Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samodzielny tata

czekając na wyrok (dla żony)

Polecane posty

Gość samodzielny tata

Witam! Mam pytanko zapewne w zatrważającej większości do kobiet których byli partnerzy "zapomnieli" o płaceniu alimentów. Jakie wyroki podostawali za uchylanie się od płacenia alimentów (mam na myśli pierwszy wyrok) ?

Gość samodzielny tata
podnosze

Gość illlllllllllllooooonnaaaaaa
facet nie placi- idzie sie do komornika z wyrokiem i dalej on dziala

Gość illlllllllllllooooonnaaaaaa
nie ma nowego wyroku, po prostu rosnie dlug

Gość samodzielny tata
sprawa jest u komornika, nic to nie da, mama nie pracuje, nic nie na na siebie a sędzina zachowuję się podczas sprawy jak adwokat niepłacącej alimenty matki. Centralnie dupa! System jest do dupy w sensie nieporadny! no może prawie, właśnie dostałem rachunek z RODK z informacją że jak nie zapłacę 285 złotych za badanie córki to sprawę przejmie komornik i ze mnie ściągną te pieniądze. Mega żałosne !!!!!!!!!!!!!!

Gość miriam7140
samodzielny tata Masz dziecko przy sobie? Ciesz się tym, daj mu miłość i z materialnych rzeczy to, na co Cię stać. Im szybciej pogodzisz się z tym, że "mamusia" ma ochronkę z każdej strony, tym szybciej poczujesz się szczęśliwy. Uwierz mi, bo my o sprawiedliwość względem mamusi walczymy od 2 lat! Nie ma. W Polsce nie ma. Zrób to, co się robi w takich sytuacjach. Zanieś do komornika wyrok, po 2 miesiącach zaświadczenie o niewypłacalności do FA. Postaraj się o rodzinne i zagryź wargi jak mamusia nie odwiedza dziecka. Jej wolno. Chore to ale prawdziwe. Jesteś ojcem, więc jesteś druga kategoria. A jak do tego "odebrałeś" mamusi ukochane dziecko, to jesteś podły tyran n-tej kategorii. Olej to dla własnego spokoju, bo można na zawał paść.

Gość samodzielny tata
Ooooooo ! cenzura :) napisałem ze dupa a tu gwiazdki wstawili. Więc sprawiedliwości nie ma a wszystko nadaje się w to miejsce gdzie plecy tracą swą szlachetną nazwę

Gość t243t4
A czego się spodziewałeś? Publicznego wychłostania żony, a może wjazdu S.W.A.T. do jej mieszkania? A nie wiesz że "z próżnego i Salomon nie naleje"? Skoro ta kobieta niczego nie ma, to nie ma.

Gość irka12345
dla wytrwałych jest droga karna, poczytaj był taki topik o komorniku i niemoznosci uzyskania pieniędzy ... ale dotyczył niepłacacych ojców pytanie, czy wsadzenia pani do pierdla albo odebranie prawka jeśli ma da ci cos więcej niż mściwą satysfakcję

Gość wizyta u dziecka po latach
jak mężczyzna nie płaci to wszyscy na nim psy wieszają natomiast kobieta jest pod szczególnym nadzorem. nie, tu coś nie tak! o co mi chodzi? A o to że beż względu na płeć osoby niepłacącej alimenty na dziecko to owo postępowanie jest karygodne!

Gość miriam7140
No proszę, a nie mówiłam? Od razu odezwały się obrończynie "uciśnionych" matek :-) Jak ona nie ma to co się tej bidulki czepiasz? A Tobie żarcie, ubranie, paliwo do samochodu, ksiązki do szkoły i kasa w ogródku na jabłonce rośnie. Takie to myślenie : ona - nie ma i już, Ty - nie masz ale masz (możliwości zarobkowe) :-) Ona Cię odda do komornika - normalne, tak się robi z "alimenciarzami", Ty ją oddasz do komornika- perfidny i złośliwy z Ciebie typek :-)

Gość zapamietalski rodzic
W słowniku żulowsko-rozwodowo-mendziarskim funkcjonuje słowo "alimenciarz". Nie funkcjonuje słowo "ALIMENCIARA". A powinno!