Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MałaBlondynka

[cool]

Polecane posty

Gość nie nie nie znajoma
le

Dobry wieczór :) Dowiedziałem się kilka godzin temu, że jutro mam wolne i zrozpaczony jestem 😭 Gdyby wiedział o tym wczoraj, inaczej bym sobie weekend zaplanował. A tak - przepierdoliłem całą niedzielę :P

Znam ten ból Blondyna. Ja mam remont przez cały rok - wykańczam mieszkania :D

Mychol No przecie ja głównie za Tobą właśnie płakałam 👄 Lomu Znaczy się taka praca? To już wiem do kogo się zgłoszę jak będę miała jakiś problem ze swoim remontem... a problemów z pewnością będzie w uj 😭 Robiłeś kiedyś akwarium zabudowane w ścianie?

Od tego są specjaliści od akwariów chyba. Nie miałem jeszcze okazji tego robić. Wydaje mi się, że trudne to nie powinno być, bo samym akwarium zajmie się specjalista, a później zabudowa, to pikuś...

No tak właśnie upatrzyłam sobie takie cuś i mnie zastanawia jak przy takich akwariach rozwiązuje się kwestie karmienia rybek... muszę poszperać chyba bardziej w necie bo kompletnie nie wiem :O Wszędzie na zdjęcia wydaje się to być idealnie zabudowane :O

Bo o to właśnie chodzi w zabudowach, żeby wyglądały jednolicie. To samo jest np pod wannami i prysznicami - tzw. rewizję robi się niemal niewidoczną. Ale musi być, żeby był dostęp do syfonu, a w przypadku akwarium, do karmienia rybek.

Lomu no to możemy podać sobie rączki 🖐️ bo ja w tej samej branży balansuję tyle, że za granicą no i ja mam od wszystkiego ludzi więc sama nie maluję ścian itp. :D

Blondynka już myślałam, ze o mnie zapomnialas :( nie wierzylam :D odnosnie naszego postanowienia - nie mam jeszcze zadnej ksiazki aczkolwiek dzisiaj rozmawialam z jedna osoba ktora sobie zamawia notorycznie ksiazki z PL z jakiejs strony na ktorej ma konto i juz wiem, ze nie ma problemu by cos zamowic dla mnie :classic_cool:

Ja pracuję z bratem, ale całą administracją i papierkami on się zajmuje.

tu na mnie spoczywaja te nieprzyjemnosci :D a w ogole duzo zlecen Wam wchodzi w PL bo zawsze mnie to ciekawilo i teraz mam okazje zapytac :)

Mój kolega uwielbia Kinga. Niedawno mówił mi o książce "Czarna wieża", albo "Mroczna wieża". Jest kilka tomów tego. W którymś tomie King pisze, że odechciało mu się kontynuować tą powieść, ale do jego domu przyszedł główny bohater książki i kazał mu dokończyć. Podobno niezła jazda :) Podrzucił mi pierwszą część tego i czekam teraz na następne :)

Blondynka akwarium w scianie to lepiej zamiast kuc rozstawic regipsy tylko musi byc dojsce zeby wode wymieniac karmic itp

hahahahah no ja bede musiala kupic :D wiec Ty tez zainwestuj lepiej :classic_cool: bo to chyba oczywiste, ze po Kingu nadejda nastepne wyzwania? :P

Blondyna, nie zawracaj sobie głowy tym, jak się rybki karmi, bo o to zadbają inni :) Mychol Mamy klientów na cały ten rok zaklepanych, a i tak kilku musieliśmy odmówić, bo czasu nie ma. Od lutego bierzemy trzeciego chłopaka.

Lomu No "Mroczna wieża", jeszcze nie czytałam bo to tak pół na pół mój gatunek, no ale, że King to kiedyś na pewno sięgnę... teraz mam do tego motywację :classic_cool:

Lomu no to nieźle. A ile mniej wiecej bierzecie np. za metr kwadratowy polozenia rotbandu ? ( kurcze, nie wiem jak to sie po polsku nazywa, moze tak samo ale jak wklepiesz w google to bedziesz wiedzial na pewno o co mi chodzi :P )

Lomu No ale u mnie to właśnie będzie samoróbka :classic_cool: Coś właśnie jak Mychol napisała jest w planach tylko trzeba to pierw dobrze rozplanować... miałam gdzieś zdjęcie jakie mi się podoba, ale teraz znaleźć nie mogę... W każdym razie chyba nie będzie całkiem w ścianie, będzie coś jak kominek tzn nad nim będzie półka no i ta półka będzie otwierana - to chyba najprostsze rozwiązanie, prezentuje się równie ładnie, a jest jednak tańsze jak robienie szafki na zamówienie tak, żeby pasowała do reszty mebli ;)

My surowych budynków nie robimy, więc tynków nie kładziemy :) Wchodzimy na stanie developerskim.

Na upartego możesz w zabudowie, nad akwarium zostawić otwór, który zasłonisz jakimś obrazem.

Blondynka dobrze myslita :classic_cool: Lomu aaaa widzisz to u mnie inaczej, dostaje pustostan i pelna elektryka wchodzi, hydraulika, przesuwanie czy stawianie scian regipsowych i tego typu sprawy. Cos takiego jak kladzenie wykladzin, paneli, linoleum, kafelkowanie, malowanie to juz taka serio wykonczeniowka. Ostatnie zlecenie to bylo polaczenie dwoch mieszkan w jedno, zamiana lazienek z kuchniami, przeciaganie rur etc. (nie znam profesjonalnych nazw polskich) A tak to mialam tylko jedno jedyne zlecenie na fasade kamienicy ktore ma wejsc w tym roku dopiero jak sie zrobi cieplej. Interesuja mnie ceny takich rzeczy w Polsce tak dla porownania, nie orientujesz sie? Tu np. wchodzac na mieszkanie 3 pokoje 60 metrow kwadratowych za usuwanie tapet, szpachlowanie (nie calosc tylko dziurki po dyblach itp.) i malowanie cena 1600 euro to jest dosc atrakcyjna stawka w porownaniu z wiekszymi firmami bioracymi to za 2000 albo i lepiej

Lomu Tak też myślałam, ale wizja obrazu nad akwarium mi nie pasi wiesz ;) Jeszcze myślałam o półce otwieranej na dotyk ( nie wiem jak to się nazywa, ale wiesz, że nie ma klamki tylko dociskasz i odskakuje) ale robić to w domowych warunkach to ni uja nie ma szans, żeby nie było widać 🖐️

i najlepsze jest to, ze takie mieszkanie ktos mi zrobi w 3 dni i wezmie za to np. 500 czy 700 euro, na materialy pojdzie nieduzo bo sa spore znizki i reszta zostaje w kieszeni ;)

Nie wiem, gdzie pracujesz, ale tutaj to ok 5000zł, a pracy na tydzień, dla jednej osoby, więc to całkiem sporo. Z klientami rozlicza się mój brat, więc naszego cennika nie znam, ale tu masz stronę, na której możesz mniej więcej się zorientować w kosztach. http://www.averd.pl/16-uslugi-budowlane-wroclaw-cennik-ceny-koszy-budowy-domu-jednorodzinnego