Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MajeczkaBiedroneczka

hahaha jednak ACTA wejdzie. Tusk nie wystapil. Mowia na tvn24

Polecane posty

Gość POczątek zniewolenia narodu
ty zbanowany przydupasie tuskowy ale ty potrafisz wkurwiać naprawde :D

nic to nie da:D pozatym nie ukrywajmy ze najbardziej buntuja sie ci ktorzy taaaaaaaaaaaaaaaaaka kase wala przez umieszczanie w necie i sprzedawania filmow, muzyki itd BEZ PŁACENIA PRAW AUTORSkich i ci sie buntuja i namawiaja i podburzaja internautó z których 99% nie wie czym jest acta i pipa:D::D:D:

ktoś robi film i ma tylko kase z kin bo po co kupowac dvd jak w necie jest za darmo film online w dniu prmeiery juz w dobrej jakosci?:D::D:D sprawdzcie ile kasy mają własciciele megavideo i innych wielkich portali gdzie dowolnie uploadują ludzie metriały bez płacenia praw autosrkich a inni placa ale nie autorim a wlasnie np megavideo za mozliwosc oglądania np bez limitów..... twórca gówno dostaje. zarabia megavideo nie ponoszac żaaaaaaaaaaaadnych kosztów nie kumacie ze to nie fair?

ktoś robi film i ma tylko kase z kin bo po co kupowac dvd jak w necie jest za darmo film online w dniu prmeiery juz w dobrej jakosci?:D::D:D sprawdzcie ile kasy mają własciciele megavideo i innych wielkich portali gdzie dowolnie uploadują ludzie metriały bez płacenia praw autosrkich a inni placa ale nie autorim a wlasnie np megavideo za mozliwosc oglądania np bez limitów..... twórca gówno dostaje. zarabia megavideo nie ponoszac żaaaaaaaaaaaadnych kosztów nie kumacie ze to nie fair?

jak pisałem miesiąc temu tutaj na kafe ze zagrożona jest wolność internetu to może trzy osoby odpisały ze głupoty wypisuje ze nic się nie stanie niedowierzanie no i brak totalnego zainteresowania tym tematem no to teraz mamy teraz tego skutki a teraz wszyscy chcą się organizować urządzać manifestacje itp teraz jak już jest po wszystkim trzeba było nagłośnić miesiąc temu ale wtedy wszyscy mieli to gdzieś bo święta zbliżały się itd.... A teraz to juz nie wiele można zrobić czyli praktycznie nic.

Dla wielu zakaz ściągania filmów, czy ich oglądania on-line w sieci, to rażące ograniczenie wolności ... wszak płacą przecież abonament za Internet ;D

" 19:21 [zgłoś do usunięcia] Maks50 jak pisałem miesiąc temu tutaj na kafe ze zagrożona jest wolność internetu " zagrożona jest łatwa kasja wielkich portli typu megavido...;) i ludzi zwyklych internutów że oglądają sobie online w dobrej jakośći film za darmoszke któy tydzien temu wszedl do kin:D to racja, zagrożona jest wolnośc omijania praw autorskich ....

wtedy pisałem o wolności internetu nie o ściąganiu filmów bo z tego co wiem przenoszą serwery do Rosji Chin i z stamtąd będą ludzie dalej ściągali filmy. Ale polak zawsze jest mądry po szkodzie alarm zapalana sie czerwona lampka za pięc dwunasta

18:57 na forach "hakerów" pojawiły się informacje o zablokowaniu serwisu internetowego Orlen SA. :D:D

