Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wariatka106

Dodatkowe ubezpieczenie w PZU wczasie ciąży

Polecane posty

Witam Chciałabym zapytać czy może ktoras z Was ubezpieczała sie dodatkowo w PZU. Podobo jest jakies ubezpieczenie dzieki któremu można otrzymac ok 1500zl za urodzenie dziecka.

grupowo a w jakiej ubezpieczalni?? Ja mogłabym kilka osob znaleść chetnych akurat na takie ubezpieczenie

Gość moyew
ale te ubepieczenia dotyczą ubezpieczeń pracowników a nie każdej grupy osób. Są to ubezpieczenia zawierane przez zakłady pracy.

W PZU. Miałam możliwosć w zakładzie pracy. Nie wiem jak się to ma to ubezpieczenia indywidualnego. W sumie to koleżankę znajomy agent podpiął pod jakiś zakład pracy i tyle. Musisz zadzwonić i zapytać czy oferują taką mozliwość i czy nie mają żadnego okresu karencji. W poprzedniej firmie byłam w warcie i oni tam mieli chyba jakieś 6 miesiecy.

Gość moyew
w większości przypadków jest okres karencji -właśnie żeby uniknąć krótkiego opłacania składek tylko dla wypłaty po porodzie.

aha no jak patrzyłam wlasnie na stronie pzu to jest okres karencji 9 miesiecy ale ja sobie zadzwonie albo podejde do jakiejs siedziby i sie dowiem wszystkiego co i jak z tym ubezpieczeniem

Gość lg-lg
zeby doatac taka kase musisz byc ubezpieczona grupowo -czyli pracujesz i dodatkowo oplacasz sobie w zakladzie pracy skladke w ubezpieczalni ktora ma podpisana umowa z twoja firma okres karencji to 9 miesiecy skladkowych-w styczniu musialabys zaplacic pierwsza skladke za luty czyli okres karencji zapewniłby ci wypłate w momencie kiedy urodzilabyc dziecko w pazdzierniku. aha, skladek nie da sie oplacic wstecz nawet jesli chcialabys pokombinowac jesli juz juz jestes w ciazy to juz za pozno.

Gość gość
No jest takie ubezpieczenie ale jak dobrze pamiętam musi być przynajmniej pół roku przed urodzeniem dziecka czy też nawet rok tzw karencja

Czasem jest jednak promocja dla firm, że bez karencji. Ja opłacam już od dawna u siebie w pracy razem z prywatną służbą zdrowia. Fakt mi się opłacało bo w tym czasie dostałam odszkodowanie za pobyt w szpitalu, operację i ciężkie zachorowanie.

Gość mamaDwojki
lg-lg - dokładnie :) ja mam to dodatkowe ubezpieczenie grupowe, musi byc przynajmniej 9 miesięcy karencji, opłacam najniższą składke, za urodzenie dziecka jak sie nie mylę dostanę 1000zł,

Gość monaik
Chcącym się ubezpieczyć polecam program, z którego sama korzystam. Oczywiście karencje są, ale akurat w moim przypadku nie chodzi jedynie o wypłatę świadczenia za urodzenia dziecka. Korzystałam z wypłat świadczeń, więc z czystym sumieniem mogę powiedzieć, ze płacą :) Dla zainteresowanych- oferta jest na stronie: http://www.rakbroker.pl/pl/strefa-klienta/dokumenty-do-pobrania

Gość Jaaam
Witam, Mam pytanko, a mianowicie najprawdopodobniej jestem w ciąży( narazie wykazał to tylko test,u lekarza jeszcze nie byłam)a mój mąż w dniu dzisiejszym został ubezpieczony dodatkowo w PZU(ub.grupowe) czy jest taka opcja,abyśmy dostali świadczenie pienieżne z tytułu urodzenia dziecka?(z tego co mi wiadomo okres karencji w PZU wynosi 9 mies)

Gość przecież do porodu nie minie
9 m-cy jeśli już jesteś w ciąży niech mąż dowie się w pracy jaki jest okres karencji na ciążę jeśli 6 m-cy to się załapiesz

Gość mosznes
Jako świetny przykład - http://elvia.pl/ubezpieczenia-podrozne/ Porównajcie sobie zakresy ubezpieczeń w poszczególnych przypadkach. Jeśli mowa o wakacjach, to podwyższona suma gwarancyjna powinna być moim zdaniem totalnym obowiązkiem, ale to już sami oceńcie.

Gość gość
A co jeśli mój mąż w pracy jest ubezpieczony w PZU i ja u siebie też, to tylko jedno z nas dostanie za urodzenie dziecka, czy on i ja?