Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klaudyyy

chce zajsc w ciaze!!!!!!

Polecane posty

Gość klaudyyy

Chce zajsc w ciaze. Jestem gotowa na dziecko z moim narzeconym. Bardzo pragniemy dziecka, ale nam to nie wychodzi. Tylko nie wiem kiedy najlepiej byloby sie kochac. Cykl mam ok.34dni.

Gość klaudyyy
czyli dokladnie w 17 dniu, na dniach plodnych sie nie znam ;// ehh

jezeli masz regularne co do dnia, odlicz sobie 14 dni od konca cyklu (faza poowulacyjna trwa zwykle 2 tygodnie) i wtedy celujcie... no, moze ze 3-4 dni wczesniej....

jezeli zas cykle sa nieregularne, proponuje obserwacje sluzu... ale nie chce mi sie tlumaczyc, wrzuc sobie w google: naturalne planowanie rodziny.... i poczytaj... ile masz lat??? bardzo ci sie spieszy???

Gość klaudyyy
trolosa... dzieki za rade ;)

Gość klaudyyy
23 no chcialabym miec juzz dzidziusia :)

Gość olunia1234
Ja mam 22 lata i za rok ślub i jak dotąd zawsze myślałam że po ślubie zaczniemy się starać na spokojnie ale byłam kilka dni temu u znajomych którzy mają 3 miesięcznego synka jak wzięłam to dziecko na ręce i zaczął się do mnie przytulać i w ogóle to aż miałam łzy w oczach i wtedy nie wiem skąd poczułam instynkt macierzyński poczułam że chciałabym mieć dziecko wieczorem jak wróciłam do domu to nie mogłam usnąć bo cały czas myślałam o tym dziecku a jak ono pachniało masakra.. Czy to normalne, że tak w ciągu chwili mi "się zachciało"?

Gość hbhdfh
to taki wiek, później ci przejdzie;)

Gość klaudyyy
olunia1234... ja mysle, ze to norm\alne :) w kazdej z nas obudzi sie kiedys instynkt macierzynski... Mam nawet znajoma, ktora ma 18 lat i tez wraz z chlopakiem chca miec dziecko. Kwestia upodobania kto kiedy chce zostac rodzicem ;)

Gość mamaporazpierwszy
nie pociesze Cie mowiac ze znajomi starali sie rok(i to byl sex tylko z kalendarzykiem zeby miec dziecko), my natomiast 1 miesiac( a kochalismy sie bez presji, ze to musi byc dzisiaj bo mam owulacje i nogi do gory) najlepiej nie popadac w paranoje i czerpac radosc z sexu a nie zastanawiac sie caly stosunek czy plemnik dotarl czy nie

Gość mam pytankooooooo
Bardzo pragniemy dziecka, ale nam to nie wychodzi. a jak dlugo sie staracie tylko mi nie mow ze pól roku lub miesac hehehe bo to naprawde krótko

Gość mamaporazpierwszy
czytalam kiedys ze budzi sie w nas instynkt i myslimy o checi posiadania dziecka najbardziej w dni plodne;)

Gość olunia1234
klaudyyy a Ty ile cykli się już starasz? Teraz nie wiem co robić bo mieliśmy mieć ślub za rok więc nie mogę zajść teraz w ciążę bo urodziłabym kilka miesięcy przed ślubem więc byłabym rozlazła:D a po za tym teraz kończę licencjat i chciałam magisterkę od razu zrobić i zajść w ciążę ok listopada 2013 i akurat po obronie bym urodziła. Bo mielibyśmy problem jakbym miała jeździć na uczelnie bo 1 dzień w weekend narzeczony pracuje a mama mieszka 30 km od nas i to w przeciwną stronę niż uczelnia i teraz nie wiem bo czuje że chciałabym być w ciąży i mieć takie maleństwo narzeczony ma 28 lat i on też bardzo chce ale ani swojego mieszkania.., mieszkamy razem ale nie w swoim mieszkaniu...

Gość olunia1234
Ja myślę, że najlepiej bez napięć i ciśnień, że ciąża musi być już. najlepiej kochajcie się co 2 czy 3 dni i będzie dobrze, i wtedy ten jedyny trafi na odpowiedni moment:D

Gość klaudyyy
5 cykli kochane..

Gość klaudyyy
no trzeba probowac . mysle ze 17-22dzien w tych dniach najbardziej..

Gość o may gosss
co to 5 cykli nic