Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kassiiulla.

W którym tygodniu ciąży urodziłyście?

Polecane posty

Jakie były pierwsze objawy porodu i ogólnie jak to wszystko wyglądało... Jestem w 36 tc i zastanawiam się czy w razie przedwczesnego porodu z moją malutką byłoby wszystko w porządku...??

Gość kobieta na obcasach:)
ja urodzilam w 42 tygodniu.... a z Twoją malutka zapewne byłoby wszystko ok:))) zycze szybkiegi i bezbolesnego porodu :))

Gość Megg24.
w 39tyg, 3h po odejściu wód. nie martw się na zapas będzie ok

Gość kobieta na obcasach:)
ja urodzilam w 42 tygodniu.... a z Twoją malutka zapewne byłoby wszystko ok:))) zycze szybkiegi i bezbolesnego porodu :))

w 40. Nic się nie martw, moje dwie koleżanki urodziły w 35 tc i chłopaki rosną jak na drożdżach :)

Witam. w 38 tygodniu poród około 35 minut wody odeszły o 5 rano a wogole zaczełam rodzic około 11.00 bo urodziłam 11.35 bez znieczulenia bez naciecia corka 3500 54 cm ;)

ostatni porów w 39 tyg. nie martw się, wszystko będzie dobrze, życzę szybkiego porodu

Gość Mama Nasturcja
Dwa tyg przed terminem

Gość A ja urodziłam...
w 40 tc. W szpitalu byłam o 23.20 a mój synek przyszedł na świat o 1.40 . Miałam 4cm rozwarcia jak dotarłam do szpitala. Bóle jak przy misiączce:):):)

Gość Ja urodziłam oboje dzieci
w podobnym terminie. Pierwsze dziecko to 38 tygodni +3 dni, drugie, równe 38 tygodni. Oboje dzieci urodzone SN, pierwsze z nacięciem, drugie bez, sprawnie. Oboje 10 pkt Apgar. pierwszy poród cięższy, drugi - rewelacja. Synek - 3500, córcia 3200. Trzymam kciuki za Ciebie autorko, będzie dobrze.

MelisQa tak:) 44tydz:) mala nie chciala wyjsc a pan ordynator, stwierdzil, ze damy jej szanse bo pierwiastka:D

pierwszy poród w 33tc trwał tydzień :P a dokładniej 8 dni - tak mam wpisane w książeczce bo liczyli od odejścia pierwszych wód a mi się sączyły tzw PROM:), sn, 1670g 41cm, pierwsze skurcze o 2 w nocy ale przespłam tak do 7 kiedy przeszłam na porodówkę i o 8:08 było po wszystkim, córa 2 tyg w inkubatorze i po prawie miesiącu wypis do domu, teraz ma 5 lat i jest zdrowa, śliczna i mądra drugi poród w 41tc wywoływany, koszmar jak dla mnie ale to przez oksy i przebicie pęcherza :), 3890g 58cm, teraz ma 14 miesięcy i choruje dużo częściej jak ten mój wcześniak :D życzę szybkiego i mało bolesnego porodu

darkika a dobrze miałaś wyliczony termin bo niby 2 tygodnie to dopuszczalny błąd :/ kurcze nie bali się zielonych wód, zamartwicy czy zwapnienia łożyska :/ ja bym się wcześniej wykłucała o wywoływanie

Gość gość
41 tydzień mi się zaczynał w ten dzień co urodziłam :)

33-34. A lekarz właśnie mi mówił, żeby dotrwać do 36 tygodnia chociaż, to już jst bezpiecznie. Nie udało się, ale wszystko ok i tak :) Tala24 co z Twoim wcześniaczkiem, jeśli wolno spytać?

Gość 41 tydzień
się zaczynal, dokladnie dzien po wyznaczonym terminie

Gość gość
Podnoszę

Gość gość
1 poród 37 tydz, od 35 tyg miałam już rozwarcie, nagle stwardnial mi brzuch tak że przez parę godz nie czułam ruchów w szpitalu dostałam zastrzyki na powstrzymanie akcji porodowej ale zaczęłam po tym krwawic i odeszły mi wody więc wypadało urodzić :) 2 poród w 38 tyg, nagle w domu odeszły mi wody, pamiętam że w nocy usłyszałam takie pęknięcie, wstałam na siku i poszły wody a parę godzin wcześniej byłam badana zero rozwarcia a na ktg żadnych skurczy :) położna mówiła że w najbliższym tyg na pewno nie urodze :)

Gość gość
Dodam jeszcze że rodzilam bez znieczulenia i nie byłam cięta ani nie peklam.

Gość KarolaFasola
Urodziłam o 42 tygodniu ciąży. Zero objawów więc zaaplikowali kroplowke. Kuzynka urodziła w 36 tygodniu. Wszystko było wporzadku :))