ACTA ustawa, która dotyczy WSZYSTKICH obywateli W Internecie od dawna nikt nie jest anonimowy, lecz teraz będzie jeszcze gorzej. Ostatnio dużo się słyszało o Wikipedii, że protestuje przeciwko SOPA i PIPA. Lecz nam, Polakom grozi jeszcze większe niebezpieczeństwo, które nazywa się ACTA Anti-Counterfeiting Trade Agreement. Ogólne założenia Każda ustawa wnosi pewnie założenia. Jeżeli chodzi o ACTA to: dostawcy internetu zobowiązani są do monitorowania ruchu Co to oznacza dla zwykłego śmiertelnika? Oznacza to, że jego działalność w Internecie będzie dokładnie śledzona. Krócej mówiąc: zero prywatności. Będzie wiadomo na jakie strony wchodzisz, jak długo na nich przebywasz, z kim rozmawiasz przez komunikator dosłownie wszystko.strony www mogą być zamykane na podstawie podejrzeń na czas nieokreślony Ważna informacja dla właścicieli serwisów, blogów. Jeżeli przykładowo koncern A będzie podejrzewał Twoją stronę, że rozpowszechnia nielegalne materiały np. cracki do oprogramowania, to już na tym etapie bez Twojej wiedzy i zgody można zamknąć witrynę. Dowody nie są już potrzebne. Wystarczą tylko podejrzenia, a strona już nie będzie dostępna w Internecie.leki, która łamią „prawa patentowe będą wycofane z obiegu, nawet gdy ratują życie. Jeżeli lek C ratuje życie np. osobom chorym na cukrzyce, to może on zostać praktycznie natychmiastowo wycofany z rynku jeżeli będzie łamał „prawa autorskie.żywność modyfikowana genetycznie może być „nielegalna Od kiedy takie coś jest? ACTA nie jest czymś nowym. Pierwsze szkice przy współpracy Japonii i Stanów Zjednoczonych powstały w 2006 roku. Państwa, które potem przyłączyły się do pracy nad ustawą to: Kanada, Unia Europejska, Szwajcaria, Australia, Meksyk, Maroko, Nowa Zelandia, Korea Południowa i Singapur. Dlaczego dowiadujemy się o tym dopiero teraz? Ponieważ wszystkie rozmowy toczyły się za zamkniętymi drzwiami. Posłowie, którzy zostali wybrani w demokratycznych wyborach tworzą ustawy przeciwko nam i za naszymi plecami. Jak to będzie wyglądać w praktyce? Załóżmy, że nastolatek o imieniu A chce ściągnąć crack do gry B. Przekopuje więc różne fora, serwisy z torrentami, aż w końcu znajduje i pobiera. Na drugi dzień wpadają panowie w czarnych kominiarkach, aresztują chłopaka, zabierają komputer, bo mają gotowe dowody. Z tej racji, że jego aktywność jest monitorowana, wiadomo o nim praktycznie wszystko. Osobiście nie jestem zwolennikiem piractwa, ale inwigilacji również. Kolejny przykład. Mamy grę C, w której bardzo ciężko jest przejść jedną misję, lecz my bez problemu nabiliśmy kolejny poziom. „Hhm. może być nagrać poradnik? Ok. To do dzieła. Nagrywanie, składanie, publikowanie, filmik ląduje w Internecie na naszej prywatnej stronie. Twórca tej gry zauważył film i doszedł do wniosku, że narusza on prawa autorskie. Zgłasza to odpowiednim organom i nasza strona zostaje zablokowana, a my możemy mieć przez to nieprzyjemności. Lekarz przepisał lek, bez którego nie jesteśmy w stanie żyć, jednak narusza on pewne prawa patentowe. Odpowiednia firma zgłasza to i lek wycofywany jest z obiegu itd... I można wiele innych przykładów podać ale już mi się nie chce bo to nic nie zmieni.

