Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pysiuleczka8

ZACZYNAMY STARAĆ SIĘ O DZIECKO :)

Polecane posty

Gość Gość
No ja mierzę termometrem elektronicznym góra 5 min. Wiem żeby mierzyc o tej samej porze nie że raz o 9 a raz o 7 bo niebędzie wiarygodny wynik.A budzę się różnie nieraz o 4 nieraz 5 nieraz 6 nieraz 7. Chyba się wybiorę jeszcze raz do ginekologa mimo że kazał przyjśc z rok.Pogadam o tej prolaktynie,temp, monitoringu,i PMS.

Ja też się budzę o różnych porach ale mierze o jednej stałej. Mierzysz elektronicznym termometrem i do 5 minut?? Dziwne u mnie to trwa do ok 1min, potem go odkładam i ide spać dalej:) Ratowniczka ziemniaczki tak ale koper i skisłe mleko to nie blee. Ale każdy lubi coś innego. Mi się marzy barszcz z botwinki mmmmmmmm:) Jeszcze chyba nie ma nie?

Monika a moj elektroniczny pika juz po kilkunastu sekundach. sprawdzalam dzis i mierzylam dluzej,nie zapikal kolejny raz. wiec chyba te 5 min w moim przypadku jest bez sensu

Gość Gość
Ja się budzę róźnie niemogę mierzyc np jak się obudzę dziś o 5 zmierzę temp inna np jutro się obudzę o 6 też inna temp.Dlatego wybrałam 9.

Sabrina wiesz co nie zwrocilam uwagi jak bylam w sklepie ale chyba jeszcze ciut za wczesnie.ale tez lubie i dawno nie jadłam ja jak jakis wyglodnialy dziki czlowiek planuje atak na lodowke,od 10 min myslac co by skonsumowac na sniadanioobiad:P

Gość Gość
Ja też jak pika to już wyciągam.Wczoraj pikało patrzę 37,0 dzisiaj jak zaczeło pikac sprawdzam 37,2 i odłożyłam.

Gość Gość
Ja mierzę zawsze o 9 a budzę się różnie.

Monika - istnieje cos takiego jak budzik! Chcesz miec wiarygodny wynik, to sobie ustaw budzik na 5, albo na 6 kazdego dnia i mierz. A jak bedziesz chciala pojsc dalej spac, to po mierzeniu nie widze przeszkod. Przeciez termometrem elektronicznym to nie trwa nawet minuty!

Monika to ja Ciebie chyba zle zrozumialam bo ostanio pisalas cos takiego ze : piklo ,bylo iles tam,znow piklo bylo wiecej..ale cos mi sie chyba pomieszalo. jakies propozycje na sniadanko poprosze:) lekkie,dietetyczne i smaczne:)

Gość Gość
To o 9 nie mogę mierzyc jak mierzyłam? Np przed spaniem idę zrobic siusiu i potem w nocy a rano mierzenie temp to niewiadomo jaki będzie wynik czy wiarygodny.Wiem że najlepsza temp jest przed wstaniem z łóżka a ja raz wstaję w nocy siusiu.I teraz niewiem czy mam do rana trzymac.A mi niewolno przetrzymywac jak mi się chce to muszę iśc.Nefrolog tak powiedział.

Monika ja tez mam zwichrowany uklad moczowy...i ja wstaje po 3-6 razy w nocy czasami. a jak mi dochodzi wiekszy stres to leje juz na potege. Ps zastanawia sie nad jakim nocnikiem :Palbo nie..basen sobie gwizne ze szitala:D hihihihi

Monika twoja decyzja - mierząc tak, że budzisz się i czekasz do danej godziny żeby zmierzyć temp to porostu będziesz miała nie wiarygodny wynik i tyle. Ja też wstaje w nocy ale żeby zjeść coś słodkiego hihih mój M mówi na mnie Nocny Ciateczkowy Potwór:) A ja mam czasem takie napady :) Na śniadanko- to bym zjadła - ciemne pieczywko z pomidorkiem, ogórkiem, szczypiorkiem, serkiem i jajeczkiem :) a do tego szklanka soku wyciskanego własnoręcznie. mmmmmm Tylko jeszcze trzeba poczekać na takie cudo. Narazie płatki z mlekiem są dobre:)

Ratowniczka witaj - teścik rób kochana!!! A ja temp nie mierzę i mam święty spokój hihih :D

Monika a właściwie to po co mierzysz temperaturę ?? przecież jak sie nie staracie codziennie to po co ci to wiedzieć jaka masz temperaturę ?? i kiedy owulacja ?? okres jak dostaniesz to dostaniesz..nie widzę problemu.. szczególnie, że robisz to zle i wynik jest nie właściwy..

