Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozyczka_1234

acne derm i aknemycin - nawilżenie

Polecane posty

Gość rozyczka_1234

witam Was :) dzisiaj byłam u dermatologa i przepisał mi acne derm i aknemycin. miałam już jednak styczność z maściami typu brevoxyl i epiduo, więc boję się, że znowu skóra zacznie mi się strasznie łuszczyć (jest bardzo wrażliwa, aż za bardzo). co byście polecały do nawilżenia skóry, by złagodzić takie objawy? z góry dziękuję za odpowiedź :)

Gość izkkka
A zapycha Cię gliceryna? Bo jak nie to najlepszy będzie cetaphil dermoprotektor :)

Gość rozyczka_1234
nie rozumiem stwierdzenia 'zapycha Cię gliceryna' xD

Gość sarah jessica
przede wszystkim nie myj buzi wodą! zmywaj makijarz mleczkiem , pozniej tonikiem, skora sie łuszczy po twardej wodzie.

Gość giggilia
przede wszystkim, odstaw kremy matujące. Oczyszczanie twarzy - czymś delikatnym, physiogel jest ok, albo avene clean ac, ale jak woda to przegotowana :) jak ja używałam aknemycinu, to na buzie używałam kremu Avene skin recovery albo AC - to są takie do skóry zmęczonej leczeniem. Są dość drogie niestety, ale i np polski Iwostin ma podobne. Poszukaj takich, które łagodzą wrażliwą skórę trądzikową. Znajoma kosmetyczka polecila mi lipidowe kremy - bo jak się skóra łuszczy, to ją właśnie zmiękczać trzeba. I ja używam teraz z Tołpy, lipo coś tam ;) ok 30 zł. i w ogóle, odkąd przestałam na siłę wysuszać skórę żelami, tonikami czy matującymi kremami, a właśnie ją nawilżam a nawet zimą natłuszczam - to przestała się świecić i łuszczyć :)

Gość izkkka
Zapycha, czyli powoduje wypryski, zaskórniki, większe przetłuszczanie skóry.

Gość rozyczka_1234
okej, wielkie dzięki giggilia :)