"Jeżeli chodzi o ACTA to: dostawcy internetu zobowiązani są do monitorowania ruchu Co to oznacza dla zwykłego śmiertelnika? Oznacza to, że jego działalność w Internecie będzie dokładnie śledzona. Krócej mówiąc: zero prywatności. Będzie wiadomo na jakie strony wchodzisz, jak długo na nich przebywasz, z kim rozmawiasz przez komunikator dosłownie wszystko.strony www mogą być zamykane na podstawie podejrzeń na czas nieokreślony" juz teraz tak jest przeciez:D operatorzy to wieda od zawsze:D a policja ma do tego dostęp podobnie jak np abw. nic nowego

"Ważna informacja dla właścicieli serwisów, blogów. Jeżeli przykładowo koncern A będzie podejrzewał Twoją stronę, że rozpowszechnia nielegalne materiały np. cracki do oprogramowania, to już na tym etapie bez Twojej wiedzy i zgody można zamknąć witrynę. Dowody nie są już potrzebne. Wystarczą tylko podejrzenia, a strona już nie będzie dostępna w Internecie.l" nieprawda. gdzie tak jest napisane???? podaj przepis konkretny

Teraz będzie jeszcze bardzie kontrolowany-inwigilowany teraz to może w praktyce przejść to ze wpadną ci do chaty smutni panowie w płaszczach i czarnych okularach i ciebie za byle co zatrzymają

"Mamy grę C, w której bardzo ciężko jest przejść jedną misję, lecz my bez problemu nabiliśmy kolejny poziom. „Hhm. może być nagrać poradnik? Ok. To do dzieła. Nagrywanie, składanie, publikowanie, filmik ląduje w Internecie na naszej prywatnej stronie. Twórca tej gry zauważył film i doszedł do wniosku, że narusza on prawa autorskie. Zgłasza to odpowiednim organom i nasza strona zostaje zablokowana, a my możemy mieć przez to nieprzyjemności." w przypadku jeśli za ów poradnik będziesz bedziesz brał kase innymi slowy jeśli bedziesz wykorzystywał filmik z gry do czerpania korzyści majątkowych . i bardzo dobrze. bo np megavideo czerpiee gigantyczne zyski z kont premium a nie placi nawet zlotówki praw autorskich!!!

Gość solony5
PRZEPRASZAJCIE rodaków za następujące rzeczy, które wydarzyły się za kadencji PO i rządów Tuska. Oto one: 1) Katastrofa Casy- ZGINĘŁO w niej 14 oficerów 4 członków załogi, 2) katastrofa Smoleńska- ZGINĘŁO 96 osób, Prezydent Państwa, 3) SAMOBÓJSTWO Andrzeja Leppera, 4) SAMOBÓJSTWO bliskiego współpracownika Leppera, 5) szyfrant kodów został ZAMORDOWANY, 6) dziennikarz popełnił SAMOBÓJSTWO, 7) zostają ZLIKWIDOWANE sztocznie mimo zapewnienia, że jest PEWNY INWESTOR z Kataru, 8) przekopano KAŻDY CM ziemi w Smoleńsku- archeolodzy to "potwierdzili" później dobitnie!, 9) posłanka wypowiedziała słowa, że nie warto leczyć CHORYCH ludzi, bo i tak UMRĄ!, 10) zamykane są szkoły, 11) dwukrotnie wzrasta dług publiczny, 12) oprawcy Olewnika popełniają samobójstwa w STRZEŻONYM areszcie, 13) na karę 14 dni więzienia zostaje skazana OFIARA stanu wojennego, Słomka (kara porządkowa mogła być inna!- grzywna, bo temu panu matkę zamordowano w stanie wojennym), a oprawca ze stanu wojennego dostaje wyrok w zawieszeniu, inna osoba unika wyroku na skutek przedawnienia, 14) Rosjanie niszczą wrak tupolewa - widać na nagraniu telewizyjnym jak się śmieją przy tym, 15) z gen. Błasika próbuje się zrobić winnego, powtarza kłamstwa na jego temat; podobnie czyniono pokazując fałszywy wizerunek byłego Prezydenta, 16) zwolennik PO ZAMORDOWAŁ członka PiS w jego biurze, gdyż PO skłóciło rodaków między sobą. Taką politykę nienawiści wytworzyło PO, że w kółko straszy naród PiS-em. To są efekty kadencji PO, za czasów żadnej innej partii takie rzeczy nie miały miejsca!!! Zatem otwórzcie oczy Polacy. POWIELAJCIE TO NA FORACH, bo w telewizji cenzura nie pokaże tego tak dokładnie.

