Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość delmika003

Czemu tak strasznie kochacie dzieci a z drugiej strony popieracie aborcję?

Polecane posty

Gość delmika003

Czy to nie hipokryzja? Wiele z Was tak się zachwyca dziećmi, tak o nie się stara, wiele z Was już ma dzieci, poza którymi świata nie widzicie. Ale jeśli pojawia się temat aborcji to mimo wszystko podpisujecie się pod nią obiema rękami i dziecko przestajecie nazywać dzieckiem, tylko płodem... Uważacie, że to normalne?

Gość dfgdgfghgj
ja nie znosze dzieci a jestem przeciw aborcji... nie chcesz dzieci to sie nie pieprz, albo dobrze sie zabezpieczaj, a jak wpadniesz to urodź kur wo, a nie usuwaj!

Ja kocham dzieci i jestem za aborcja bo.....po co kobieta ma urodzic dziecka i pozniej je zabic bo je nie chciala! Po co wrzuccac dzieci do smietnikow :/Po co meczyc dzieci skoro matki po urodzieniu nie chca dzieci:( Aborcje stosuje sie w 1wszych tyg.ciazy i to jeszcze nie jest dziecko....

Gość vi---
ja nie popieram aborcji, ale PRAWO do aborcji. A to jednak różnica. Dziecko mam i się nim zachwycam. Chciałabym, żeby każda kobieta mogła się zachwycać swoim, ale nie zawsze jest różowo, nie zawsze ciąża oznacza radość. Uważam, że kobieta powinna mieć PRAWO zadecydować o aborcji, chociaż wolałabym żeby nie musiało do niej dochodzić

Gość delmika003
Ja mam podobne podejście- dzieci średnio lubię, na razie ich nie planuję, ale jeśli jakimś cudem zajdę w ciążę, to urodzę. Dlaczego jakieś dziecko ma tracić życie tylko dlatego, że mamusi nie chciało się zabezpieczyć?

"Dlaczego jakieś dziecko ma tracić życie tylko dlatego, że mamusi nie chciało się zabezpieczyć?" jak juz wyzej pisalam...sa matki,ktore WPADLY i nie chca dziecka ale nie maja prawa do aborcji,na sile rodza a pozniej "pozbywaja" sie dzecka:/ :/;/

Gość dfgdgfghgj
bibelotka ty bezmozga szmato, a po co taka ku r wa daje dupska jak nie chce miec dzieci? jak k u r wa byla na tyle dorosla zeby sie pieprzyc to niech teraz poniesie za to odpowiedzialnosc. usuwając dziecko pokazuje tylko ze jest zwykla ku r w aą do ruchania

Gość delmika003
Bibelotka- zawsze widzisz świat tylko czarno-bialo? Co to, nie ma innych metod jak tylko zabić dziecko lub wyrzucić do śmietnika? A adopcja? Okno życia? Nie trzeba zabijać dziecka, nawet jeśli człowiek go nie chce. A nie rozumiem jakim problemem jest zabezpieczanie się? Czy to jest aż tak drogie lub trudno dostępne?

Ja sie nie zachwycam dziećmi :) kocham tylko moje własne, i kilka innych lubię. Poza tym popieranie aborcji nie ma nic wspólnego z lubieniem dzieci. Osobiście uważam że aborcja powinna być dostępna dla każdego do 12 tygodnia, na pewno nie zauważyłabyś w statystykach spadku urodzeń po wprowadzeniu takiego przepisu, bo kto chce i tak ciażę usuwa, a jeśli ktoś nie chce żadna ustawa mu nie przeszkodzi urodzić. To że jestem za nie znaczy że sama usunęłabym ciążę bez powodu :)

Gość dlatego ,ze kocham jestem za
aborcją! A jesli tego nie rozumiesz to trudno! Czy to jest w porządku ,że matka rodzi dziecko z wadami genetycznymi bo nie może usunąć ciąży ? A czy ktos sie po latach interesuje jak sobie owa matka radzi z opieką nad dzieckiem? Wszyscy mają to w nosie i tylko mi nie pisz zaraz o tym ,że są instytucje które pomagają bo to mity! Tak strasznie wszyscynastają na ochronę życia poczętego a nie chronią życia które juz jest!!! Do cholery ....zamyka sie szpitale obcian koszty leczenia własnie dzieci i to jest w porządku .... myśle ze autorka to jeszcze bardzo młoda osóbka

Gość delmika003
Proponuję wszystkim mamom, które są za aborcją by kiedyś powiedziały swoim "ukochanym" dzieciom: "ciesz się, że mamusia zaszła w ciążę w odpowiednim momencie i że mieliśmy pieniążki i że cie chcieliśmy, bo inaczej pan doktor zabiłby cię w brzuszku takim długim prętem"

Delmika a z jakiej racji ja mam sie narażać na obmowę że oddałam dziecko, albo łazić 9 miesiecy w ciąży i jeszcze rodzić dziecko, którego nie chcę???? Bo to jest różnica czy ktoś dziecka nei planował czy go nie chce. Można urodzić nieplanowane dziecko ale nie niechciane

delmika - zycie jest brutalne...nie raz slyszy sie o tym,ze matka nie mogla usunac ciazy,sorry,zarodka bo usuwa sie do pary tyg.po zaplodnieniu ! i wyrzucila dziecko do np,smietnika badz je zabila po porodzie!!!! Jak by miala wybor to penwie by wolala aborcje bo jak widac takie matki nie wpadly na pomysl aby oddac dziecko np.do kosciola.!!!!

