Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co o tym myslicie..??///

co myslicie o takich kierunkach studiow ????

Polecane posty

Gość ech...........................
nigdzie :) Inżynieria środowiska = 2 dziedziny Projektowanie wentylacji Projektowanie Instalacji w budynkach Oba = 7 8 lat studiowania. Więc jak pisałem znacznie lepiej dentystyka wychodzi nie mówiąc o medycynie. Przyjmą cie jeszcze do sklepów z instalacjami co. Firm zajmujących się sprzedażą kolektorów. Ewentualnie zajmujacymi się dodacjami na co i panele śłoneczne. Bez uprawnień bud = dupa zbita Jako facet masz możliwości bo czy instalator co, czy monter paneli itd. Hydraulik :P Ale jako kobieta tylko projektowanie i sprzedaż. Zatwierdzanie itp. Ale wszystko = uprawnienia --------------------------------------------- Zapomniałem dorobi sobie pielęgniarka. 5 czy 7pln za zastrzyk ma + jeśli coś klient w łape da Czyli ta.. dojedzie pół miasta niech by nawet mpk w 2 strony = 5pln. Niech by klient dał 10 pln przy kazdym zastrzyku tak ?? To ma mniej niż 10pln za h. Zaj**isty interes. Dlatego pielegniarki chodzą tylko w tym samym osiedlu albo ulicy K**wa skad to takie pojęcie o pielęgniarkach to nie wiem. Z kuzynki leje do dziś. Że pielegniarstwo pielegniarstwo kraków!!! W końcu jej matka załatwiła robotę w szpialu za minimum. Za granicą naprawde nie jest źle 2 tyś L idzie zarobić. ale polska ??? nigdy nie zrozumie. D**y wycierac za minimum Chyba pielegniarki musza mówic ze dobrze zarabiają bo im wstyd

A i studia IS trwają rok dłużej nie wszędzie to piszą. Dokładnie trwają 9 semestró na inzyniera i 3 semestry na mgr = 5,5 roku. Ale zazwyczaj mgr zaczyna się nie w lutym a w paź = 6 lat. Potem 2 lata minimum na uprawnienia. Podstawowe. I potem po przepracowaniu 2 lat rozrzerzona i nadzór. Czy dozór a potem nadzór... W kazdym badz razie absolutne mimimum jeśli po inz zaczniesz prace to 8 lat na uprawnienia.

Gość 67par
ech, sama juz nie wiem co wybrać. Wszyscy tylko trąbią o tym,że teraz to tylko biologiczne, techniczne i matematyczne kierunki się opłacaja, chociaż ja się ztego tylko do biologicznych nadaje chyba. A tak na prawde to gów.. prawda bo i po nich cięzko o pracę.

Gość waz
Jak sie jest pielegniarka to mozna wyjechac za granice i pracowac w swoim zawodzie i zarabiac naprawde dobra kase, w wielu krajach jest zapotrzebowanie na pielegniarki np Niemcy czy Norwegia, takze z miejscem pracy tez nie byloby problemu :):) na poczatek angielski wystarczy jak sie nie zna jezyka kraju docelowego

No i kończąc temat bo film wlanczasz. Po tych 8 latach JEST ZAJEBIŚCIE. MASZ uprawnienia budowlane jak po skończeniu budowlanki. Przyjmują cie wszędzie . Masz uprawnienia na wszelkie instalacje a więc rekuperatory, wentylacje, co, wodne, kanalizacyjne, drenażowe itd. Zarabiasz sobie 5- 10 tyś. MINUSY 8 lat z życia wzięte jak nie lepiej. I puki nie będziesz miała uprawnień projektowych. Kolejne 2 lata to zapierdalasz w baraku. Potem możesz pracować z domu nie wychodząc i 10 15 tyś do łapki PERSPEKTYWY SUPER. KWESTIA CZY CI SIE CHCE. 30 lat i zaczynasz życie.... Ale wozisz sie np firmowym pasatem najczęsciej albo audi a6. Potem jak masz już z 5 lat doświadczenia projektowego startujesz na nadzór projektowy. Wyjezdzasz sobie raz na tydzień zobaczyć budowę. Opierdalasz wszystkich. I do domu. Dostajesz 15 - 20 tyś. + wciaz moszesz projektować w domu. A więc 40 lat. Pracujesz w domu ile chcesz + wyjazd na tydzień = 30 - 45 tyś PLN na miesiac. Zadowolona :) TYLKO CZY CI SIE CHCE do 30 minimum nie mieć życia. Kobieta przy 30 powinna juz miec dziecko. Bo czas leci. Dlatego kobietom ciezko.

Gość 67par
ciężko się na coś zdecydować,a nie chce za rok żałować i znieniać kierunku albo już po żałować bo bez pracy będe... ;/

Głupot słuchasz i tyle :) Teraz kasę zarabia się na JAVIE. Nie trzeba studiów ani nic :) Znasz tylko jave i przy okazji rozszeżenia na Androida, skrypty itd. Na start bez doświadczenie kolega z technikum dostał 2,5 tys netto. Teraz ma koło 5 4 lata pracy. Pracuje z domku na podkarpaciu firma wrocław. Na start po informatyce w java 3 - 5 tyś netto kraków. To jest praca :) Mówie IŚ jest dobre ale dla kobiet bym sie bał. Zajdziesz w ciąże na studiach i co ?? Nie masz uprawnień nie masz pracy. Sprzedajesz piece co :) CO DO PIELEGNIARSTWA TAK JAK NAPISAŁEM UK = 2 tyś L, Szwajcaria = 4,5 tyś franków. Ale polska nie wiem skąd takie plotki wśród kobiet naprawde i to nie 1 raz słysze... PA dziewczyny bo 1 w nocy

Gość 67par
no właśnie we wszystkim jest jakies ale... pewnie i tak pójde gdzieś zaocznie bo musze jaakąs prace załapać, żeby jakos żyć... Dzięki za wszystkie odpowiedzi, pa.

Gość Iggttftffg
Burdel(ogia) wyzsza to jest dobry kierunek.