" 19:45 [zgłoś do usunięcia] Maks50 Teraz będzie jeszcze bardzie kontrolowany-inwigilowany teraz to może w praktyce przejść to ze wpadną ci do chaty smutni panowie w płaszczach i czarnych okularach i ciebie za byle co zatrzymają Urodziłem się zmęczony-więc żyję by odpocząć" kurna powtarzasz to po raz setny a nie umiesz konkretnie udowodnic swoich tez??? pokaz cytat kurwa no to ja tez tak moge. ej wiecie ze acta wprowadza ochrone markowych ciuchow i jak policjant zobaczy ze masz podrobke adidasa na sobie to ci zdziera ubranie i na kolasa do domu musisz isc!!! tak jest napisane w acta!!! ludzie, nie potraficie jakoś poprzeć swoich słów? jakiś dowód????

Ja pisałem o zwykłym człowieku a nie o wielkich koncernach typu megaupload i tym podobne napisałem ze jestem przeciw takim piratom co kasują ogromne pieniądze tylko o zwykłych ludziach którzy tylko dla swoich celów ściągają i nic więcej

Gość kindyboł. Bezwzgledny
ja jestem przeciw acta a wy ludzie teraz gledzicie. A kto kurwa głosowal na tuska co?? Najpierw idziecie jak osly na niego glosowac a teraz narzekacie. A acta pierdole w huj

Dokument jest niejasny a Wy jako ciemnota go podpiszecie . - ja nic niechce podpisywac:D mnie pasu ze filmy gry i muza z free w necie jest nie musze wydawac kasy i moge sobie piracic ile w lezie bez strachu:) bylbym glupi popierając acte gdyby bylo np referendum "tu nie chodzi TYLKO o piractwo! glupie media zaciemniaja meritum sprawy! sami nie potraficie myslec???? tu chodzi o wszech inwiligacje i zagrozenie wszelkiich przejawow wolnosci internetowej!" dowiem sie który przepis o tym mwoi o wszehc inwigilacji? operator i tak wie doskonale co robisz...........ma mozliwosci sprawdzac na bierzaco sygnal i przekierowac w sensie udostępnic policji. to jest w ogole jeden z warunków otrzymania koncesji na neta , telefon stacjonarny, tel komorkowy.... nie wiecie tego? wiec krótko pytam sie gdzie sie ta wieksza inwigilacja i koniec wolnosci objawi na podstawie którego przpeisu , zdania, sformuowania??? da ktos w koncu cytat czy nikt nie wie i tylko powtarza bezmyslnie?

ale wytłumaczcie mi na czym te acta dokładnie polega, przecież nie mogą tak o wszystkich stron pozamykać.. może to dotyczy tylko piractwa itp? ale nie przesadnie, tak jak np. takich głupot jak kafe zamknąć lub demoty lub nk, facebook, no bo czemu?

Gość mozliwe ze
http://wiadomosci.wp.pl/title,Holdys-ostro-o-internautach-to-hipokryzja,wid,14191402,wiadomosc.html?ticaid=1dcad&_ticrsn=5 krew mnie zalewa jak czytam ten propagandowy bełkot oczywiście o minusach ACTA nie ma nic wspomnianego

Gość operator wie ale nie
robi z tego użytku, bo mu się to nie opłaca. Po co ma zajmować się cudzymi sprawami i tracić klientów? BTW - operator nie jest żadnym organem ścigania, więc zwalanie na niego odpowiedzialności za przestępstwa jest idiotyczne. Zmienić ma się to, że operator będzie musiał donieść na Ciebie czy chce czy nie chce. Porównanie: teraz możesz wypytywać sąsiadów o ich grzechy i donosić, ale nie musisz, a po wprowadzniu analogicznego przymusu musiałbyś inwigilować i donosić na nich, niczym współpracownicy SB niby z jakiej paki? Komuś już płacimy za ściganie przestępców, czyż nie?