Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MajeczkaBiedroneczka

hahaha jednak ACTA wejdzie. Tusk nie wystapil. Mowia na tvn24

Polecane posty

Gość dziadek w kój
a co to by zmieniło przeciez PIS popierał ACTA teraz zmienił nagle by dokopac PO

panika i histeria jednym słowem. Szkoda słów. Nie wystarcza Wam stwierdzenie że umowa nie wnosi nic do porządku prawnego, w przystąpieniu do niej chodzi bardziej o prestiż. jak było tak i będzie więc o co ten szum? umowa zostanie podpisana a następnie ratyfikowana przez sejm. Będzie więc na równi z polskimi ustawami i będzie mogła być zaskarżona do Trybunału Konstytucyjnego, który oceni jej konstytucyjność. Jeśli niesie całe takie zło jak mówicie, niszczy wolność w Internecie to zostanie podważona jej konstytucyjnośc i nie będzie funkcjonować.

nigdy na nich nie glosowalam i wszyscy sie ze mnie smiali. Teraz ja sie smieje z nich! A wlasciwie to plakac mi sie chce, ze nasz kraj niedlugo legnie w gruzach. Pewnie wybuchnie tez wojna domowa.

Gość fdfdfdsfds
Będe pamietał ze na PO i PIS nie głosować

Gość POczątek zniewolenia narodu
jutro słuchajcie polskiego radia program trzeci o godz 12!

Gość fdbsfgbbbg
AgentT to po chuj podpisywac te papiery?

Agent czy ty nie rozumiesz ze to jest tak jak z prezydenetem usa? mowi tak a robi co innego i tutaj mamy podobnie............. mowia tak a robia co innego....

Gość pattryku27
gowno mnie to obchodzi skoro jest dobrze w internecie po co cos zmieniac PO=KOMUNISCI KOMUNISCI

Sluchajcie co z tym robimy?

Gość fdbsfgbbbg
wychodzimy na ulice. ja jutro ide na demonstracje.

Gość pattryku27
trzba skonczyc z tym rzadem, czas wyjsc na ulice!!!

i czemu to musimy podpisywac jak i tak niby to nie przejdzie??? co my nie mamy własnego zdania i musimy robic to co inne kraje nam mowia ??

Jestem za wyjsciem na ulice! ale jak znam zycie to Polacy za kilka dni stwierdza 'a dobra, trudno' tak samo jak z cenami paliwa. Boze, obym sie mylila. Tutaj juz nie chodzi o sam internet, to caly szereg konsekwensji.

Gość TO JUŻ KONIEC
było mówione że będzie nacisk na inne kraje aby to podpisały a tak naprawdę to tak jak nie znaliśmy kulis powstawania tego gówna tak nie będziemy wiedzieć co się dzieje za kulisami naszego rządu ale znając życie i tych sprzedawczyków którzy ostatnio to nic innego nie robią tylko myślą jakby tu jeszcze bardziej obrzydzić nam życie to wiemy dobrze co będzie.

BIAŁYSTOK - 25.01 wychodzimy na ulice - cała Polska przeciw ACTA!

Gość fdbsfgbbbg
majeczka ja jutro ide, jesli tylko sie wyrobie to ide na bank!

Jesli o mnie chodzi to nie jest to takie proste bo mam 11-miesieczne dziecko. Mam nadzieje ze dam rade przyjechac! tylko piszcie gdzie w Katowicach bedzie ten prostest bo ja mam 45km do Katowic.

Gość pattryku27
JESTEM JUTO NA 1001% z ludem, licza sie nawet komunisci teraz oni sa po 2 stronie barykady!!!

