Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niespodziewanka

jak usypiacie swoje 7 miesieczne maluchy ktore juz wstaja przy szczebelkach

Polecane posty

Gość niespodziewanka

?

Gość niespodziewanka
z twojej plataniny nic sie nie da wywnioskowac ANALfabeto

No ja kłądłam bajeczka mleczko i wychodziłam jak sobie dziczał jego sprawa;) gdy płakał szłam kąłdłam pić , smoczek i wychodziłam i tak wkółko ;)

Gość niespodziewanka
a jesli na rekach to czy wasze maluchy w tym wieku dadza sie polozy na kolanach czy chca byc w pozycji pionowej i najlepiej zebyscie tez staly?bo moj tak wlasnie wymusza,jak nie to ogromny ryk.wczesniej spal sam w lozeczku ale odkad wstaje to jest masakra

Gość niespodziewanka
dzieki Dziewczyny za odpowiedzi,czekam na kolejne relacje Mam.pozdrawiam

Gość b,óża muzku
sama jestes analfabetka i gadasz z bootem :o

Gość uhiu['j
Moje dziecko ma 9 miesięcy i samo nie wstaje jeszcze,ale zawsze od małego kłade do łózeczka,bądz łózka kiedy widzę,że jest spiące i ssie palec,samo zasypia nie ,,lulam,, moje dziecko jak było młodsze lubialo byc na rekach na leżąco,a teraz protest ,najlepiej w pionie,kiedy w Kosciele chce mu sie spac zasypia mi an rekach w pionie opierając głowe o moje ramie.Nie wiem jak będzie kiedy zacznie wstawac,ale narazie nie ma potrzeby abym była z nim do zasnięciabez względu czy jest drzemka w dzien czy w nocy.

wy chyba nie myslicie,ze dziecko wiecznie bedzie zmeczone w tych samych godzinach,ze wystarczy wlozyc do lozeczka i odrazu zasnie ? hahaa

MamaMałpki No ja kłądłam bajeczka mleczko i wychodziłam jak sobie dziczał jego sprawa gdy płakał szłam kąłdłam pić , smoczek i wychodziłam i tak wkółko WPYCHASZ DZIECKU BUTELKE DO SPANIA-BRAWO,ZA KILKA MIESIECY POWSTANIE TWOJ TEMAT "JAK ODUCZYC..." I JAK USPIC DZIECKO GDY TO CHCE BUTELKE HAHA A PRZECIEZ BEDZIE TAKIE DUZE JUZ

Nie dawałam butelki do spania ! nigdy nei zostawiam z butelką . Wchodziłam do pokoju dawałam pić sama ja mu butelke dawałamz wodą i smoczek potem i wychodziłam . Jeśli chciał sie bawic to sie bawil ale swiatlo juz bylo zgaszone . Wiec nie wiem co amsz za problem >

a mleko pije przed kąpielą bo podczas kąpieli myjemy ząbki Wiec lepiej neich siedzi w pokoju sam i chce mu się pić .... Aleś Ty jest mądra .....

błąd napisałam ze mleczko po bajeczce ;) przepraszam zamysliłam sie , picie miało być a nie mleczko heh

Gość dalid
TZD :"Kładę do łóżeczka,wychodze i zamykym drzwi.Poryczy kilka dni i przestanie.A jak ryczy to z glupoty a nie dlatego,ze dzieje mu sie krzywda.W tym czasie nie zagladac." TZD Ty jesteś potworem nie matką, niedouczonym tępakiem, poczytaj co robisz dziecku w ten sposób! Nigdy nic nie czytałaś? Twoje dziecko może teraz samo zasypia, ale nie ma poczucia bezpieczeństwa i wie, że na matkę nie może liczyć, biedny dzieciak...

Gość Mama Nasturcja
A ja nie uznaję takiej metody wywrzeszczania sie. Też czasem wychodzę a Synek kwili sobie trochę i czekam ale jakby zaczal plaakac czy wrzeszczec to przychodze. Jest powod, jest mu smutno , boi sie, nie chce byc sam i jest to jak najbardziej zrozumiale..I niech mi nikt nie pisze ze sie przyzwyczai itd. To jest moj syn i mam go nie po to by bylo mi wygodnie, ale po to by go kochac i szanowac jego potrzeby. Nie wiem co zlego w tym ze poswiecie 15 - 20 minut dziennie na to by po poglaskac i poczekac az zasnie w lozeczku.

