Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Miiiśkaa

*******PAŻDZIERNIK 2012*****

Polecane posty

Pela może się obrócił We wtorek mam wizyte i zobacze czy nadal w poprzek lezy moja królewna . Mój stwierdził że co ma na głowie stać :-)

miluchna ja tez lubinowej nie wybiore... rozważałam w pierwszej ciaży, ale nie chodzilam do lekarza z tamtego szpitala to i tak tam nie jechalam bo by mnie nie przyjeli.... a tez mialam powiklania to strach pomyslec co by bylo jak by cos nie tak poszlo... a teraz ide do szpitala gdzie mam swojego prowadzacego lekarza :) i blisko to i dla rodzinki bedzie wygodnie:)

ja bym chciala mniec juz duzy brzuchol moze bym sie w koncu w ciazy poczula bo zdaza mi sie zapominac hehe;d

Pela nie wiem czy tak do końca byś była zadowolona ze np. schylić się nie można łatwo itd ..;-)

a wy sie dziwicie czemu ja nad kosmetyczka sie zastanawiam :) jak ja od was spokojnie mam o 10cm wiecej :) ale musze wam powiedziec ze w poprzedniej ciazy wypchalo mi brzuch w 7 miesiacu i do porodu mialam taki sam:) wiec moze teraz tez tak bedzie:) no i po porodzie jak mi wody zeszly to mialam brzuch taki jak przed ciaza a nie tak jak niektore na sali co im jeszcze brzuszki wystawaly tak jakby w ciazy byly :)

A ja wczoraj sobie paznokcie u nog malowalam siedzac normalnie na lozku hehe wiec nie mam sie jescze czym pochwalic;d;d

Moniś jaki cukier po śniadaniu? A co jadłaś? Graga ciekawe od czego to zależy czy jak urodzisz to brzuch Ci spada, czy wyglądasz jakby się było dalej ciąży?

ja bede rodzic w sosnowcu w 1. moj lekarz tam pracuje a caly oddzial wyremontowany. wszystko pachnace czysciutkie, lozka sterowane pilotem, sale 3 osobowe z lazienka.lezalam tam 2 razy i mam naprawde dobra opinie

Agulka :( No ja wiem co czujesz ... ale trzeba być silnym :) i wierzyć, że teraz będzie już tylko dobrze. Oby ten 24 tydzień minął Ci szybko... ja wczoraj przeżywałam, bo równo rok temu dowiedziałam się, że mojemu maleństwu nie bije już serduszko :( Moniś, o jakich Ty wynikach mówisz? U mnie hematokryt też w dół, bo 35 (norma od 37) .. a hemoglobina 12,7.. spada mi jeszcze coś takiego jak RDW-SD, co to jest??? mam 35 (norma od 38)... no i pH moczu 8 czyli zbyt zasadowy...

RDW-SD jest odmianą wskaźnika RDW, który obrazuje rozkład objętości krwinek czerwonych. Jeżeli pozostałe parametry krwinkowe są prawidłowe, niewielki spadek RDW nie ma znaczenia diagnostycznego

Diana ściskam cię mocno :-( Mój aniołek pojawił sie na 12 dni i odszedł :-( Waga 710 długosć 36 cm ...Lekarze mówili ze jakby tak ponad kilo było lub 30 tc ,,,,ale niestety nie było ,,,dobra bo znów sie nakręcam

Agulka :* Teraz wszystko będzie dobrze.. niestety nie mamy już wpływu na to co się stało.. Pela dzięki za szybką odpowiedź - właśnie wyszukałam to samo w necie :)

Ja doczytalam ,tu tez jest watek na kae o tym ze wystarczy zglosci sie przy koncowce ciazy na jedna ,dwie wizyty do ktoregos lekarza na Lubinowa i da skierowanie i mozna tam rodzic... A jesli Agulka cc u ciebie w chodzi w gre to boisz sie tam rodzic?nie maja doswiadczenia?w czym rzecz? Ja od biedy bede rodzic w Bytomiu na Batorego,stamtad mam lekarza,lezalam tam dwa razy ,warunki sa nieciekawe ale opieka ok ale ze wzgledu na odleglosc myslalam o innym szpitalu blizej,u mnie w miescie szpital a wlasciewie poloznictwo ma tak slaba opinie ze szkoda gadac,kolezanki mama byla tam pielegniarka i powiedziala zeby omijac ten szpital z daleka... I dlatego rozwazam inny...

