Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie chce sie zalic

Czy wy tez wydajecie tyle na zycie?

Polecane posty

A ja mieso kupuje w osiedlowym sklepiku bo tam w miare malo chemii, a reszte w Lidlu i ostatnio w Aldim. A herbaty w Carrefour i Piotrze i Pawle. Warzywa jak da rade w budce / na rynku. Przewaznie sama gotuje, moze 2 razy w miesiacu zamawiamy pizze.

Gość nie chce sie zalic
to nie ma mi pomoc, tylko spytalam. Jak widac nie tylko ja wydaje tyle na zycie

Gość nie chce sie zalic
ja zakupy ogolnie tez robie w Piotrze i Pawle, nie mam niestety czasu na to by biegac gdzies tam za tansza herbata a jeszcze gdzies za tanszym serem czy mlekiem. Mieso kupuje tez w sklepie miesnym niedaleko domu, a warzywa, owoce tylko na targu.

Gość -ABC-
ja mieszkam w duzym miescie i mam mase sklepow w ktorym moglabym wydac bardzo duzo...gdybym miala... to ile sie wydaje raczej zalezy od tego ile sie zarabia

zgodze sie z abc ile masz tyle wydasz jak mam mniej wydam mniej ;p lubie wydawac skoro zapieprzam na to to mam chec to wydac;)

Gość ajajakilo
tylko te osoby które wydaje po 2 tysiace albo i wiecej na zarcie niech n ie przesadzaja ze to malo bo nie jeden by chcial zyc chociaz za 1000 zl a dlal wiekszosci niestety to max te 800 zl lub nawet mniej na zarcie ale ludzie nigdy nie doceniaja tego co maja:O chodzby mielismy po 200 tys to i mto bedzie mało taka prawda

Gość nie chce sie zalic
ale nikt tu nie pisze, ze malo. Ja wcale nie uwazam, ze wydaje malo. I zgadzam sie, ze jak ma sie mniej to i mniej sie wydaje. To chyba normalne.

Gość -ABC-
bo dziwne sa okreslenia malo wydaje...duzo wydaje... wszystko zalezy od tego jak sie zyje i gdzie sie mieszka i ile sie zarabia wiadomo ze ktos kto ma dochodu powiedzmy 20 tys. miesiecznie bedzie mial inne wydatki i wieksze wydatki bo im wiecej zarabiamy, tym poprawia sie standard naszego zycia i np zmieniamy mieszkanie z bloku na dom, kupujemy lepszy samochod czy jezdzimy na zagraniczne wczasy...mozemy miec tez luksusowe hobby...

Gość lushh
ja z mężem (brak dzieci, brak zwierząt, samodzielne 2-pokojowe, ale małe wynajmowane mieszkanie z mini ogrodem), wydaję miesięcznie lekko 1700 funtów, więc sporo wg wielu. olewam to. i tak udaje nam się zaoszczędzić drugie tyle, więc jest OK. za półtora roku wracamy do PL i też nie zamierzam przesadnie oszczędzać. liczę na zarobki min rzędu 6 tys na parę - z obserwacji widzę, że to pozwala na wygodne, acz nie rozrzutne życie oczywiście. nie kierowałabym się absolutnie tym, ile kto wydaje. osobiscie znam ludzi, dla których codzienne jedzenie owoców i wędliny to luksus... dla mnie standard. dlatego nie da się oceniać w ten sposób; to bardzo subiektywne.