Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jkfjdkfjjfdsljsdkjsdgjlkdsgjgg

Allegro i Payu Proszę o pomoc.. prosze,prosze,prosze....:)

Polecane posty

Witam. Zakupiłam na allegro telefon. Płaci sie tam przez jakieś PayUpoprzez allegro, wybrałam forme zapłaty i wyświetlił i sie formularz z nr konta bankowego (płatnego przez PayU allegro) jednak wyłaączył mi sie komputer (czesto mu sie to zdarza) i przepadł mi ten formularz. Nigdzie nie mogłam go znależć. Mój brat doszedł do wnoisk ze skoro płaci sie przez To PayU za wszystko to wyslemy zapłate na nr konta PayU allegro na który wysyłaliśmy przy poprzednich zakupach(takze płaciliśmy przez allegro. Czy pieniadze rzeczywiście dotarł do odbiorcy?? a jeśli nie czy moge jakoś naprawić?? Zależy mi Pamietajmy o tym ze obydwa nr kont bnkowych należa do allegro PayU Z góry dziekuje i barrrrdzo prosze o pomoc

Gość czesc Szpila
napisz do pomocy allegro, wytlumacza co i jak

Gość jeśli zapłata
nie została sfinalizowana to zrób od poczatku wszystko jeszcze raz tak samo, zresztą na liście wpłat możesz zobaczyć czy jest "anulowana" czy "zakończona" wpłata :-)

Chyba oszalałaś... Pisz na forum cafe pomoc! Pieniądze tak wysłane dojdą dopiero po interwencji, w PayU każda transakcja ma swój INDYWIDUALNY kod który jest ujęty w tytule płatności, a robiąc normalny przelew na pewno nie dałaś takiego tytułu. Musisz skontaktować sie z allegro i dokładnie opisać sytuację. Sprzedający nie otrzymał Twojej wpłaty. Jak już tak kombinowaliście, to trzeba było zajrzeć do maila który po zakupie otrzymaliście i tam zwykle jest podany numer konta, pod który należy wpłacić pieniądze, albo na aukcji jest podany!

Gość jeśli zapłata
ale na liście wpłat jest ich status: anulowana bądź zakończona, jeśli jest anulowana to kasa nie poszła więc trzeba jeszcze raz zaznaczyć przedmiot, "płacę", wybrać wszystko, przelogować się na konto bankowe i zapłacić jeszcze raz?! jeśli ma status anulowana, ja tak robiłam po kilka razy jak wplata nie poszła

jeśli zapłata - ale to zupełnie inna sytuacja. Autorka nie płaciła przez allegro, tylko skopiowała z poprzednich transakcji numer konta. Tutaj nie może być anulowanej czy zakończonej, transakcja na bank widnieje jako 'rozpoczęta', bo PayU nie widzi w ogóle jej wpłaty, bo nie ma kodu w tytule. Ona nie klikała nic we wpłacie, tylko ze swojego banku bezpośrednio robiła przelew na konto PayU, i pieniądze są teraz na koncie PayU ale bez finalnego odbiorcy - czyli sprzedającego, bo PayU nie widzi kodu w tytule wpłaty.

Czyli ogólnie podsumowując - pieniądze poszły z jej konta, bo robiła przelew bezpośredni, wiszą sobie gdzieś w przestrzeni konta PayU bez zadeklarowanego odbiorcy finalnego (sprzedawcy), PayU w ogóle nawet nie wie że to ona robiła tę wpłatę i ma ją jako niezidentyfikowaną.

Gość jeśli zapłata
Ja zrozumiałam, że zamierza tak zrobić :-P i zastanawia się czy dojdą ;-] a co autorko zamierzałaś/wpisalaś w ten przelew który sama chcesz zrobić? jeślu komputer się wyłączył to nie masz już tych danych z nr nadanym przez allegro podczas dokonywania wpłaty

dostałam tylko mejla z podziekowaniem za zainteresowanie sie jego aukcja, zadnych numerów kont bankowych bezpośrednich do sprzedajacego. Czyli mam rozumieć,że przepadły moje pieniadze?

czy jesli skontaktuje sie z allegro i podam numer na który zostały wysłane pieniadze,moge liczyć na pozytywne rozwiazanie mojego problemu ?

Gość jeśli zapłata
napisz, co innego możesz teraz zrobic ;-P

taa...:P :) dzieki