Czegóż tak panikujecie i od razu robicie z Polski drugą Białoruś? Nie macie za grosz pojęcia o prawie i funkcjonowaniu państwa i gadacie takie farmazony. Piractwo, jak było, tak będzie dalej ścigane - i trudno się do tego przyczepiać. Polskie organy ścigania już dysponują odpowiednimi środkami. Czego nie możecie sobie wbić do tych swoich głów, że ratyfikowana umowa międzynarodowa będzie funkcjonowała na takich samych zasadach, jak inne ustawy i nie może naruszać konstytucyjnych praw zagwarantowanych w ustawie zasadniczej? Jak ustawa uderzająca w konstytucyjne wolności może w ogóle funkcjonować. Myślicie, że PiS czy inna partia nie zaskarży jej do TK. No ludzie kurcze, myślcie trochę...

Reżim Tuska, czy raczej Tuskoszenki, właśnie się odsłonił. Gdyby w ACTA chodziło wyłącznie o kwestie ochrony własności intelektualnej, rząd pracowałby nad sprawą przystąpienia do tego porozumienia przy otwartej kurtynie. Ale w rzeczywistości w ACTA zostały zawarte mechanizmy kontroli poczynań internautów, tak, by nie mogli zagrozić pozycji rządzących "pseudoelit", tak jak się stało w Egipcie, czy Libii. Tusk też się boi o swój stołek, tyłek i pensję!!! Nie dla ACTA!!!!!!!!! Ciekawe dla jakich korporacji pracują prawnicy, którzy wydali te opinie, a przede wszystkim kim oni są. Chciałbym znać ich imiona, nazwiska, czy stopnie naukowe, jeśli takowe posiadają. A także nazwy instytucji w których pracują!

Agent- masz racje, ale tylko po czesci. Nikt chyba tu nie wierzy, ze wraz z podpisaniem umowy zaczna kazdego sledzic:D Wszystko stopniowo, powolutki tak jak z podnoszeniem cen. Jesli takowa umowa nic nie zmienia to nie widze sensu by ja podpisywac, nikt inny tego przeciez nie robi, kraje w europie sie wycofaly. Malo tego to nie zostalo nawet zatwierdzone przez PE wiec po jakiego chuja oni to podpisuja? Cos jest na rzeczy, bo bez powodu by tego gowna nie zatajali i nie podpisywali.

Politycy mysla, ze sa bezkarni. W Londynie, w ktorym zyje sie zdecydowanie lepiej doszlo do zamieszek. Teraz pewnie rzad bardziej liczy sie ze swoimi obywatelami. U nas politycy sa bezkarni, co nie zrobia to jest dobrze. Koniec z tym!

Czemu podpisuja? Bo Tusk wie ze nie wygra w nastepnych wyborach. Chce po prostu aby w Uni widzieli w nim postepowego chlopa i bedzie przyjmowal wszystko co sie da 🖐️

Nie ulega najmniejszej wątpliwości, iż pod pozorem ochrony praw autorskich (a w rzeczy samej ochrony dochodów najróżniejszych pośredników, zgarniających 90% śmietany) odbędzie się próba ocenzurowania Internetu. A fakt, że „polski rząd utrzymuje tę sprawę w tajemnicy przed własnym społeczeństwem, świadczy dobitnie, iż śmierdzi ona niczym Niesiołowskiemu z g ęby.

Takie umowy, które i tak nic nie zmienią, podpisuje się jedynie dla prestiżu, po to by podkreślić fakt bycia w społeczności, która nie zgadza się na piractwo i ściga osoby tym się zajmujące. Ja uważam, że dla świętego spokoju, lepiej żeby tego nie było, ale skoro jest, to nie trzeba od razu wszczynać rewolucji, bo ACTA, to tylko coś na prawach ustawy - czyli to nie wyrok. Zobaczycie, ze sprawa i tak się skończy w Trybunale Konstytucyjnym i wówczas wszystko się wyjaśni. Podejrzewam tylko, że znajdą się i tacy, dla których i Trybunał Konstytucyjny nie będzie wiarygodny.

Gość fdbsfgbbbg
AgenT a gdzie konsultacje spoleczne? to co kurwa my dla nich czy oni dla nas?