Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Melania89

Zakochałam się w zajętym facecie... Konflikt moralny.

Polecane posty

Gość Melania89

Zakochałam się w facecie, który od 5 lat ma stałą partnerkę, są narzeczeństwem i planują ślub, mimo to mam wrażenie, że on nie jest do końca do niej przekonany, opowiada mi szczegółowo o całej rodzinie, sobie ale nigdy o niej, chyba, że mimochodem (stwierdza fakt- "mam narzeczoną"), nie mieszkają razem i on mówi, jak spytałam dlaczego, że tego sobie nie wyobraża. Nie robię nic aby go do siebie zachęcić, bo uważam, że to nie fair wobec tamtej kobiety... Z drugiej strony zdaję sobie sprawę, że pozbywam się w ten sposób szansy na szczęście... Nie wiem jak rozwiązać ten konflikt moralny.

Gość trapezzy
kibel może być zajęty ale nie facet

Gość nie szukaj usprawiedliwienia
go , ze mu się cos tam nie układa. Zerwij znajomość i ewentualnie ją wznów jak on SAM stwierdzi, ze narzeczona to była pomyłka

Gość living on a prayerr
Mam podobna sytuacje...ale wychodze z zalozenia ze nawet jesli on zrezygnuje z Niej dla mnie, to ma prawo a ja mam prawo go przyjac. Zakochanego nie sposob odciagnac od ukochanej, takze sie gryz z tym nic zlego nie robisz

Gość tak/nie/tak/nie
a kto bada moralność moralistów i moralności albo etykę etyki piredolenie kotka za pomoca piły

Gość Melania89
Właśnie o to chodzi, że ja NIC nie robię. Mogłabym mu bez wątpienia namieszać w głowie ale pytanie czy nie zranię w ten sposób i jego i jej. Bo przecież to, że o niej wogóle nie wspomina wcale nie musi oznaczać, że podobam mu się ja, prawda?

Gość a gdzie on ci tak
o sobie opowiada? w pracy? Na spotkaniach?

Gość Melania89
W pracy. Ja staram się być powściągliwa i służbowa ale coraz trudniej mi to przychodzi...

Gość lizakmalinowy
zreszta niech wszyscy sobie poczytają. Może nie tylko Tobie sie to przyda... powodenia w wyborze

Gość Melania89
Wynika z tego, że wogóle nie powinnam zważać na to czy facet jest zajęty czy nie... Hmmm