Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość felaaaa

sama kupilam witaminy w ciazy

Polecane posty

Gość felaaaa

bez recepty, chcialam brac witaminy. wypadlo na prenatal, od 6 dni boli mnie brzuch od tych rozowych cudacznych kulek i mecze sie sama. nigdy wiecej nie kupiec nic tej firmy nawet z polecenia lekarza...

Gość felaaaa
w rozowym opakowaniu, brzuch tak boli podobno to od zelaza

Gość felaaaa
nikogo nie ma?

Gość niekonieczny
może by tak jakiś owoc zjeść, zamiast faszerować sobie organizm śmieciami?

Gość norpzeciezds
podobno przecież w ciązy nie wolno brać żadnych leków? :>

Czasem od witamin w ciąży tak jest, bo zawierają dużo żelaza.Mogą powodować bóle brzucha lub zaparcia. Zresztą warto coś brać dopiero od 2 trymestru.

Gość ,kmnbnm,[[[[
ja nie brałam wcale, dziecko duże i zdrowiusieńkie :)

Gość felaaaa
teraz juz wiem, ze to zelazo, taki bol brzucha spowodowal

Gość olka222w
też przypuszczam, że to od żelaza. Ja miałam niedobór tego minerału więc lekarz zalecił mi brać żelazo. Na początku czułam się strasznie, strasznie bolał mnie brzuch, miałam zaparcia, nic ciekawego. Ale po około tygodniu organizm się przyzwyczaił chyba bo już nie mam tych dolegliwości. Może spróbuj zmniejszyć dawkę.

Gość felaaaa
lekarz mi nie przepisal, sama kupilam w aptece bo chcialam byc dobrze przygotowana

Gość ten brak świadków mnie zastana
To poród też sobie sama odbierz! jezu skąd się biorą takie pustaki??? a nie wiesz,że nadmiar witamin jest bardzo groźny? skoro lekarz nie przepisał,to trzeba się było go spytać,a nie decydować!

Gość mamama27
ja miałam za mało żelaza i zażywałam pregne plus

Gość raczej wątpię żeby zapomniała
mamama27 ale ona nie miała niczego za mało! sama sobie to wymyśliła! jak zwykle - nadgorliwość gorsza od faszyzmu!!!!!!!

Ja nie brałam żadnych multiwitamin mimo, ze lekarka zaleciła - zdrowo się odżywiałam i tyle. TYm bardziej, że zalecenie było "z kapelusza', bo jak zrobiłam testy to się okazalo, ze tylko zelaza jest trochę za malo, a reszta w normie.

O matko, ale panikujecie... Teraz jest zima to skad ma brać te witaminy? Z zielonego ogórka nafaszerowanego każdym możliwym g*wnem? Jeden lekarz i zaleci witaminy inny nie. Ważne żeby brać odpowiednie to wieku ciąży.

Gość ale chrzanicie jak potłuczone
autorka sama wykupiła witaminy....wielkei halooo a myślicie że lekarze mają laboratorium chemiczne w oczach i sami bez badań krwi wiedzą czy macie niedobory witamin ? nigdy nei słyszałam by lekarz zlecał badania poziomu witamin a akurat żelazo w ciąży jest bardzo ważne bo można nabawić się anemii, tak somo ważne jest wapno i magnez

Gość aaaaana
mnie tez było niedobrze po prenetalu, a kupić witaminy bez zalecenia lekarza to żadna filozofia. Czasem lekarz mówi tylko o zestawie witamin dla ciężarnych-nie wymienia nazwy. Ja z tego prenatalu przeszłam na pregna b6-sa mniejsze, lepiej sie je połyka i maja w składzie dodatkowo kwasy omega. Podobnie sama kupiłam sobie na pocżatku ciąży provag żeby podbudować florę.Kwestia tylko w tym że witamin nie bierze się od początku ciązy ale od ktoregos tygodnia. Na początku bierze się tylko kwas foliowy, a witaminy najlpeiej uzupełniać bogatą dietą.

Gość ciężarówka_trzecia
Po Prenatal'u Clasic i ja się źle czuję :/ Myślałam, że może za mało zjadłam przed ich wzięciem.

Gość tgen prentatl
prenatal clasic dziala jak augumentin na mnie, ja nabawilam sie 6 dniowego zatrucia, teraz boje sie o dzidzie:(

Gość ania.doradca.ladeevit
Może zastąp ten preparat innym? Jeśli czujesz się po nim źle, to go odstaw, odczekaj parę dni i kup inny.

Gość a skad pomysł na te witaminy?
takie cos bierze się dopiero w III trymestrze ciąży :o czego to te idiotki nie wymyślą....

Nie można tak osądzać, niektóre kobiety mają znaczne niedobory witamin, a nie mogą dostarczyć wszystkiego w diecie.

Gość mnie lekarz zabronił
brac witaminy w ciazy tylko naturalne w pozywieniu

Zdania są podzielone. Część lekarzy zapomina, że kiedyś pożywienie było lepsze, mniej przetworzone, do upraw nie stosowało się tyle oprysków, nie zawierało konserwantów itd. Większość lekarzy jest zdania że trzeba iść z postępem i lepiej zarówno dbać o dietę, jak i można się wspomóc suplementami.

Gość Magdziak32
ja kupilam tez sama na wlasna reke suplement diety mama dha i zarowno podczas pierwszej jak i drugiej ciazy bralam i wszystko bylo okej takze polecam ci sie za tym rozgladnac to nie bedzie problemow :)