Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karinnnnnka

czy a sie facet nie odzywa 3 dni to znaczy ze juz sie nie odezwie?

Polecane posty

Gość karinnnnnka
do tego on nigdy do mnie nie dzwoni wszystko emailuje na facebook tylko texty po randce przyslal -czy to normalne?

nie chodzi o to czym dla kogo jest seks, ale czy nie uwazasz ze to niepsrawiedliwe ze kobieta musi poczuc a facetowi wystarczy ochota i to jest uznawane za normalne dla spoleczenstwa? wazne zeby obydwoje czuli tak samo. ale jak facet bzyka sie z przyjemnosci a kobieta takze z przyjemnosci a potem ten uwaza ze ona jest latwa bo mu za szybko dala no to chyba to jest niesprawiedliwe to facet stawia sie na wyzszej pozycji od kobiety bo mu wiecej wolno tylko dlatego ze jest facetem. kobiety przyklaskuja do tego takiemu stereotypowi i same tak uwazaj co jest dla mnie niezrozumiale i nigdy nie bedzie.

Gość karinnnnnka
dzieki za ten link ale tam o kims kto planowal z kims przyszlosc my sie dopero poznalismy niedawno

Nie no, ja się absolutnie z Tobą zgadzam, że to jest mega niesprawiedliwe. Ale na litość Boską zrozumcie w końcu, że ja tylko stwierdziłam fakt jak może myśleć facet. Dobra, ja kiedyś też się nadziałam w ten sposób. I moja przyjaciółka dwa razy. Niby pięknie i cudownie a nagle cisza, albo związek oparty jedynie na seksie i niczym innym.

szkoda :( karinka a tak serio mężczyźni trochę inaczej myślą od kobiet wiesz , a może jest pracą zajęty albo uczelnią , za bardzo się angażujesz

Kiedyś tak się wkurzyłam, że szłam na całość kiedy miałam na to ochotę, a później miałam gdzieś- co było wielką głupotą bo słyszałam o sobie nie fajne rzeczy.

natalia --> no to mi przykro bardzo, widocznie ja trafialam dobrze i nie bede ukrywac ze niektore moje zwiazki zaczeli sie wlasnie od takich niezobiwiazujacyh raczej spotkan, w tym moj ostatni, ponad 4-letni.. w sumie to jestesmy zareczeni. zreszta facet mogl sie zmywac z innych powodow, mozna wymyslec miliony innych powodow niz tylko lozko.

Ale teraz na szczęście zrozumiałam, że warto z tym poczekać, poznać się dobrze, a nie od razu wskakiwać do łóżka i uwierzcie, że naprawdę było warto...

Nom. Nie potępiam :) i cieszę się, że Tobie się udało i gratuluję :). Ja niestety nie mam tak miłych wspomnień co do takich początków.

Więc prawdę mówiąc czasem można i od razu a czasem lepiej poczekać :-) I moim skromnym zdaniem i to jest dobre rozwiązanie i to. I żadnego nie powinno się potępiać :).

oczywiscie ja nie potepiam takich rozwiazan, niektorzy lubia czekac, ja tylko potepiam takie myslenie : daje - szmata a u faceta to normalka no i nie wazne ile on bzyka i po jakim czasie on zawsze jest ok i ma prawo pomyslec o tej co mu dala szmata.

Być może i tak. W każdym razie mi się też poszczęściło bo od roku mieszkam ze swoim facetem. I cieszę się, że w jego przypadku postąpiłam tak, a nie inaczej. W sumie nie wiem jakby to było, gdybym kochała się z nim od początku, bo nigdy go nie pytałam, ale teraz jest dobrze i wkońcu tak, jak zawsze chciałam

Kiedyś gdzieś założyłam właśnie temat dlaczego kobiety toto szmaty a faceci- macho w takich przypadkach. Jak to mi ktoś napisał: BO JAK DO DZIURKI OD KLUCZA PASUJE WIELE KLUCZY TZN ŻE JEST ONA CHUJOWA, A JAK JEDEN KLUCZ PASUJE DO WIELU DZIUREK TO TEN KLUCZ MUSI BYC ZAJEBISTY. czy cos w tym stylu. Heh

Chyba nie. Ale i tak wolę nie pytać :P. Pewnie bym się wkurzyła i suszyła mu dupcie...

