecane posty

Gość esz

Witam, koło 3 tyg. temu poczulem dretwienie w palcu u lewej stopy, nie przejalem sie tym. Po jakims czasie poczulem w reszcie palcow, a od niecalego tyg. mam zdretwiale palce dodatkowo u prawej stopy, nie jest to chwilowe, jak przy ucisku, ale stale. 24h na dobre, przynajmniej tak mi sie wydaje, palce sa zdretwiale coraz bardziej, czuje ból, ale dotyk jest jak bym dotykal miejsca, ktore np. po dlugim siedzeniu w zlej pozycji jest zdretwiale. jest czucie, ale dziwne, jak przez blizne, z reszta napewno wiecie o co chodzi. Moze mi ktos cos doradzic?

Gość ela_konfacela
Idź do lekarza. Może masz jakiś ucisk na nerw.

Gość ooo kierva
lekarz. na 90 % masz cos z kregoslupem :O moja siostra ma podobnie :O

Gość jack ill
mam to samo obecnie tylko czubek palucha lewej stopy tylko neurolog może coś poradzić

Gość ela_konfacela
Dlatego piszę o lekarzu, bo też mam problemy z kręgosłupem.

hej idz do lekarza zrob dopplera naczycn krw. w nogach oraz rtg kregoslupa zwlaszcza odc ledzwiowego. oprocz tego zrob poziom elektrolitów i sprawdz magnez oraz zwieksz sobie jego dawke.

Gość esz
chcialem tylko dodac, ze wczesniej mialem dziwne objawy mysle, ze neurologiczne. Jakies 9 miesiecy temu zaczelo sie od uczucia ucisku mozgu na czaszke, od srodka, jakby ktos mi czaszke napompowal czy cos w tym stylu, bez zadnego bolu, dodatkowo czasem zawroty glowy, zaburzenia percepcji ( czulem sie jak nacpany) i "napady" dusznosci, czulem sie jakbym nie czul, ze oddycham. bylem u neurologa, stwierdzil, ze nic mi nie jest, bez zadnych badan, pozneij stalem sie ospaly i bez energii i tak utrzymuje sie do dzisiaj, jak zaczely sie te objawy, badania krwi nic nei wykazaly, tylko minimalnie ponizej normy poziom zelaza, ale nie na tyle, zeby byla to anemia. Bede musial sie wybrac do porzadnego neurologa, plus ortopeda, bo moze to kregosłup. Dodam jeszcze, ze mam stwierdzona nerwice somatyczna i mozliwe, ze tez lękowa.