Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Miiiśkaa

*******PAŻDZIERNIK 2012*****

Polecane posty

My kąpiemy codziennie, kąpie raczej mąż jak jest w domu a ja masuję maludę. Dzisiaj pierwszy raz śpi w śpiworku takim zapinanym co łapki wystają, przykryję go jeszcze kocykiem na noc.

Mam pytanie nie które z wasz mają dwójkę dzieci i czasami jest tu taki post że którasz z mam urodziłam w wieky 20 lat. Ja mam 20 lat i mam pytanie do tych mamuś jak sobie radziłyście?

Agulka 1976 u nas napięcie też już ok a i asymetrii na pierwszy rzut oka już nie widać więc się cieszę.

Kara a jak ty sobie radzisz?? Ja urodziłam w wieku 21 i miałam wszystko pochytane :P

Graga zaraz sitkiem przesieję a co Kara ja byłam kiedyś młodą mamą Idałam radę A teraz jestem starą mamą heheh

Nawet ok,mąż(tak mamy ślub) mi pomaga też studiuje,ale on też pracuję. Tesciowie pomagają,ja zawsze chcałam mieć dziecko i to planowaliśmy(proszę nie mówić że patologia).

Dziewczyny któraś pisała po czym poznać asymetrię ciała: "Asymetria ułożeniowa: Asymetria ułożeniowa to asymetryczne nawyki, które dominują w postawie i ruchu dziecka. W asymetrii ułożeniowej noworodek wygina ciałko w literę C.Dziecko wyraźnie preferuje jedną stronę, skręcając zawsze ten sam bok lub układając głowę w tę samą stronę. Asymetria ułożeniowa u niemowląt poniżej 3 miesiąca życia jest najczęściej stanem fizjologicznym. Jeśli asymetria ułożeniowa utrzymuje się powyżej 3 miesiąca lub dziecko nie daje się ułożyc w inną stronę, a jego mięśnie są bardzo napięte, neurolog może wypisać skierowanie do poradni rehabilitacyjnej. Przy asymetrii ułozeniowej dziecka rodzice zwykle dostają specjalne ćwiczenia do wykonywania w domu z niemowlęciem"

Kara na pewno żadna z nas Ci nie powie że patologia:) Ja nie powiem że nie wpadliśmy z M, ale mój syn był jak najbardziej wyczekanym i upragnionym dzieckiem, dlaczego sądzisz że wpadka musi oznaczać patologie? znam kobiety 40 - letnie z dobrą pracą i rodziną które też wpadły...

Agulka ja też już jestem starą mamą heh:) Kara podziwiam młode mamusie.Ja tak wcześnie nie miałam instynktu maicerzyńskiego.Dopiero jak mi wypiła trójka z przodu to zatęskniłam za dzidzią, bo po ślubie już jestem 3,5 roku.

Ale chodzi o to że my to planowaliśmy choć to tak jakby wpadka po nie wiedzieliśmy kiedy się zabierzemt do powiekszenia rodziny.

Ale przyszedł taki moment i wiedzieliśmy że chcemy dzidzie. Choć czasami mnie denerwują te komentarze to na pewno wpadka nie to jakaś patologia.

No to ty sama chyba wiesz jak jet - prawda:) a komentarzami innych chyba nie trzeba sie przejmowac :D Agulka no co ty fajna dupa z ciebie, zobaczysz ze za 5 lat jeszcze jedno se zmajstrujecie i z córą będziesz razem wychowywac - oczywiscie ona swoje :D Kara a co studiujesz? no i dziennie czy zaocznie? teraz to chyba czas sesji prawda?

Dziennie tak wieć,ale jak mam czas wolny a malutka śpi to tu zaglądam,ale uczem się też dobrze że w poznaniu mieszkają moi tesciowie. A studiuję ekonomie.

ty codziennie do tego Poznania jezdzisz? bo to dużo km w jeden dzień, prawie 200, no i jak z karmieniem piersia jeżeli jezdzisz tak daleko?

W poniedziałek wraczamy do poznania. Uzgodniliśmy z nauczelami że mamy czas wolny jeden tydzień. A tak mieszkamy u tesciów zastanawiamy się z R czy się przeprowadzić do poznania.

Ammarylis82 właśnie mnie uświadomiłaś, że moje dziecko ma asymetrię! Nosz kurrr.... a jak byłam u pediatry i mówiłam, że dziecko się dziwnie wygina to stwierdziła, że nic się nie dzieje!!!

Kara no ja na pewno sie nie przeprowadzę tam za daleko ...taki żarcik;-) Ale Wy jak najbardziej ,bo troche macie do jazdy

Muszę porozmawać z R bo jak go znam to on jak powiem że zostaniemy w poznaniu to szybko kupi dom jak już nie kupił :-).

no dla mnie Poznań też za daleko..... joke........ to zależy na ile dobrze mieszka ci się z teściami - ja bym nigdy nie wytrzymala....