Gość dgdfhfjgk
moj chlopak twierdzil ze mnie kocha, a robil łaskę jak w ogole smsa mi jakiegos raz dziennie napisal... ja nie wierze w takie cuda, po prostu nie zalezy mu, nie tlumaczcie tego... nie zalezy mu i koniec.

chyba dlatego. W sumie babka moglaby powiedzieć, że jak jeden pierścionek pasuje na wszystkie palce to jest zajebistym pierścionkiem, a jak jeden palec pasuje tylko do jednego pierścionka to jest zły... :P

no wlasnie, mozesz sobie wymyslic obojetnie jaka anegdote po to tylko zeby poasowala do tego co chcesz przekazac. ja jestem za rownouprawnieniem z powodu plci a kazde postawienie mnie na gorszej od faceta pozycji, w tym z moralnych powodow, uwazam za uwlaczajace.

Ja miałam kiedyś faceta, który twierdził, że mnie kocha, a tak naprawdę był tyranem, który nie pozwalał mi wychodzić z domu, spotykać się z koleżankami itd. Kiedyś spotkał mnie na ulicy jak szłam z przyjaciółką i zaczął się drzeć na cały głos : KURWA!!! JA MAM SIEDZIEĆ W DOMU I SIĘ NUDZIĆ, BO TY SOBIE DO CHUJA WYCHODZISZ Z KOLEŻANKĄ!!!??? CO TY SOBIE MYŚLISZ!!! WYBIERAJ JA ALBO ONA!!! BO JA NIE JESTEM JAKIMŚ ŚMIECIEM, ŻEBYM MIAŁ SIEDZIEĆ W DOMU BO MOJA DZIEWCZYNA NIE MA DLA MNIE CZASU!!!!!!" fajnie nie?

Również jestem za tym, ale wszystkim tego nie przekażesz. Trudno. Mam przyjaciółki, które są wyzwolone i robią to kiedy mają ochotę i jak ktoś coś powie złego na nie to walcze o nie jak lwica :)

natalia mnie to nie obchodzi za bardzo, ja mam swojego faceta ktory jest naprawde zajebisty a w inne zwiazki sie nie wtracam. tylko ze dziwi mnie jak dziewczyna uwaza ze jej sie nalezy mniej szacunku od faceta. natalia, ty wlasnie ty myslisz stereotypowo co mnie bardzo dziwi za kazdym razem jak kobieta uwaza ze ok jest jak facet uzna cie za latwo bo mu dalas.

Ja widzę, że nie bardzo mnie rozumiesz.. Nie uważam, że to jest ok. Jeśli facet sam idzie do łóżka z pierwszą z brzegu. Ale nie da się tego wszystkim wytłumaczyć i jeśli już ktoś tak myśli to tak będzie myślał... Inaczej myślę o facetach, którzy nie ciągną dziewczyny od razu do łóżka, a po jakimś czasie i mówią tak o dziewczynach, które robią tak od razu. Wtedy uważam, że mają prawo tak sądzić (ale tylko wtedy jeśli nie robią tego samego)

natalia zacytuje jedna z twoich pierwszych wypowiedzi: "Nie, ale jestem zdania, że jak za szybko to nie dobrze. Bo co sobie taki facet pomyśli. Mi dała tak szybko, zaraz pojawi się następny i jemu też da. Na co mi taka łatwa?" stereotypowe myslenie i to kobiety ktora tak naprawde przez nie jest pokrzywdzona.

dla jednych jest to przyjemność, którą można czerpać od razu a dla innych przyjemność, na którą trzeba sobie zasłużyć i brać ją od kogoś, kto znaczy coś więcej niż fajny koleś/laska. I tylko wtedy uważam za sprawiedliwe opinie kiedy dwie strony różnią się poglądami. Bo są sprawiedliwe i postępują zgodnie z nimi. Facet, który uważa seks za coś więcej zwykle powie o dziewczynie, która robi to odrazu, że ona jest łatwa - to moim zdaniem jest ok bo sam sobie nie zaprzecza Facet, który idzie do łóżka odrazu i powie na dziewczynę, która również robi to odrazu łatwa- to już nie jest sprawiedliwe (chyba że siebie też uważa za łatwego) bo zaprzecza sam sobie

Bo znam życie. Nawet Ty jestem pewna, że dobrze wiesz, że częściej facet i tak pomyśli swoje o takim zachowaniu. Niestety.