Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Joanna1986_01

Jaki rozmiar ubranek?

Polecane posty

Mam dylemat jaki rozmiar ubranek kupić. Na usg dowiedziałam się, że dziecko nie jest za duże. Jest typowym średniaczkiem. Dodam że ja po urodzeniu ważyłam 3,75 zaś mąż 3,5 kg. Zastanawiam się czy rozmiar 56 nie będzie właściwy. Proszę o radę

moja córa urodziła sie 3730g i 58 cm a w rozmiarze 56 "chodziła" miesiąc.

Moje dziecko urodziło sie z wagą 3900 i prawie wcale nie nosiło rozmiaru 56 :) na Twoim miejscu kupiłabym ze dwa komplety na taki rozmiar na wszelki wypadek, ale resztę rzeczy na 62 cm na sam początek a więcej na 68 bo na pewno bardzo szybko będą dobre.

Gość mmamuskaa
wszyscy mowia "nie kupuj malych ubranek bo dziecko szybko wyrosnie...." ale przez ten czas musi byc w cos ubrane prawda? Moja corcia urodzila sie z waga 3280 i roz 62 byl na nia za duzy, nosila 56 i wlasnie tych najmniejszych nam brakowalo i musialam dokupywac :)

mmamuskaa - no własnie :D mnie tez tak mówili :D i tez dokupowałam. jasne, ze mozna dziecku założyć od razu 62. ale mnie sie cholernie nie podobają dzieci w za duzych ubrankach. no masakra

Gość jusssttt
Witam Sprzedaje uzywane ubranka dzieciece na wage i na sztuki Na tej aukcji mozna obejrzeć przykladowe zdjecia ubranek: http://allegro.pl/wyprzedaz-ubranek-od-0-do-1roczku-az-30kg-i2080543786.html Sprzedaje tez wieksze ubranka +12 miesiecy Mozna zakupic dowolna ilosc ubranek w wybrnym rozmiarze i plci. Moge tez wyslac zdjecia przykladowego zestawu. Chetni prosze pisac do mnie na maila z allegro Pozdrawiam, Justyna

A co to za problem dokupić? Zwłaszcza teraz kiedy jest internet :) Moim zdaniem lepiej dokupić w razie potrzeby niz nakupić maleńkich ubranek, które mogą nawet raz nie zostać założone. Poza tym noworodek nie chodzi w tych ubrankach, tylko leży i nie ma większej różnicy czy są w rozmiarze akurat, czy troszkę wieksze.

Gość gfdhfdh
Pani doktor wywróżyła mi poród miesiąc przez wyznaczonym terminem, dziecko ważyło wtedy ponad 2 kg, przestraszyłam się i nakupowałam pełno ubranek w rozmiarze 56. Termin porodu zaczął się zbliżać, a ja nie urodziłam przed terminem. Urodziłam ponad tydz. po terminie i synek urodził się z wagą 4.280, także już w szpitalu zakładali mu ubranka na 62, a nawet na 68. Te na 56, albo 0-3 m-ca były zupełnie za małe i nie przydały się zupełnie.