Oswieccie mnie ja mam wade wzroku,slyszlaam ze duzo osob majac wade wzroku ma wskazania do cc,ja powinnam odwiedzic okuliste w takim razie?czy taki zwykly okulista w szpitalu wyda mi np opinie o przeciwskazaniu do poraodu naturalnego ?

miluchaaa nie mam pojęcia, ja też mam wadę wzroku -2.75 i -2.25. ale jakoś nie myślałam o tym zbytnio.

Miluchnaaaa - ja zamierzam rodzić na Łubinowej, bo ciążę prowadzi mi lekarz, który tam pracuje. Ale mam mieszane uczucia. Nie ma odziału noworodkowego i to jest jak dla mnie bardziej hotel niż szpital. Ale znów skoro mam tam lekarza, to gdzie mam rodzić :/ Mam nadzieję, że obejdzie się bez komplikacji.....

Dan -mos z Dabrowy G,mieszkam tu kilka lat i nie wiedzialam ze tutaj taka slaba opinia o naszym szpitalu i sie zmartwilam,a do ktorego lekarza tam chodzisz? Rozumiem czyli jak nie daj Boze cos bedzie z maluchem nie tak to lipa

Miluchnaaa - chodzę do doktora Słonicza - lekarz super, zapisuje pacjentki co 30 minut i odpowiada na pytania, nawet te, których mu nie zadałaś :) Wizyta co prawda nie najtańsza, bo 150zł, ale moim zdaniem warto. Pan Doktor, to taki starszy, bardzo spokojny pan i ten jego spokój się udziela :) Co do Łubinowej - dokładnie tak jak mówisz - jak coś z maluchem będzie nie tak, to lipa. Mój starszy urodził się po terminie z zapaleniem spojówek, ale rodziłam w Szpitalu Miejskim w Chorzowie, więc tam go podleczyli i po 5 dniach posłali do domu. A co by było jakby miało to miejsce na Łubinowej?? Pewnie małego by mi gdzieś wywieźli, a ja umarłabym ze starchu i rozpaczy.

Dzieki Da-mos ja teraz tyle samo place za wizyte wiec nie jest zle,moja kolezanka chodzila do ginekolog ktora bierze 350zl wiec obawialam sie ze tyle mi napiszesz... Myslisz ze jakbym teraz chciala przejsc do twojego lekazra to robil by problemy ,czy poprowadzilby ciaze do konca?a dostajesz l4,przepraszam ze tak Cie mecze

miluchna a do sosnowca nie masz bliżej? tam gdzie emachines bedzie rodzic... dan mos a mi odpiszesz, bo nie ukrywam ze czekam caly czas z niecierpliwoscia :)

Wiesz, myślę, że nie byłoby problemu żeby się do niego "przenieść". Jak chcesz to podam Ci dokładne namiary - możesz iść raz i sama ocenisz. Na mnie wywarł miłe wrażenie, a nie znałam go przed ciążą. Co do L4 to u niego nie ma problemu. Wiesz, ta Łubinowa kusi warunkami, więc chyba trzeba po prostu być dobrej myśli. Poza tym, znam z tamtąd położne - jedna już mi jedno dziecko urodziła :) i za nie, to dam sobie rękę uciąć - są jednym słowem BOSKIE A co do 350zł za wizytę - to chyba już totalne przegięcie :/ Acha, a w Bytomiu na Batorego, z tego co wiem, ja się urodziłam.

graga - zagapiłam się - staniki są ale tylko rozmiar 85D i 85E :) I dalej za 30zł

a te 85e są rzeczywiście tym numerem czy wychodzą mniejsze, bo juz sie różnie spotkałam a mi by akurat pasował:) a były jakieś inne rzeczy co by ci sie w oko rzucziły?? no 350zł za wizyte to naprawde wygórowana cena :D