Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość saasasasasasasasa

Kobiety oglupiaja facetow

Polecane posty

Gość saasasasasasasasa

"zjawisko ('ogłupienia mężczyzn') zachodzi nawet wtedy, gdy panowie nie mają żadnych wiadomości dotyczących atrakcyjności kobiety, o której mowa w badaniu." Ale co to właściwie oznacza? Najpewniej chodzi o to, że mężczyźni nieustannie - i w każdej sytuacji - doszukują się kolejnej okazji do przedłużenia gatunku. W związku z czym "męskie zdolności poznawcze są upośledzane w toku każdego kontaktu z kobietą - czy to przez telefon (czy nawet przed samą rozmową, gdy oczekują na próbę nawiązania kontaktu), czy też podczas czatowania przez komunikatory internetowe, czy w końcu w efekcie bezpośredniej interakcji" - mówi Nauts. Ale dlaczego podobnego zjawiska nie zaobserwowano u pań? Otóż naukowcy twierdzą, że podczas gdy faceci silą się na to, by dobrze wypaść przed osobą płci przeciwnej - w rozumieniu: być zabawnym, bystrym, przenikliwym i interesującym, panie raczej skupiają się na wyglądzie. Zatem uproszczając: my szukamy odpowiednich słów i gestów, a one zwiększają dekolt. Jakie to proste... " wp.pl

wygląd to naturalny argument kobiety i trzeba w inteligentny sposób potrafić sie zaprezentować - one to potrafią, jeśli wiedzą , w czym dobrze wyglądają...są także coraz bardziej rozwinięte i konfrontują to z facetami (pomijam wykutą wiedzę).... poza tym - nie można wymagać , by kobiety była taka sama jak facet, bo stanie się babochłopem albo lesbą.... różnice bardzo dodatnio wpływają na naturalne cechy płci.... a wp...cóż.... to tylko wp....

Gość miss_gadet
Ciekawe, a na czym to ogłupienie polega panowie? Może jakiś przykład.

Gość miss_gadet
revolver z uczuciowego, czy tych z życia?

Gość miss_gadet
fizyka kwantowa

Gość dfgvcxdfgvcxdfg
Revolver nie daj się ogłupić:P

ok fizyka kwantowa....nie interesuje Cię i masz ją gdzieś... teraz spotykasz kolesia , który ją lubi....wszystko jest fajnie dopóki nie traficie na różnice lub gdy Ty nie chcesz o tym rozmawiać.... problem polega na tym , że typowy koleś będzie uważał , ze skoro on jest w tym oczytany i mądry , to kobieta musi być głupia , bo jest inna i ma to gdzieś... tak działa stereotyp i pranie mózgu...

Gość miss_gadet
No cóż nie lubię fizyki kwantowej, ale z natury jestem dociekliwa i lubię szukać, badać, poznawać, rozstrząsać, analizować, rozmawiać, dyskutować.... Jeśli facet wart byłby grzechu( że tak nieskromnie napiszę) i rozmowa z nim sprawiałaby mi przyjemność to nawet temat o fizyce kwantowej byłby przyjemny. Chyba, że facet narzucałby mi swoje zdanie, nie słuchał moich argumentów, myślał wąskotorowo, dyskryminował mnie....to wtedy wychodzi ze mnie słodka jędza. "Jeśli problem polega na tym , że typowy koleś będzie uważał , ze skoro on jest w tym oczytany i mądry , to kobieta musi być głupia , bo jest inna i ma to gdzieś... tak działa stereotyp i pranie mózgu..." Nie można być specjalistą w każdej dziedzinie, nasze możliwości percepcji, a także naturalne predyspozycje są ograniczone... I rozmowa między ludźmi powinna też być na określonym poziomie, tj. bez chamstwa i braku kultury.

Gość pomarańczowy mściciel
Z przytoczonego tekstu na wp.pl wynika, że kobiety zaniżają poziom dyskusji z mężczyzną skupiając się na zrobieniu dobrego wrażenia wyłącznie swoją atrakcyjnością fizyczną, równocześnie pomijając swoje walory umysłowe. Dlatego kobiety ogłupiają mężczyzn: w trakcie godów sprowadzają ich do swojego (niskiego) poziomu umysłowego.

Poprawiam błąd: w trakcie zalotów, nie godów :-).

Gość miss_gadet
Dodam coś jeszcze, pewne spostrzeżenie, które zauważyłam dawno temu... Starszy mężczyzna, specjalista w jakiejś dziedzinie rozmawiając z młodszą kobietą, dyskutując,rozstrząsając problem--on się po prostu cieszy,że może się swoją wiedzą z kimś podzielić, przekazać komuś i że ta druga osoba rozumie klu sprawy, istotę problemu, zadaje mu przeróżne pytania, podkręca piłeczkę, oczekuje odpowiedzi. Jeśli chodzi natomiast o facetów w wieku równoważnym do mojego to w przeważającej większości faceci nie lubią przegrywać z kobietą, chcą być zawsze lepsi, mądrzejsi, sprawdzają kobietę, testują. I albo uczciwie sami sobie przyznają, że ona ma rzeczywiście rację( nie jest głupia) i wtedy traktują ją jak godnego sobie przeciwnika, albo nadąsani robią z niej swojego wroga. I tu raczej wychodzą na wierzch kompleksy, albo biologiczna chęć dominacji nad kobietą( pierwotne instynkty). Ale tak jak napisałam wyżej to nie są wszyscy mężczyźni na całe szczęście.

W kontekście podanej wyżej jako przykład rozmowy o fizyce kwantowej, ogłupianie polega na tym, że mężczyzna zaczyna z kobietą dyskusję na temat konsekwencji wynikających z zasady nieoznaczoności Heisenberga, a kobieta w tym czasie w milczeniu rozpina bluzkę...

Jednocześnie jeżeli ten starszy mężczyzna trafi na młodą kobietę mającą duże pojęcie o jego "specjalizacji" lub/i znającą najnowsze "up-date'y" to się delikatnie mówiąc zirytuje, że młoda i do tego baba, a wie lepiej. To jak się reaguje na dowiadywanie się czegoś czego się nie wiedziało (co nazwałaś przegrywaniem) zależy od charakteru osoby, nie wieku.

Gość jakie to proste
Zatem uproszczając: my szukamy odpowiednich słów i gestów, a one zwiększają dekolt. Jakie to proste... " az nawet myslenia nie potzreba wlannczac 💤 facetom jak widac wystarcza sam widok

niewielu jest facetów podejmujących takie tematy z dizewczyną, a ja bym chętnei posłuchała o nieoznaczonosci pedu i prędkosci itp :D nawet jeśli sie na tym nie znam, to chciałabym poznać

Gość miss_gadet
i wszystko sprowadziło się do biologii. Rozum, inteligencja nie istotna, działamy tylko biologicznie....

fiku miku. A co to za problem? Wystarczy, że pójdziesz na randkę z pryszczatym studentem fizyki ubrana w stary worek na ziemniaki. Wtedy na pewno nasłuchasz się o niemożności dowolnie dokładnego oznaczenia zarówno położenia jak i pędu spadającego ziemniaka.

Gość miss_gadet
ja tu widzę III zasadę termodynamiki, a nie fizykę kwantową:)

Gość miss_gadet
*dynamiki