Cześc :) Ale naprodukowałyście stron, ale to dobrze. Fajnie, że nasz temat żyje. :) Kropelka - No minął już miesiąc, czas szybko leci. ;) Niedługo Wy będziecie się chwalic dwoma kreseczkami,czekam na ten moment z niecierpliwością. :) Którąs z dziewczyn pytała czy mamy imiona wybrane (sorry że nie pamiętam która, ale tyyle piszecie :D ) No więc mamy już wybrane od jakiegoś czasu, dla chłopca Filip a dla dziewczynki Lena. :)

Born - imiona śliczne. Podoba mi się Lena, ale ja już mam kota z takim imieniem. Imię ludzkie ale tak wyszło miała być Luna a wszyscy przekręcali na Lena i tak już zostało:) U mnie będzie: Marcelina, Maliwna, Maria albo Klara chłopak: Bartosz, Aleksander, (chyba) dla chłopca trudniej wybrać)

Born-sliczne imiona. mi sie tez Fifi podoba i Dawid.a dla dziewczynki Hania. Lilu ale po co mi test..jakos 3 czy 4 dni po tym jak mi sie spoznil robilam i nie wyszlo...a ja nie chce znow przechodzic przez to ze wyjdzie nie..a wiem ze wyjdzie. dzis temp 36.3 znow wiec nie ma mowy o dzidce:)) Ps a jesli jakims cudem jestem to sie dowiem jak mi brzuch urosnie hehehehehe na sniadanko -obiadek robi mi sie rybka w folii:P

a tak swoja droga zaraz wezme kompa i pojde na ogrodek..jaka piekna pogoda:)) a jak cieplo!!!! wyszlam w krotkich spodenkach i krotkim rekawku ..mmmmm,az sie zyc chce:)

hej Born:)fajne te imionka a szczególnie dla dziewczynki Lena ,aż sie rozmarzyłam.Bedę póżniej muszę teraz lecieć mojego młodzieńca z przystanku autobusowego odebrać: :)

Gość Gość
Sabrina to ja zrobic żeby był wiarygony.A wstaję codziennie w nocy siusiu. ŻonaĄcka dla samej siebie sprawdzic jaka jest bo nigdy nie mierzyłam.A żeby wiedziec czy ma się owulację to wystarczy tylko monitoring czy coś jeszcze.Powinnam liczyc co ile cykli mam bo może za długo.Jedna mówi do 40 dni jest norma a do tego co chodzę to mówie że nie.

Monika ,na spokojnie.dziewczyny juz napisaly,ze takze wstaja w nocy.i wyglada na to ze nie ma to znaczenia wiekszego. zeby byl wiarygodny wynik rob tak wszystko jak teraz ,z jedna zmiana: nastawiaj budzik na jakas konkretna godzine(tak zebys mierzyla rzeczywiscie po przebudzeniu),nie wiem moze 6 lub 6.30? zmierz ,zapisz i idz spac dalej.

Monika - do tego żeby sprawdzić czy jest owu wystarczy mierzenie temp. Tylko trzeba mierzyć tak, żeby wynik był wiarygodny. Możesz też testy owu robić, żeby wraz z temp. mniej więcej wyznaczyć dzień owulacji.

Ratowniczka- ale ci zazdroszczę u mnie brzydko i 0 słońca:((( ja taką miałam wczoraj i aż się żyć chciało. Monika- nastaw sobie budzik np na 6.30 i przebodź się i zmierz i idź spać dalej. A na noc nie pij to nie będziesz wstawać proste:)

Lena ostatnio chyba dośc popularne, ale ono mi się juz od dawna podoba, a Filip to pomysł mojego męża i chyba przy tych imionach juz zostaniemy. ratowniczka - az tak cieplutko u Ciebie ?? U nas w sumie też nie jest źle, 10 stopni, ale słońca nie ma. Ale przynajmniej czuc juz wiosnę w powietrzu. :)

Monika..na moj rozum to jest tak: -jesli jakas kobieta miesiaczkuje np co 40 dni i tak ma od zawsze, te miesiaczki sa regularne,owulacje wystepuja i nie ma odchylen od normy w wynikach to mysle ze w takiej syt lekarz uzna to za jej urok ze tak powiem i bedzie to normalne. -to samo jesli jakas ma co 24 dni i syt jak wyzej.. -natomiast jesli te cykle raz sa co 24 dni...a raz co 40(nie liczac tu sytuacji typu: jednorazowa zmiana klimatu albo bardzo stresujace wyfarzenie w zyciu ,przy ktorych ten okres moze sie opoznic albo wystapic wczesniej) to nie ejst juz normalne i trzeba zrobic z tym porzdek. takie jest moje zdanie.jezeli sie myle-poprawcie mnie prosze.

Gość Gość
Ja przed spaniem nie piję i chodzę w nocu siusiu nic nie poradzę. Np jak nastawię na 6 godz żeby zmierzyc temp a się obudzę 5 to już nie będzie wiarygodny.

Born no super cieplo ,az soie wierzyc nie chce.siedze prawie na dworze (przy odsunietych drzwiach balkonowych przy wyjsciu na ogrod,w sloneczku i sie wygrzewam,moja Toska sie uwalila na wycieraczce tym swoim gryubym ciazowym brzucholem do gory i tez sie wygrzewa;];]

Monika- to porostu nie mierz, jak masz mierzyć i mieć nie wiarygodny to po co??? Sprawa rozwiązana, możesz zawsze korzystać z testów owulacyjnych i tyle.