Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieszczęśliwa mężatka

dlaczego mąż jest nie czuły na to ,że płaczę

Polecane posty

Gość stokrotka1023
Autorko - Jak czytam Twoje wpisy, to coraz bardziej przekonuję się, że nie warto walczyć o takiego męża :-( Ja bym go olała. Nie odzywała się, zajęła dzieckiem i sobą. Poszłabym do lekarza po leki. Poczekałabym na jego reakcję, czy w ogóle zależałoby mu na rozmowie, na Waszej Rodzinie! Przecież ją tworzycie od dnia ślubu. Gdyby nic się nie zmieniło, to niestety, ale życie z takim facetem jest gówno warte i takie małżeństwo również!

Gość stokrotka1023
Kochana - jeszcze jedna rada: nie ulegaj prośbom Teściowej. Kieruj się własnym rozumem i ❤️. :-)

Gość tylko odpowiem...
stokrotka1023 odpowiedz mi na pytanie :)

Gość tylko odpowiem...
ona do tej pory ogarnia wszystko przy nim, jak z dzieckiem się obchodzi, jak mnie to wkur.....

Gość stokrotka1023
To proste - Trzeba być "trochę zołzą" :-) Ponoć mężczyźni kochają zołzy ;-) Nigdy nie pozwoliłam sprowadzić się wyłącznie do roli "kury domowej" :-) Trzeba mieć własny kawałek świata i czasem pomyśleć o sobie :-) Dbać o siebie, żeby być atrakcyjną :-)

Gość stokrotka1023
Autorko - szkoda, że nie macie chociaż drugiego maleńkiego pokoju :-( To strasznie upokarzające spać na podłodze :-( Żal mi Ciebie 👄 Ale nie daj się :-) Bądź dzielna i walcz o lepsze jutro :-)

no szok. Identyczne teksty słysałam. stałam mu na przeszkodzie, tłamsiłam, nie mogł się rozwiać przeze mnie, podróżówać, mieć hobby :D:D:D:D Byłam winna ałemu złu tego świata. To psychol. Lubi sprawiać Ci przykrość - jego cieszą Twoje płacze.NIe ma grymasu zadowolenia jak Cię taką widzi?

Gość mariner
faceci sa osobowosciami hierachicznymi.Musza znac swoje miejsce w stadzie,a stadem jest rodzina. W twoim stadzie to on jest liderem a ty podporzadkowanym czlonkiem stada.Stracil dla ciebie szacunek bo okazalas sie "miekka" ,nie pznalazlas sily aby mu sie postwic. PROPONUJE ABYS SPAKOWALA MANTKI I PRZETRZYMALA GO! nie odzywaj sie do niego i nie reaguja na sygnaly trzecich osob abys wrocila! Musisz go zlamac.! w koncu on musi sam sobie postawic pytanie czy chce byc z toba czy nie ? jesli zadzwoni ,badz konsekwentna i daj mu wydrukowana liste sprw ktore cie bola w waszym zwiazku. Jesli chce mozesz mu rozwinac o co ci chodzi.Nie sluchaj jego argumentow ,lecz zazadaj aby sobie przemyslal te liste i przyjechal na nastepne sptkanie za np 2 tygodnie .To spory szmat czasu i da mu sznase ochlonac i pomyslec racjonalnie o calej sytuacji. Pamietaj ! twoj facet to taki wilk ,ktorego tzreba zlamac a by nabral do ciebie szacunku! Na poczatku topiku niezbyt obszernie naswietlilas sytuacje w malzenstwie,ale wyglada na to ze masz faceta niezlegomdupka ! i tak prawde powiedziawszy sam Amu sie podstwilas :) A ON TO WYKORZYSTUJE. Wydaje mi sie ze Zlamanie go to jedyny spsob na uzdrowienie waszego zwiazku.Jesli go nie zlamiesz oznacza to final waszego malzenstwa i oczywiscie nowe wyzwania dla ciebie .Dlatego musisz przygotowac sobie plan B -jak sobie dasz rade w nowych okolicznosciach.

Gość stokrotka1023
Autorko - Czy dobrze zrozumiałam? W ciąży wyprowadziłaś się od męża, a on przez m-c się z Tobą nie skontaktował?

