Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wolnomyślicielka

czy nie zależy Wam na WOLNOŚCI SŁOWA? Takiego chcecie kraju dla swoich dzieci?

Polecane posty

Gość janek wisniewski padł
Wolę w chlewie z takim językiem niż w butelkach i pieluchach pusta mamuśko z papką zamiast mózgu. Potrafisz odpowiedzieć na pytanie po co wchodzisz na topic skoro nie masz nic mądrego do powiedzenia? Czy tylko o kupach i pieluchach potrafisz prawić?

Gość njkmjk
ulzylo??

Gość soko wirówa
Protesty nic nie zmienią albo i zmienią. Wolę to niż bierne stanie pod ścianą i marudzenie, że to i tak nic nie da.

Gość wolnomyślicielka
Nie będzie ściągania niczego! a legalnie anime kupisz jak pojedziesz do japonii! blog? jeżeli naruszasz na nim prawa autorskie,to bye bye! zniknie korzystanie dla własnych potrzeb! wszystko będzie uznawane za piractwo!

Chyba Tobie KROWO ROZPŁODOWA!

Gość njkmjk
nie posraj sie z tego podniecenia

W sumie to miło że taki pustak przynajmniej topic podnosi...

Gość njkmjk
pisze sie topik niedorajdo

Widzę ze nie tylko do pieluch ale tak samo jak ja do chlewa się nadajesz z takim słownictwem tępa blacho.

Gość wolnomyślicielka
Ale tu nie chodzi o wojny między nami! zastanówcie się! allegro też zdechnie-bo handel używanymi rzeczami będzie naruszał prawa producenta. To będzie stopniowe kasowanie wszystkiego co niewygodne i przeciwne jednej słusznej sprawie. oni dążą do całkowitej kontroli.

Gość nikt ci wolnosci nie zabiera
wolnosc a zlodziejstwo to rozne sprawy, a ze ACTa jest przeciw ppiractwu to i dobrze.

Gość ej tez mysle ,ze nie bedzie az
moim zdaniem to przesada . Zdrowo przesadzacie i panikujecie

Gość a psik
nie wiesz co jest w ACTA przeczytaj, a potem sie wypowiadaj to nie jest dokument antypiracki

Gość ej tez mysle ,ze nie bedzie az
moim zdaniem najbardziej boja sie ci co maj cos do ukrycia

Gość wolnomyślicielka
Ja korzystam z netu w komórce-więc nic nie kradnę! a i tak za sam zamiar będzie mnie można ukarać! za wejście w linka będę inwigilowana! To początek drogi do całkowitej kontroli. to się nie stanie od razu,ale stopniowo krok po kroku będą nam odbierać wolność. ja nikogo nie straszę! ja proszę żebyście zaczęli samodzielnie myśleć. czemu oni to robią za naszymi plecami? dlaczego umowa handlowa ma być ważniejsza od naszej konstytucji? zastanówcie się do czego to zmierza? czemu wszystkie partie milczą? rząd i opozycja idą ręka w rękę! od kiedy się tak ze sobą zgadzają? tylko w sytuacji kiedy oni na tym zarobią,a my za to bekniemy!!!

A ja szukam konkretów (po polsku!) w sprawie ACTA i, jak to nazwać, pakietów dodatkowych- tzn, tego co razem z ACTA ma być wprowadzone a budzi największe kontrowersje. Nie znajduję żadnych informacji oprócz tego że ACTA było super hiper tajne, chcą je przepchnąć jak najszybciej i bez kontroli i że to cenzura internetu pod przykrywką walki z piractwem. Jeśli ktoś poda KONKRETNE informacje jakie ograniczenia wprowadza ACTA, będę wdzięczna.

To całe ACTA, jak by nie było nazywane, zostało stworzone jako pretekst do CENZURY internetu ! To tylko pretekst że to antypirackie!

Gość wolnomyślicielka
A jak już zaczniecie odczuwać,że coś się dzieje,to będzie za późno! bo będą już wtedy mieli prawo wejść do domu i aresztować was za ksero wykonane z książki! studenci będą zmuszeni do kupienia książek,albo rezygnacji ze studiów. nie będzie wikipedi i tym podobnych serwisów. to będzie początek. a kto na tym zarobi? wydawnictwa, wytwórnie-sami giganci. a my wszyscy za to zapłacimy.

Gość wolnomyślicielka
I nic nie znajdziecie,bo strony z tekstem ACTY dziwnym przypadkiem się nie wczytują! prace nad tym w Polsce zaczęto w 2007 roku jeszcze za rządów PiS. Wreszcie coś co połączyło wszystkie partie-szkoda,że przeciw społeczeństwu!

Nie chcę sie wypowiadac na TAK, lub NIE. Poki co nie mam zdania ale jesli ma zniknąc kafe - to jak najbardziej jestem ZA. Takiego opluwania drugiego człowieka nie widzialam nigdzie indziej. Poza tym, taka krzywda będzie dziala sie aszym dzieciom ze nie beda sluchac piosenek z Chomikuj.pl - to same zaczniecie dzieciom spiewac i ksiazki czytac. Teraz przez ten internet naszemu spoleczenstwu grozi wtórny analfabetyzm. Myslę, ze nie grozi nam zamach na wolnosc slowa. Po prostu wszelkie "gady" na necie wygina smiercia naturalną.

Sylwia, naiwna jesteś Nie będzie żadnej ustawy ani podpisania dokumentów dla dobra ogółu Trzeba czytać artykuły które poleciłam a nie mysleć naiwnie że z ACTA będzie wiele pożytku Bo nie będzie Będzie cenzura i więcej szkody ,pokasują ważne, pożyteczne strony i będziesz się cieszyć... Jak wejdzie ACTA to jakiś czas po tym zostaną ci tylko kłamliwe telewizyjne programy onfo i nigdzie prawdy się nie dowiesz o polityce, świecie, NWO, szykowanej na poważnie III wojnie światowej itp

Gość wolnomyślicielka
Wprowadzenie ACTY stworzy możliwość inwigilacji wszystkich i wszędzie. a o tym jaką książkę będę czytać dziecku za 10 lat też ktoś zdecyduje za mnie. ograniczać będą wolność stopniowo,ale skutecznie,aż do całkowitego ubezwłasnowolnienia społeczeństwa. ja nie popieram hakerów,bo mimo kupienia oryginalnego oprogramowania antywirusowego to i tak w mailu ktoś mi przysłał robaka,który mi zniszczył dane na dysku-zresztą cały dysk do wywalenia. dlatego teraz mój komputer nie wie co to sieć.

Gość anya rybbyyyk
jak czytam wypowiedzi co niektórych to juz rozumiem czemu tusk wygral wybory :D JESTESCIE PIERDOLONYMI MATOLAMI !!!! gdyby wiekszosc takich jak wy egzystowala podczas zaborow to nie byloby tej jebanej POlski bo bylibysmy wciaz landem szwabskim czy dzielnica ruskow albo austryjakow :D jestescie dnem, tylko dupki,cyce, zupki, kupki i owsiki! wy jeszcze awanturowaliscie sie na innym topiku ze mna o marihuane!buahaha zeby wam jeszcze bardziej mozgi wyzarlo tumany? i tak jestescie glupsi od kota a wtedy to bylibyscie zywymi zombie bezmózgimi :D glupie matki polki czy ubecy czy chujomózgi. dla jednym wazne sa konsystencje czy kolor kupki bachora, dla drugich wielbienie imienia rudego psa a dla trzecich cycuszki, cipki i pozycje..nic wiecej. wstyd. robia z nami wszystko a wy macie to gdzies a potem placz bo kasy nie ma na to ani na tamto i nawet nie beda mieli gdzie dac upust swojej nedzy i biedy bo zamkna kafeterie :D

Gość najbardziej boja sie
zlodzieje

Gość anya rybbyyyk
sylwia, nj..cos tam, ptasku cwelisko- to m.in. bylo do was!jeszcze zaplaczecie! aa i noxelia wampirzyco- jak wejdzie acta to przyzekam ci ze juz nie posciagasz sobie wampirycznego anime..baa, nawet nie obejrzysz na necie tego czy owego odcinka..nawet nie posluchasz gotyckich piesni ani nie obejrzysz teledyskow..i twoj blog tez padnie...BO WSZYSTKO ZABLOKUJA!!

Gość anya rybbyyyk
najbardziej boja sie zlodzieje a najbardziej na "NIE" sa ubecy :D

Gość hahahaha......
anya rybbyyyk co ty cpasz, dziecko? :D Opanuj sie z tym slownictwem. Jak chcesz byc traktowana jak dorosla to dorosnij :P A na razie, sio, do nauki :D

Ja na prawdę nie rozumiem co poniektórych. Piszecie, że internet be, że analfabetyzm wtórny się szerzy, że dzieci zamiast czytać książki to przy kompie siedzą... A czy ktoś komuś każe korzystać z tego paskudztwa??? Czasami mam wrażenie, że niektóre mamuśki ( nie tylko na kafe) mają problem tylko same nie do końca wiedzą z czym ;-/

Gość wolnomyślicielka
To nie jest kwestia obecnie rządzących,bo prace trwają od początku 2007roku a chyba nie trzeba mówić kto wtedy rządził. oni wszyscy się dogadali i zrobią z nas baranów. odetną nas od informacji co się dzieje na świecie, zahamują postęp we wszystkich dziedzinach. po co? bo baranami najłatwiej się rządzi. nasze dzieci nie będą wiedziały co to wolność słowa czy samodzielne myślenie. będą wykonywać posłusznie polecenia jednej słusznej władzy jak w korei.