Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Brzydula30

Jak to jest z paleniem papierosow przez gosci w waszym domu?

Polecane posty

Gość Eeerrr...
Balkon albo ogrodek...

Gość wychodzi palić
na balkon, sama z siebie

Gość olleander
Zapraszam do kuchni - jak nie palę też

U mnie nie palą bo wiedzą, że mam dziecko i ktoś pali sobie wcześniej jak chce, albo wychodzi na klatkę w czasie wizyty, albo po kawce zbieramy się razem na spacer Jak nie było dziecka pozwalałam palić w kuchni ( mam narożnik pod oknem więc bezpośrednio przy oknie się paliło)

Gość binxy.
Ja sama paliłam kilkanascie lat,niedawno rzuciłam:P ale jakby teraz ktos przyszedł i chciał zajarac ,to nieste na klatce hehe

Gość kostkalodu
balkon albo na dwór...

Gość atigag
wiesz co ja sama palę ale nigdy mi nie przyszło do głowy palić u kogoś w domu gdzie się nie pali , więc mówisz jej otwarcie przepraszam ale u nas się nie pali

na klatce nie wolno palić, bo to przestrzeń publiczna u mnie w domu sie nei pali i moi goście to wiedzą jak im już ... do dupy ucieka, to idą na balkon

Gość nie palęęęęęęęęęęęe
Piszecie,że wyganiacie palacza na klatkę schodową. A czy wy zdajecie sobie sprawę,ze dym z klatki wchodzi przez drzwi do mieszkań.A poza tym idąc taką zasmrodzoną klatką można się udusic i przesąknąć smrodem papierosowego dymu. Ja wyganiam swoich palaczy na dwór,pod blok,dalej od okien sąsiadów.

No na klatce to niebardzo;) dopiero co zwrocilam uwage sasiadowi bo jaral calymi wieczorami Mlody chlopak,niepelnoletni jeszcze Co ciekawe rodzice toleruja jego palenie ale wlasnie na klatce bo w domu smierdzi:O

Na balkonie palą. Zresztą mój ojciec w domu także nie pali chociaż jest palaczem.

No tak z klatką to chyba zależy gdzie się mieszka :P U mnie wszyscy palący sąsiedzi tak palą, ale ja mieszkam w starej kamienicy, brama jest ciągle otwarta, okna często też więc jest przeciąg i w ogóle jest dużo przestrzeni także w sumie w chwile po paleniu nie ma śladu po tym. Większość pali na pół piętrze przy oknie

Gość z tym paleniem na klatkach
to przesadzacie. Blondynka ma racje:) W kamienicach z reguly wiekszosc pali na korytarzu, ja jak jestem u rodziny badz u kolezanki to wszyscy pala na korytarzach w kamienicach. U mnie tak samo. Nie widze problemu. Co innego blok zwykly, maly i jaranie na klatce, a co innego kamienica.

Gość mieszkam w bloku
Sąsiedzi, którzy nie palą w mieszkaniach wychodzą na klatkę. To jest kilka osób. Moi rodzice palą, ale w mieszkaniu. Innym też na to pozwalają. Ja tylko zabraniam wchodzić do mojego pokoju z papierosem.

Gość Nvkdnvkdfnvkf
Ja nie palę , mąż nie pali . Jak przychodzą znajomi to od razu mówię , ze u mnie sie nie pali . Nie lubię tez jak mi pała na balkonie , bo ten smrod mimo wszystko wlatuje do mieszkania mojego jak i sąsiadów . Ostatnio nie zapraszam znajomych do mieszkania , bo mnie wnerwia, ze chcą palić, lazic w butach , albo siedzą do późnej nocy . Dlatego umawiam sie z nimi na mieście.

Gość Nvkdnvkdfnvkf
Mniej sprzatania i mniej nerwow.

Gość ja to marzę o warunkach
kiedy mogę moim gościom powiedzieć czujcie się jak u siebie, palcie. :) Ale mieszkam wciąż w wynajętym mieszkaniu, wcześniej wspóldzielonym z innymi, więc nie mogę i również wypraszam na dwór. Jestem przyzwyczajona do tytoniowych imprez z akademika, sama wiele lat paliłam i nie przeszkadza mi to, że ktoś pali w takiej sytuacji jak spotkanie towarzyskie. Dzieci nie mam.

ja mieszkam w bloku,nie w kamienicy sama dopiero gonilam sasiada z palenie na klatce czy w windzie-pozniej nie mozna jechac tak smierdzi poza tym u nas jest zakaz palenia na klatce-wisza tabliczki