Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matka na zakręcie

Poradżcie, prosze coś na okropnie odparzoną pupę!

Polecane posty

Gość A.............A
Kiedyś moja córka po antybiotyku miała strasznie odparzoną pupę. Nie działało nic, nawet tormentiol, bepanthen, sudocrem, zero poprawy. W przychodni (dzwoniłam) kazano mi myć przy każdej zmianie pieluszki pupę wodą z mydłem, a po wysuszeniu smarować oliwą z oliwek. Zdało egzamin. Na drugi dzień było niebo lepiej, a po 2 pupa jak nowa :)

Gość niewiemcomammyśleć
to może być alergia na mleko, nie odbija mu się za często, nie ulewa? maśc tranowa- polecam

Gość na pupe
na pupe alantan plus dziala blyskawicznie (choc jak sama napisalas ile mam tyle opinii), a na te rozowe policzki co opisalas to emolium krem specjalny - bardzo szybko pomaga (nam polecila go alegolog)

to co opisujesz na buzi wyglada mi na skazę białkowa.... moja córa też miała takie szklące łuszczące policzki. I pupcia też może od skazy taka być. moja mała miała całą skórę taką jak wyschnieta kałuża taka spękana.

Gość kakajaka
nam pomógł Tormentiol

Gość kakajaka
kosztuje ok. 5 zł. Mieliśmy ten problem gdy przyszła położna na wizytę, poleciła ten krem. Wystarczy posmarować grubszą warstwę, efekty widać niemalże natychmiast. Naprawdę polecam.

Gość mamajulkii
na takie odparzenia to tylko clotrimazol , kosztuje gorsze , ale dopiero na 2-43 dzien widac efekty

Gość olga.w
z ty że jest na receptę

Gość no niestety........
niektore dzieci maja uczulenie na rumianek,wiec odpada mysie tym pupy. ja poszlabym do deramtologa,i zrobila badania bo mozliwe ze dziecko ma jakas bakterie i ona powoduje takie podraznienia.

Zamiast rumianku polecam szałwię. Moja siostra tak wyleczyła odparzoną pupę. Koleżanka natomiast wyleczyła dziecko Clotromarizolum - 3,20 w aptece, nie musisz mieć recepty. Natomiast Alantan Plus stosuję na co dzień. Dostałam w szpitalu i teraz nie wyobrażam sobie żeby coś innego stosować na pupę. Dobrze się rozsmarowuje, a moje dziecko do tej pory nie miało żadnych problemów z pupą.

odparzenie to moim zdaniem wynik zlej pielegnacji skóry lub wrazliwosc na cos co jest w skladzie pieluchy a nie to co dziecko spozywa haha

Linoderm Plus z Pantenolem, maść na recepte- robiona w aptece, mycie wodą, wodą z mydłem, lub wodą z naparem z nagietka- to u mnie działało. Przy ziolach- nagietek, rumianke itp. trzeba uważac, bo tez moga uczulac.

kiedys bylam opiekunka jednej dziewczynki ktorej bardzo odparzala sie muszelka... jej mama w zielarskim zakupila taka masc , droga byla , taka sraczkowo-zielona z korzuchem na wierzchu ale skuteczna ze hej.... nie jestem ci absolutnie w stanie powiedziec co to za masc, ale moze popytaj w zielarskim czy maja cos ziolowego, naturalnego.....

Ja od kilku lat na odparzenia pupy u córy stosuję maść tormentiol i pomaga.

Gość złakobieta
Mąka ziemniaczana

Gość juz przestancie
tak reklamowac ten tormentiol. Wystarczy przeczytac ulotke, w ktorej jest napisane NIE STOSOWAC U NOWORODKOW I NIEMOWLAKOW!!!

Tormentiol poleciła lekarka gdy nic już nie pomagało. I jest dobrze od ponad 4 lat. Tej maści nikt nie stosuje przez okrągły rok, tylko kilka dni.

Gość swinta prawda
pampersy baby dry- super chłoną wilgoć, pupa zawsze sucha chusteczki pampers z aloesem do kąpieli dolewam oilatum mam 2latkę i 5miesięczniaka i nigdy nie miały odparzonych pup, mysle że to przez te kosmetyki a co do uczulenia na owoce- nie podawaj surowych-takie zwykle Przeczyszczają , zetrzyj i podgotuj, jabłko np.pieczone

Gość agggggggggggggggagahahahaha
Mój synek miał też dupkę odparzoną po antybiotyku.smarowałam różnymi rzeczami ale bez rewelacji, az jednej nocy po ciemku pomyliłam tubki i posmarowałam mu maścią do pielegnacji brodawek palmers z masłem kakaowym, o dziwo rano dupka była zdrowiutka. 3 tygodnie temu znowu brał antybiotyk i jak tylko się zaczeła biegunke lekka to mu smarowałam zapobiegwaczo tym specyfikiem i nic sie złego nie wydarzyło, dupcia jak marzenie. Polecam: