Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmiikkaa

dziecko po resekcji płuca

Polecane posty

Gość mmiikkaa

Witam, jestem mamą maleństwa po resekcji dwóch płatów płuca. Mam pytanie do rodziców dzieci w podobnej sytuacji, jak przebiegała rekonwalescencja Waszych dzieci, czy często miewają infekcje?, itp

hej, ja co prawda miałam wycięte całe lewe płuco dopiero w wieku 28 lat ale mogę Ci napisać że od tamtego czasu nie mam praktycznie żadnych infekcji (wcześniej miałam non- stop bo mój nowotwór bardzo na to płuco uciskał), niestety ból po operacji trwał bardzo długo, prawie półtora miesiąca i był to najgorszy ból jaki w życiu czułam, przy tym cesarka to było jak lekkie ukłucie w palce. Mam nadzieje że Twój maluszek dostaje dobre leki przeciwbólowe. Generalnie mogę CI tylko powiedzieć że brak płuca z żaden sposób nie wpłynął na jakość mojego życia. Na co dzień nie pamiętam ze taka kaleka ze mnie. Pozdrawiam cieplutko

Gość mmiikkaa
Serdecznie dziękuję, za odpowiedź. Co do bólu nasz pan dr cudowny i wspaniały specjalista dr BUCHWALD - mówi, że dzieci dużo lepiej to znoszą niż dorośli. Pozdrawiam!

Moje dziecko nie miało resekcji płuca ale też w wieku niemowlęcym przeszło operację. Twój lekarz ma rację, dzieci są niesamowicie silne i ich organizmy o wiele szybciej się regenerują. Synek teraz ma 2,5 roku, niczego nie pamięta a po operacji została tylko mała blizna, która robi się coraz mniej widoczna. A ile Twoje dziecko ma? i ile czasu minęło od resekcji? Trzymam za Was kciuki

Gość mmiikkaa
Moje maleństwo ma 8 m-cy.