Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce chce

gdzie lepiej w dzisiejszych czasach wyemigrowac?USA czy UK?

Polecane posty

Gość chce chce

j.w?powaznie zastanawiam sie nad wyjazdem w UK nie mam nikogo w USA dalsza rodzine..

Gość do usa trzeba wize
chyba ze chcesz zyc jka smiec nielegalnie to jedz do ameryki.

Gość Jestem mamą:)
a kiedy planujesz wyjazd i czy na stałe czy na jakis okres tylko? a jak u Ciebie z angielskim?

ja przymierzam się do UK ,serio.

Gość Chce chce
Wszystko legalnie znam jezyk po prostu szukam opini ludzi bedacych w obydwoch krajach gdzie jest lepiej?

Gość hahahahaaaaaha
Haha a ty sobie myslisz, ze tak po prostu sobie pojedziesz do USA, potrzebujesz wize, i to nie jakas turystyczna, tylko pracownicza albo zielona karte. Nie rozumiem po co zakladac takie glupie tamaty. Przeciez, wyjazd do UK to zupelnie inaczej, prosciej sie zaltwia niz do USA. Doucz sie najpierw o warunkach jakie musisz spelniac, zeby wyjechac do danego kraju, znajomosc angielskiego to za malo.

Gość Olalalalal lala
Moge poradzic z wlasnego doswiadczenia. Bylam w USA i bez papierow to jest ciezko, a nawet bardzo ciezko. Jedyna praca to szorowanie kibli u amerykanow i to jeszcze w serwisie (najczesciej prowadzonym przez rodakow) co jest najgorsze na swiecie :(. Sprzatanie mnie nie interesuje i szukalam innej roboty (jak nie sprobuje to sie nie dowiem), hah. Chodzilam wszedzie- od sklepikow az po hotele. Bylo tylko jedno pytanie: czy ma pani pozwolenie na prace??? i dupa :( .Teraz zdecydowalam sie wyjechac do UK -sama, do nikogo. Mysle rowniez o Hiszpanii :). Nie ma jak to europa, praca legalna i wszystko wlacznie z ubezpieczeniem. Tak wiec- decyzja nalezy do Ciebie autorko :)

Gość Olalalalal lala
acha a moze jest ktos chetny na wspolny wyjazd, co????? piszcie :)

a kiedy chciałabys jechac? ja wybieram sie do UK,ale nie mam odwagi,bo nigdy tam nie byłam. z corką w dodatku chciałam jechac,boję się o szkołę i język co za tym idzie:/

Gość Olalalalal lala
Hi mama..... sluchaj, ja praktycznie to moge leciec juz w nast. miesiacu :) Tak, zeby zachaczyc sie gdzies przed wakacjami. Jezeli chodzi o Ciebie i corke, to wydaje mi sie, za na poczatku powinnas jechac sama i jak to sie mowi "przetrzec szlak". Poczatki sa najgorsze a po co dziecko ma sie stresowac. Najwazniejsze to dach nad glowa i praca a po 2-3 miesiacach mala moze do ciebie dojechac i nawet od sierpnia rozpoczac szokle juz w UK :)

Gość Olalalalal lala
Rozumiem, ze sie boisz, bo glupio tak leciec samej i to jeszcze do tubylcow :) Jak mawiaja" do odwaznych swiat nalezy" gorzej z praktyka :( Ja tez sie stresuje mimo, ze jezyk mam komunikatywny to i tak, wiadomo lepiej leciec z kims :)

Gość wyjazd
Olala, też szukam chętnej współtowarzyszki do wyjazdu. Podaję maila: klonowy_list@o2.pl

Gość FankaBriniCarpenter
Moja ciocia mieszka w Londynie, a tak szczerze już poleciłabym ci UK

Gość gość
Niedługo zniosą wizy do USA i będzie można łatwo latać tam i spowrotem bo bilety są bardzo tanie. W USA jest dobrobyt i łatwo o pracę. Work permit dostaniesz automatycznie z prawem pobytu to jest tylko kwestia czasu.

Gość gość
Amerykanie mówią wyraźniej niż Anglicy i są przyzwyczajeni do obcokrajowców. To kraj fantastycznych możliwości. Dużo lepszy niż UK jak ktoś chce się osiedlić. Wszystko jest dużo tańsze niż w Europie.

Gość gość
Normalne zycie w uk i oszczcedzanie? To jest po prostu niemozliwe. W PL wszystko jest tansze wielokrotnie i jakos lepsza. W uk nawet kaszanki i kiebłasy wiejskie nie mozna dostac. Wszedzie tylko budy z hamburgerami. Na ulicach syf, kebaby i ciapate. Na lotnisku anglicy nie wiedza co to jest strefa schengen :D JA PRDL w PL dzieci w liceum to wiedza, uk produkuje samych tłuków po oxfordzie. Po prostu gdyby nie ropa którą kradną szkotom i rabunkowe napady na kolonie to byliby drugim zanzibarem. Brawo Polska, za 50lat wyprzedzimy uk.