Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lee_Lee

MOJA NIERYGORYSTYCZNA DIETA+ĆWICZENIA = -9 kg w 1,5 miesiaca :) REAKTYWACJA !!!

Polecane posty

Witam. Od dzisiaj zaczynam dietę o której mowa w temacie. Większość z Was pewnie już coś wie na ten temat, poniewaz długi okres czasu topic cieszył się dużym zainteresowaniem i uznaniem. :) CZAS NA REAKTYWACJĘ! REGUŁY DIETY: *jemy co 2-3h (min.5 posiłkow dziennie) *min.1,5 litra wody niegazowanej ( mozna dodac cytryny dla smaku, bron boze kupowac smakową wode- zawiera weglowodany ) *nie jemy 2 h przed snem ( jezeli chodzisz spac o 22, nie jedz po 20, jezeli chodzisz spac o 12 w nocy, nie jedz niz po 21,30) *rezygnujemy ze slodzenia kawy i herbaty *przez 1 miesiac zero slodyczy, pozniej owszem! CO WOLNO JEŚĆ: *białko, białko i białko *jajka- ( sadzone, na twardo, na miekko, jajecznica , oczywiscie wszytsko bez tluszczu) *mleko 0,5% *platki owsiane, musli, platki sniadaniowe Fitness *jogurty Activia, naturalne *chleb razowy *orzechy, avokado, *warzywa ( nie przesadzajmy z kapusta, fasolka i brokulami) *owoce ( banany tez!!!! ) *pieczone miesa *sery białe *kasze gryczana, ryż brazowy lub migdalowy *kurczak, cielecina, wolowina (gotowane, pieczone, grillowane) Przykładowe 2 dni diety założycielki topicu (truskaffki85): 8.00- śniadanie: kawa z mlekiem, miska płatków z mlekiem 10.30- drugie sniadanie: sałatka owocowa ( pokrojone banany, mandarynki, pomarancze, arbuz polane jogurtem naturalnym) 12.30- obiad: sałatka Cesar ( grillowana piers z kurczaka pokrjona w kostke, sałata zielona, soso czosnokowy ( jogurt naturalny+czosnek+zioła)) lub pol torebki ryzu/kaszy+ kurczak+warzywa do woli 15.00- podwieczorek- serek wiejski+ miska pomidorów z cebulą 18.00- kolacja- 2 kromki chelab razowego+poledwica+2plasterki zoltego sera+pomidor, salata, ogorek, papryka, celula, mozna posmarowac keczupem lub musztrada DZIEN 2: 8,00- sniadanie: kawa z mlekiem, serek activia + wkrojony cały banan 11.00- drugie sniadanie: chlebek razowy z dodatkami, lub serek wiejski- warzyw do woli w dowolnym mixie 13.00- obiad: cała miska sałatki z dowlonych warzyw ( bez majonezu, jogurt nat) + mieso 15.00- podwieczorek: shake- ( caly jogurt naturalny+ zmiskowane owoce ) 18.00 kolacja: jajecznica z 2 jajek z szynką, smazona na teflonie bez tluszczu + miska warzyw dowolnych NA TEJ DIECIE MOŻEMY ZRZUCIĆ OKOŁO 6 KG! TAKŻE DZIEWCZYNY DO ROBOTY! NIEDŁUGO WIOSNA, WAKACJE, TAKŻE MUSIMY DZIAŁAĆ! POWODZENIA! Jutro wpadnę i napiszę jak minął dzien pod wzgledem diety i cwiczen! Pozdrawiam :)

Gość kariotka
a ja ma od razu pytanie- na tej diecie trzeba liczyc kalorie czy je się tylko te dozwolone produkty w dowolnej ilości?

Gość gaja to ja
kariotka tu sie kalorii nie liczy, jesz do woli

hejka!! super menu. zainspirowalas mnie :) Ja jestem na diecie okolo tygodnia i zauwazylam ze jestem zmeczona wiec musze troszke zwiekszyc ilosc kalorii :) na pewno bede tu zagladac :)

Gość kariotka
fajne to menu dietujecie?

Gość kariotka
chleb razowy można z jajecznica ? a pełnoziarnisty albo waze ?

Czesc dziewczyny ! Super ze dolaczacie do diety! Ja dzisiaj nie jadlam zbyt wiele z tego wzgledu ze pozno wstalam. Dzisiejsze menu: Jogurt 250g, kawa z mlekiem x3, surowka z marchwii i jablka Takze jak widac cieniutko :D + cwicze na orbiterku 30 min i robie 200 brzuszkow :)

Gość kariotka
co tu tak cichutko?

Gość saawwaa
a jak działa ta dieta bez cwiczen jestem teraz po kontuzji i nie mogę wogóle cwiczyc czy to cos da ? czy sie opłaca robic diete? okolo pół roku bez cwiczeń, a do tej pory to przytję jeszcze więcej , ata dieta wydaje mi się fajna

Witajcie ! Jak idzie dieta??? :) Zagląda tu jeszcze ktoś??? Śniadanie owsianka kawa z mlekiem 2% II śniadanie dwie kromki chleba razowego banan kawa z mlekiem 2% Obiad jabłko kawa Podwieczorek dwie kromki chleba razowego z serkiem wiejskim i pomidorem herbata Kolacja owsianka z jabłkiem i jogurtem naturalnym herbata Mój cel to -15 kg do wakacji !

Gość co to???
czy to jakas kpina? co ty tutaj proponujesz to jakas dieta chlebowo-bananowa-owocowa, no litosci, jak na takiej ilosci glkozy schudnac. Zalozenia Truskaffki byly dosc klarowne - postawic na bialko +warzywa, owoce czy lyzka ryzu czy kromeczka chleba byly tylko dodatkiem a nie w kazdym posilku. Smiech na sali :-)

co mam zrobić mam 11 lat i ważę 45 kg wzrostu mam 140 cm muszę schudnąć 15 kg przez 4 miesiące ale jest jeden problem prawie nic nie lubię, lubię tylko czekoladę kiełbasę i i płatki czekoladowe albo waniliowe no i owoce i warzywa co mi pomoże jakieś ćwiczenia czy coś.

Gość gość
Ja byłam na tej diecie i schudłam ok 5-6 kg i długo trzymałam wagę teraz po ciąży czas wrócić :)

Gość gość
Macie gdzieś oryginalny temat, bo tam jest dużo przykładów

Gość gość
Według mnie najlepszy sposób to dieta połączona z aktywnością fizyczną.Ja schudłam sporo na tej diecie http://dieta-lux.pl/44535 ,już w pierwszym tygodniu spadło mi z wagi 3 kg .Dieta połączona jest z ćwiczeniami i ułożona jest przez dietetyków i trenerów.Przede wszystkim jest to najtańsza dieta jaką znalazłam ,co jest dla mnie ważne bo nie stać mnie na wizytę u dietetyka .Ważyłam 68 kg obecnie ważę 55

Gość gość
Up

Gość gość
Woda dwie szklanki , 2 kromki ciemnego chleba z pasztetem i pomidorem kawa. To dzis za mną.

Gość gość
Up

Gość Justynka

PODAJĘ LINK do strony na której spotykały się osoby korzystające z diety Truskaffki. Są tam przepisy, zasady diety i pare innych ciekawych rzeczy:

http://dieta.ubf.pl/