Gość mariner
DOBRZE ZROZUMIALAS! moim zdaniem to sygnal ze on juz nie ma zadnego uczucia do niej tylko pogarde. Mysle ze to wlasciwie koniec ivch zwiazku . Bez sensu ze ona wciaz mysli ze on sie zmieni . POWINNA PRZEMYSLEC SWOJA SYTUACJE I ZACZAC ZYCIE BEZ NIEGO bo szkoda zycie tracic na takiego palanta!

i to powinna wyleczyć. Musi się zastanowić, czy chce żeby córka patrzyła na taki model rodziny i go w przyszłości powieliła. a na 100 procent jest już zestresowanym dzieckiem.dziecko, nawet takie małe nie jest głupie

Gość stokrotka1023
Wyobrażam sobie, że potrzeba dużo siły, żeby odejść. Ale ten "mąż - nie mąż" ma gdzieś swoją Rodzinę :-( Nie warto z takim gadem mieszkać i spać na podłodze! Autorko - Proponuję: po pierwsze lekarz i leki! Po drugie: W ogóle nie zwracaj uwagi na męża! Po trzecie: Jak "mąż - nie mąż" nie będzie dążył do rozmowy z Tobą i Cię nadal olewał, to pozostaje tylko jedno wyjście: WYPROWADZKA Z DZIECKIEM!

Gość stokrotka1023
I proszę nie płacz. Kup jakiś Valused czy Persen. Powinien pomóc :-)

odzywał się ale nie było tego magicznego słowa- tęsknię za toba ,wracaj do mnie. mówł,że było niby ciężko mu się do tego przyznać -gadanie. Sama wiem ,że nawet mógły przejechać przez te pół Polski do mnie jakby tęsknił. Dopiero jak zobaczył mnie po takim czasie z brzuszkiem trochę zmiękł, trochę uważał na słowa ale po porodzie jeszcze większy koszmar.

na szczęście już nie mam siły płakać, a valused już sobie zapodałam:) Wystarczająco już się poniżyłam przed nim i tylko uświadomił mi jak mu powiewa moja osoba. Zaczekam ,zacznę od zmiany siebie ,pójdę na terapię , chyba ,że sam wcześniej nie wytrzyma i każe mi wracać do siebie. ułatwił by mi moje męki

znaczy się skończyły by się moje męczarnie z nim

w mieszkaniu nie kiwnęłam nawet palcem, mam jjuż gdzieś a w nocy zacznę go budzić do dziecka i nie będę żałować ,że on ma do pracy .To ja jestem w pracy 24h

Gość stokrotka1023
Autorko - Najważniejsze - nie daj sobą pomiatać :-) Pozwoliłaś mu aż nadto - wystarczy :-) Przesyłam internetowo wiązkę pozytywnej energii 👄 Masz zdrowe dziecko to prawdziwy skarb - pamiętaj. A dziecko musi mieć zdrową, uśmiechniętą Mamę :-) Tego Ci życzę, więcej uśmiechu i zero płaczu 🌻

Gość stokrotka1023
I jeszcze jedno: gdyby małżonek powiedział, że jestem jego "kulą u nogi" to nawet teściowa cała ze złota by nie pomogła :-D :-D :-D

Gość Loskala
jakbym czytała o sobie tez płakałam a on sie pastwił, bardzo go kochałam , wkoncu całe to zachowanie sparawiło że przestałam darzyc go uczuciem wtedy też zaczęłam się stawiać, przestałam płakać, i on zaczął mnie szanować tylko że moja miłośc się skończyła

Gość iwan wladimirowicz palmow
nieszczęśliwa mężatka - mąż jest nieczuły na płacz, bo używałaś łez za dużo razy, kapnął się już, że to gra i już to na niego nie działa. tak to zwykle wygląda

Gość stokrotka1023
Loskala - Jesteś nadal mężatką?

oby wczorajsze łzy były ostatnimi przez tego drania. coraz bardziej zaczynam sobie uświadamiać,że jemu przestało na mnie zależeć .

dziękuję wszystkim za rady

Gość stokrotka1023
Hop hop - Mężatko - I jak tam dzisiaj samopoczucie? :-)

Gość dzisiaj jest
dobrze:)

heej. dziękuję, dziś jest lepiej. tak jakoś czuję się pewniej:)