Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polaczka z krwiiii i kościii

Nigdy nie myślałam, ze tak powiem/napiszę ale żałuję, ze nie głosowałam na PIS

Polecane posty

Gość lord stront
Ludzie, którzy tak jak LOL, nie mają pojęcia o historii, Polski, Rosji, Europy, wyśmiewają rolę rosyjskiej agentury, która jest znacząca. Polska jest dla Rosji krajem o tyle ważnym, bo dzielącym ją od Niemiec, więc z tego względu obecność rosyjskiej agentury, szpiegów i agentów wpływu jest znaczna i można powiedzieć tradycyjna. Rosyjska agentura miała wielki udział w upadku I Rzeczpospolitej. Znaczenie rosyjskiej agentury, jej wpływ jest wyśmiewany, nie tylko w Polsce ale na całym zachodzie. Warto pamiętać, że bombę atomową Rosjanie uzyskali dzięki szpiegostwu, a to tylko skrawek ich osiągnięć.

Przypominam że PiS jest drugą co do wielkości partią w sejmie i mają 30% głosów. ps SLD jako jedyne realnie obniżyło podatki.

Gość lord stront
milusia Przecież już powiedzieli, że nie. Oni generalnie nie lubią się godzić na wszelkie umowy, porozumienia o tak szerokim zakresie i tak znaczące i wiążące. Pamiętasz jak niechętnie Lech Kaczyński podpisywał Traktat Lizboński? Gdyby nie histeryczny nacisk, możliwe, że migałby się od tego bez końca.

Gość PIS mial szanse zeby sie
wykazac - i co? byla Polska mlekiem i miodem plynaca?

Gość gość
"ciekawe czy PiS zgodziłby się na acta."Oczywiście..."W sierpniu 2011 roku wszyscy posłowie sejmowej komisji ds. UE bez uwag przyjęli umowę ACTA, a co poniektórzy nawet ją chwalili - wytyka dziennikarz Polsat News Tomasz Machała, odwołując się do stenogramu z posiedzenia komisji. /.../ Mimo to jeszcze pięć miesięcy temu ani PiS, ani PSL ani Janusz Palikot nie zgłaszali żadnych uwag do projektu, kiedy był on przedstawiany na forum sejmowej komisji ds. Unii Europejskiej." Całość: http://tnij.org/o2ze

Gość gość
I to samo było w Europarlamencie ze strony pis-u.

Gość gość
listopada 2010 roku wzięli udział w głosowaniu w Parlamencie Europejskim nad rezolucją krytykującą tryb prac nad porozumieniem ACTA. PE określał również warunki, od których spełnienia uzależniał zatwierdzenie ACTA. Przeciw rezolucji, czyli za ACTA głosowali: Tadeusz Cymański, Marek Józef Gróbarczyk, Michał Tomasz Kamiński, Ryszard Antoni Legutko, Marek Henryk Migalski, Jacek Olgierd Kurski, Mirosław Piotrowski, Tomasz Piotr Poręba, Konrad Szymański, Zbigniew Ziobro. Nie głosowali: Ryszard Czarnecki, Janusz Wojciechowski, Jacek Wołosowicz, Adam Bielan, Paweł Robert Kowal. Żaden z europosłów PiS nie głosował przeciwko.

nie wiem czy słyszeliście, ale acta została jednogłośnie zaakceptowana przez komisję sejmową i senacką - czyli zarówno pis jak i po i sld czy psl byli za. A co najlepsze - posłem sprawozdawca przy tym projekcie był poseł prawa i sprawiedliwości ...

Gość Shatyn powyżej własnie
to podał.

Gość ale temat miał byc o tym
jak dobry pis nas by obronił przed ACTA w które wpycha nas złe po i shatyn wszystko zepsuł.

Gość że niby jaki nick
MĘSKA RZECZ - ??? ps SLD jako jedyne realnie obniżyło podatki.??? Męska rzecz? chyba masz na myśli KOOTASA TY ZAKŁAMANY SKOORWIELU!!!

Gość dobre to referendum
ale czy ktos mógłby konkretnie podac w czym złe jest ACTA, które paragrafy zagrażają wolności itp ?

Gość nie temat
nie jest o tym, jak PIS broniłby nas przed acta jak zwykle zaczyna się schodzenie na tematy mniej znaczące (acta) i pojawia się gnida z nowej huty proszę przeczytać pierwszy post autorki topiku a nie wypisywac bzdury!!!

Gość ale w czym wraca PRL?
bo ja niczego takiego nie widzę

Gość Nie widzisz jak Kaczyński
coraz bardziej zachowuje się jak I Sekretarz PZPR? W tym właśnie wraca PRL.

Gość wezcierka
tu nie o acte sie rozchodzi, taka acta dla kazdego rzadu jest na reke i nie ma co ukrywac, chodzi o ogolna zaprzedajnosc i robienie z Polski jakiejs taniej szmaty, co jest niedopuszczalne, tusk rucha sie ze wszystkimi, tu niemcy, tam ruski, a jak przepraszam miał sie pis wykazac? a ile kadencji było mu danych? po ma drugą i już widac owoce! toc to horror jest! niemcy sie nami wyslugują, a my zamiast brac przyklad z anglików na przyklad, wysyłamy takiego sikorskiego, ktory zrobił im wszystkim loda i macha ogonkiem jak piesek, zadowolony, ze go merkel poblazliwie klepie po zadzie, w duchu myślac, ze frajer niezly. jakim prawem pytam ktos sie za mnie wypowiada? ze niby demokracja??? nikt mnie nie pytał czy chce dupy dawać na zachód i na wschód! ja jestem Polka i jak marszałek za szabelke i pokażę im gdzie Polska fantazja i zacięcie! a Kaczyński choć oszołom i paranoik to honor swój ma i w UE zębami szczękali jak się stawiał, ale szacun był! i mówiło się w kuluarach,ze Polska mały kraj i na dorobku, ale zdanie swoje mają i byle kitu nie dadzą sobie wcisnąć!

Gość Tyle miał kadencji
na ile pozwolił mu SUWEREN czyli NARÓD.

Gość wezcierka
przy takim burdelu, zadłużeniu, wyniszczeniu przez socjalizm, okradaniu przez rzady postkomunistyczne jak SLD na przylad cięzko by było żeby podczas jednej kadencji załatać wszystkie te dziury, więc i na PO od razu nie narzekałam, bo cudów nie ma, a obietnice sklada każdy! ale to co sie teraz dzieje wola o pomste do nieba i widac, ze celem nie jest dobro kraju ale to by samemu sobie zrobić wypas, bo wiecej szans nie bedzie, a kaczor jak kaczor, mozna nie lubic, ale nikt mu nie odmówi, ze nie jest patriotą.

Gość wezciera
lepiej być idiotą niż zdrajcą:)