Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sillllla

ACTA - niech ktos mi wytłumaczy. :(

Polecane posty

Gość sillllla
A skąd wiadomo na JAKIE strony nie wchodzić? Bo ktoś tu napisał, że wystarczy nieświadomie wejść na jakąś stronę albo otworzyć link, żeby zapukali smutni Panowie. Np. Są fora, gdzie są całe działy z linkami do ściągania. I większość linków jest do serwerów zagranicznych, typu rapidshare. Czy wchodząc na link do rapidshare już zaliczam wtopę? Czy zablokuja nam w ogóle dostęp do takich stron jak rapidshare czy filesonic?

silla - nie wiadomo:D Ale to tez nikogo nie interesuje, bo nieznajomosc prawa nie zwalnia od przestrzegania go :D Czesc osob sama moze zamknac swoje strony ze strachu, ale na pewno jakies gdzies zostana, bedzie mozna sciagac srajac po nogach ze strachu:D

Gość tgrfdsfgtrewdefr
ogólnie, to podrabianie jest już przecież nielegalne.... teraz wybraźcie sbie takie prawo w internecie. to nie użytkownicy, ale właściciele stron będą mogli być obciążeni karą (choć teoretycznie użytkownicy też) i ze ściągania, do którego wszyscy są przyzwyczajeni, pozostanie czarna dziura. o

Gość Nie dla ACTA
Pokażemy, że umiemy się zjednoczyć!!! Polska nie podpisuje ACTA nikt nas się nie pyta o zgodę, robią to za naszymi plecami nie dajmy się ludzie kontrolować!!! NIE DLA ACTA!!! Wydrukuj i rozwieś po ulicy http://kwejk.pl/obrazek/859531/wydrukuj,i,rozwie%C5%9B,po,okolicy!.html Możliwości jest wiele byle działać szybko, bo mało czasu zostało, więc wychodźcie na ulice, podpisujcie petycje http://www.petycjeonline.pl/petycja/nie-dla-acta-nie-zgadzam-na-podpisanie-umowy-miedzynarodowej/608 zamieszczajcie to na swoje strony i blogi. Walczmy o swoje prawa i wolność słowa, bo jeśli teraz tego nie zrobimy to będzie z nami źle!!!

Gość sillllla
No dobra. Ale przecież to nie tylko w PL. Dziwię się, że Amerykanie nie wyszli na ulice. :O Ich hakerzy powinni roznieść kraj. A tam cisza. :(

Gość syhyhyhdfhfhjjfy
Amerykanie zebrali trzy miliony podpisów na petycji przeciwko ustawom SOPA i PIPA(tak, wiem :D) Kongres biorąc pod uwagę sprzeciw obywateli wycofał ustawę.

anonymous dzialaja tez w usa, ale ogolnie amerykance sa bardzo patriotyczni i wierzą rzadowi, traktuja panstwa europy jak dziwakow, ktorzy nie chca sie zgodzic na pewne oczywiste rzeczy. Nie sledze co tam sie dzieje, moze po prostu ich rzad zrobil to inaczej, nie za ich plecami, tylko wytlumaczyl co i jak i z ich strony to wyglada inaczej.

Gość sillllla
KUWRA Ale ja znieść nie mogę, że jakiś jełop w Rządzie będzie decydował co ja MOGĘ a czego NIE MOGĘ oglądać. I będzie mi blokował strony według własnego widzimisię. No kurde. Gdzie tu wolność?

Gość Lucious
Ludzie, ACTA to przykrywka do zwalczania piractwa tak naprawdę ciągnie to za sobą cały szereg zmian o których dowiemy się dopiero po wprowadzeniu. To m.in wprowadzanie patentów genetycznych na rośliny i leki. Dlaczego dopiero kilka dni przed podpisaniem ludzie się o tym dowiedzieli? Gdyby nie annosi po cichu by wszystko załatwiono. To wszystko zmierza do jednego-kontroli nad ludźmi, odebranie im swobodnego kontaktu, internet dla władzy to zło, wszystkie inne media się podporządkowane politykom to strasznie ich to ciśnie, że w internecie ludzie mogą się umówić choćby na zbiorowe protesty. Uważam, że czara choryczy w tym kraju się przalała...ludzie mają dosyć wysokich cen, niskich zarobków, a teraz jeszcze knebel w usta?