Gość delmika ja widze ze chyba
twoja mamusia własnie opowiedziała ci taką bajeczkę !!!:O głupiaś jak but z lewej nogi! a dlaczego ty dzisiaj nie w szkole?:O

Gość delmika003
Lisabet S.- martwisz się o swoją reputację tak? A z jakiej racji dziecko ma tracić szansę na życie tylko dlatego, że chciało ci się kopulować pod wpływem chwili i nie chciało się ruszyć dupska po prezerwatywy?

Gość dlatego ,ze kocham jestem za
co ty delmiko bredzisz?!?!?!Jakie opowieści ...? zaszłam w ciązę jak nie mieliśmy gdzie mieszkać ,mąż tylko pracował i co miałam usunąc bo mnie nie stać? Nie o takich powodach tu pisze...a nawet jesli kobieta decyduje sie na aborcje z takich powodów to jej -powtarzam jej sprawa!!! Bo niestety żyjemy w nieszczesnym kraju,który ma gdzies co matka włoży do gara ...uwazają ,że jak urodziła to jakoś to będzie

Lepiej urodzic chore dziecki, które jest skazane przez całe życie na to by ktos sie nim zajmował ?? Kazdy kiedyś umrze, co wtedy kiedy zabraknie rodziców, dziadków i innych którzy moga sie nim opiekowac ?? Instytucje które pomagają?? owszem istanieja ale nikt nie da mu tyle miłości co rodzina. i mysle że może byc bardzo nieszczęśliwy w przyszłości.

Dlatego że jak na razie to ja mogę decydować o tym co dla mnei dobre a co nie, takie mam prawo i nikt żadna siłą nigdy nie zmusi mnie do urodzenia dziecka, którego nie będę chciała urodzić. A ustawy zakazujące aborcji doprowadzaja tylko do tego że chore i kalekie dzieci rodzą siew rodzinach ubogich, gdzie nie ma pieniędzy na leczenie a państwo ma w dupie co sie z tymi dziećmi dzieje skoro juz sie je zdołało uratować od aborcji. Nie wiem czy to wielkie szczęście dla takiego dziecka. Albo żyć w rodzinie która takiego dziecka nie chciała. Właśnie teraz dzieci mogą mieć uzasadnione obawy że być może mama je urodziła bo musiała.

Gość popieram prawo do aborcji
wszelkie konsekwencje swojej decyzji będzie ponosiła kobieta (bez względu na to jaka to będzie decyzja-rodzę czy nie rodzę) a nie jakiś ksiądz, poseł czy sąsiadka dlatego tylko ona powinna decydować

A dlaczego pijani mężowie gwalca swoje żony? A dlaczego bywają faceci, którzy w imię odrobiny seksu potrafią rano przysięgać wierność a wieczorem pieprzyc się z inna? A dlaczego jest tylu "tatusiow" którym nawet alimentów się nie chcę płacić? A przede wszystkim dlaczego matki, które oddadzą swoje dziecko do adopcji się potępia, a takich alimenciarzy nie? I dlaczego w ogóle wszyscy nie żyjemy w jakiejś Utopii?

Gość dokładnie tak własnie
a podziemie aborcyjnie kwitnie i zakazy mamy gdzieś ! Jak musiałabym to pojechałabym za granice i mogą mnie cmoknąć! Moje zycie moja sprawa !

Gość staere babsko 45
Kocham dziecko,swoje,a nie czyjeś. Czyjeś dziecko mogę lubić. Uważam,że każda kobieta powinna miec prawo do aborcji,bez wzgledu na powody. Sama bym usunęła,gdybym zaszła w ciążę stosując rygorystycznie środki antykoncepcyjne.

zakaz aborcji w Polsce jest martwy, wystarczy otworzyć pierwsze lepszą gazetę...pytanie tylko po co ma zarabiać podziemie? a tak, oczywiście, górę bierze jak zwykle nasza polska cecha narodowa- hipokryzja

Mnie się wydaje, ze po prostu wiele osób nie uważa płodu za dziecko. Mozna się z tym zgadzać lub nie, kwestia światopogladu. Osoby, które dokonały aborcji jednocześnie nie zabiłyby kilkulatka, bo dla nich to - w odróżnieniu od płodu - człowiek. Jest jeszcze częśc matek, dla których aborcja była ciężkim przeżyciem, wręcz tragedią, ale zostały do niej "zmuszone" przez życie.

do dokładnie tak właśnie- tylko weź pod uwage ze Ty w razie czego wyjedziesz za granicę a kobieta biedna? i tu jest pies pogrzebany. bo kobieta która ma kasę sobie poradzi a ten chory przepis uderza w biednych. i taka biedna, zdesperowana kobiecina wyląduje na fotelu u jakiegoś rzeźnika który obiecał załatwić sprawę "nie drogo". o to chodzi. zakaz aborcji okalecza kobiet b o uderza tylko w biednych! w te które nie moga wyjechac za granicę i usunąć w luksusowych klinikach!

messol- człowieczeństwo zarodka jest dyskusyjne. gdyby było inaczej za usunięcie ciąży groziłyby kary jak za morderstwo czyli dożywocie a chyba tak nie jest? mało tego, w prawie wszystkich krajach rozwiniętych aborcja jest legalna patrz na takie Niemcy czy Francję. to chyba nie jest 3 świat? a jednak nie uznaje sie człowieczeństwa zarodka w Europie...czyżby kraje morderców? tylko Polska jest taka cudowna i broni "fasolek"? wszyscy wiemy że to fikcja

Przeciez napisałam to samo, więc nie rozumiem twojej wypowiedzi. Co do Zachodu - nie należę do osób, które uważają, ze wszystko na Zachodzie jest och i ach i tam zawsze maja rację. Więc akurat to dla mnie żaden argument.