Gość laksjdhi
Mama Nasturcji Twoje podejście jest prawidłowe, a metody wywrzeszczenia się powodują uszczerbek na psychice, takie dziecko nie rozumie, że mama jest obok w pokoju, tlko mamy nie ma! do tego zdziera gardło, jest w rozpaczy a mamy nie ma, w dorosłym życiu taki człowiek ma problemy w relacjach, większą skłonność do depresji itp i to jest naukowo udowodnione, oglądałam taki program...dzieci takich matek były bardziej lękliwe, traciły poczucie bezpieczeństwa... tylko wyrodna matka albo tępa dzida nie idzie do dziecka jak płacze a tym bardziej wrzeszczy 2 godziny samo w pokoju!

Mam nadzieję ze nie mówicie o mnie mając na mysli dziczenia mam na mysli jakies stawanie na głowie , rozmowy z misiami , nakrecanie pozytywki i ogólne rozmowy samz e sobą ;)Gdy płacze czekam chwilę niekiedy płącze przez sen i ide daje pic smoka i wychodze;) od zawsze tak robie ;) no jak był mały to oczywiscie mleko dostawał ;)

Gość nie nie pisałam
o Tobie Mamo Małpki bo też mam dziecko i wiem co to dziczenie :) napisałaś, że jak płacze to idziesz i to jest bardzo w porządku, dziecko musi czuć, że mama jest jak jej potrzebuje!

Saleminka- hm, moje jest zmęczone w tych samych godzinach, właściwie 80% dni mamy w tym samym trybie... U nas jak zaczął wstawać, zaczął też raczkować, przestawiałam na mm i w ogóle na regularne posiłki, dużo zmian na raz, ale zostawiłam dwie drzemki dziennie o stałych porach. Właściwie przeważnie chodzi jak w zegarku, tak że mogę do pediatry go umówić na konkretną godzinę bo wiem że np. godzinę wcześniej wstanie, zje coś i możemy się zbierać. Jak usypiam? A jednak na rękach, z kołysanką :) Wtedy nosiłam w pionie (ale zawsze go tak usypiałam), ostatnio bujam na kolanach, ale teraz to już duży klocek (10,5 mca) i nie jest tak wygodnie go nosić. Jedna kołysanka nie wiem ile trwa- może 3-4 min? Zawsze ta sama. Jak nie zaśnie, to odkładam do łóżeczka, może się powygłupiać jak chce, ale nie zabawiam. Jak zaczyna marudzić kładę, smoczek, przytulanka (przytulanki fajna rzecz, ma od początku i wie że to do spania), i znowu. W skrajnych sytuacjach drugi raz kołysanka i potem śpi, albo przynajmniej leży, wychodzę i śpi zanim wrócę. Pisałam że w 80% przypadków śpi w dzień i w nocy jak trzeba, ale są wyjątki. Przez miesiąc spał praktycznie z nami jak mu wychodziły 4 zęby na raz. Czasami ma za dużo wrażeń (np. święta u babci, wiele nowych twarzy) i stajemy na głowie żeby w ogóle się położył. A bywa że "mówi" ze chce spać a bryka. Generalnie zawsze po kąpieli wieczór dostaje jeść i albo śpi czy zasypia niedługo, albo spać nie chce i bryka- w takiej właśnie sytuacji wyskoczył mi z łóżeczka... Ale po kąpieli zawsze jest w łożeczku, żadnego wychodzenia, żadnych rozmów. Może sobie siedzieć i machać nogami (dzisiaj się rozebrał) ale ma się zająć sam sobą. Płaczącego dziecka bym nie zostawiła, ciut się rozpuścił po ząbkowaniu, ale jak wołał w nocy to podchodziłam, podnosiłam, przytulałam, i znowu- smoczek, przytulanka i spanie, do skutku. Żadne czekanie po 3,5,7 min, nie będę komentowała tych metod. Czy "bawię się" z nim za bardzo bujając i śpiewając te kilka minut? Nie wydaje mi się, nie robię tego godzinami a kiedyś mi będzie jeszcze tego brakowało, jak będzie pyskaty nastolatek to pomyślę że to to samo maleństwo które tak tuliłam :) Byłam z młodym w szpitalu (o dziwo, zachował swój rytm dobowy), jedno dziecko na sali zasypiało po prostu odłożone do łóżeczka, jak mama siedziała obok- ale nieregularne i krótkie drzemki, dwoje dzieci tylko w wózkach mogło zasnąć... to chyba u nas nieźle. Dwie drzemki dziennie po półtorej- dwie godziny i sen w nocy po 9 godzin średnio, czasem 10 albo więcej, różnie przerywany. Jak miał skończone 7 mcy zaczęłam oduczać jedzenia w nocy, zanim skończył 8 już nie dawałam ani mleka ani wody,