Gość nuttini
A mnie z jednej strony zastanawia to że tyle złego się dzieje w PL, typu ogromne bezrobocie, albo praca za marne grosze, słaba emerytura w tym jeszcze podniesiony wiek do niej, teraz doszła astronomiczna cena benzyny plus sprawa z tymi lekami i aptekarzami a ludzie dopiero budzą się jak chcą im zabrać wolny net :( Już dawno powinny powstać protesty, zjednoczenie

Gość nuttini
Kidy już się jednoczymy, mamy dosyć to oni właśnie teraz chcą nam te usta zakneblować

Niestety zycie to nie jebajka. Gdyby wszyscy ludzie na swiecie byli dobrzy i morlani, to takie przepisy nie bylyby w ogole potrzebne. Ale ze swiat to w gruncie rzeczy nie za mile miejsce;) to KTOS musi probowac cos z tym zrobic. Moze ci sie to nie podobac, ale z drugiej strony twoja wolnosc powinna konczyc sie tam, gdzie zaczyna sie wolnosc innej osoby. Czyli mozna pod to podciagnac tez to, ze - wybrano demokratycznie przedstawicieli w radzie (tak wybralismy i nie ma co tu polemizowac), oni korzystajac ze swojej wolnosci, w dobrej lub zlej wierze glosuja/nie glosuja na acta. Wszystkim sie nie dogodzi, nawet jelsi powstrzymamy acta, to zaraz qwejdzie cos innego, albo acta w innej formie. Swiat nigdy nie bedzie utopią.

Gość nuttini
Wiem że świat nigdy nei będzie utopią, ale jednak żyliśmy w wolnym państwie. Ja bynajmniej mam 23 lata i tylko taki kraj pamiętam. Jak zabiorą mi poczucie wolności automatycznie zabierają mi poczucie bezpieczeństwa

wolne jak wolne, gdyby robili to powolutku i rozlozyli w czasie, to pies z kulawa noga by sie nie zainteresowal, taka prawda.

Gość Nie dla ACTA
Lucious bardzo dobrze napisałeś żeby więcej osób myślało tak jak Ty to może byśmy mogli coś zdziałać w tej sprawie słuchaj mam pytanie mogę skopiować twój tekst i powstawiać na różne strony, bo jest mocno napisane i może ktoś się obudzi!!!

Gość Lucious
Jestem kobietą. Nie dla ACTA Jasne, kopiuj póki możemy :o

Gość nuttini
Jak podpiszą ACTA 26 stycznia to ona wejdzie od razu czy dopiero za jakiś czas? Słyszałam że za parę miesięcy Cholera na prawdę się martwię że potem nie będę mogła sobie już tak z wami luźno dyskutować. To choreeeee

Gość Nie dla ACTA
dzięki i sorry za pomyłkę;) Pokażemy, że umiemy się zjednoczyć!!! Polska nie podpisuje ACTA nikt nas się nie pyta o zgodę, robią to za naszymi plecami nie dajmy się ludzie kontrolować!!! NIE DLA ACTA!!! Wydrukuj i rozwieś po ulicy http://kwejk.pl/obrazek/859531/wydrukuj,i,rozwie%C5%9B,po,okolicy!.html Możliwości jest wiele byle działać szybko, bo mało czasu zostało, więc wychodźcie na ulice, podpisujcie petycje http://www.petycjeonline.pl/petycja/nie-dla-acta-nie-zgadzam-na-podpisanie-umowy-miedzynarodowej/608 zamieszczajcie to na swoje strony i blogi. Walczmy o swoje prawa i wolność słowa, bo jeśli teraz tego nie zrobimy to będzie z nami źle!!!

Zapewne za pare miesiecy, nie wiadomo nic, poza tym skads beda musieli wziac kase na oplacanie ludzi,zeby sledzili innych:D

Gość Lucious
Oj o to się nie martw skąd wezmą pieniądze na opłacenie ludzi, podniosą vat do 30%, bezyna po 6 zł i jest! :)

Gość nuttini
Hmm szykuje się ciekawy zawód - szpieg od neta sąsiada/dki :O

Gość nuttini
Jeszcze ludzi w pl zabraknie :D