Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

DerekK

Czy zapisywać 3 latka do szkoły językowej?

Polecane posty

Mam problem, mój 3-letni synek bardzo chce żebym go zapisała na ang do szkoły jęz, bo jego kolega z podwórka tam chodzi. Mam jednak wątpliwości czy można tak wcześnie zapisywać dziecko na język?

Gość hmmmmsss
Móc można, ale czy to coś da takiemu maluchowi? Czy to nie zabieranie dziecku dzieciństwa? Może poczekaj jeszcze ze 2 lata

Gość poszukująca job
Ja poczekam aż mój syn skończy 5 lat - jemu też się należy choć trochę dzieciństwa a nie zaraz do szkoły!Ma czas na naukę

Gość Jo-------anna
Ale dziecko samo chce,jak się znudzi,to przecież może się wypisać.jak masz fundusze,to czemu nie.

Gość Jo-------anna
U nas w przedszkolu jest angielski dla3latków,super biorą udział. Ja jestem nauczycielką tej grupy,angielski prowadzi Pani,która ma w tym kierunku wykształcenie.

Co za bzdury z tym zabieraniem dziecinstwa,dziecku tez sie nalezy:-o Przeciez dzieci nie siedza podczas takiej nauki w ławce..Tylko uczą ię poprzez zabawę.Będę miały kupę zabawek i będą sie uczyły np nazw po ang.itp.Nikt ich nie posadzi w ławce z zeszytem.Jak bedzie mialo 5 lat to je posadzą,teraz nie.

Gość agnaaaaaaaaaaaaaaaa
no tak na pewno 3 letnie dziecko chce sie uczyc. chce moze chodzic z kolega i tyle, ale na pewno nie rozumie za bardzo op co chodzi z jez obcym. Daj mu kobieto troche dziecinstwa!!! niech zacznie odmieniac poprawnie po polsku, liczyc, znac literki.

Gość ja chodze z dwulatką
na ang. raz w tygodniu na pół godziny. Mała się tam dobrze bawi, tańczą, słuchają piosenek, historyjek, rysują. Jestem zadowolona.

Gość poszukująca job
Ilu popieprzonych rodziców z przerośniętą ambicją. Zapiszcie dzieci też na fizykę i chemię - będzie miało póżniej łatwiej Przecież to absurd - 3 latki po polsku nie umieją jeszcze czysto mówić, liczyć itp. A wy juz pchacie je na języki obce - żenada

Gość Ganta
Zamknijcie mordy z tym zabieraniem dzieciństwa, nie umiecie nic innego napisać? Ile to jest godzin w tygodniu, trzy? To jest zabranie dzieciństwa? Dzieciak będzie się bawił z innymi dziećmi w inny sposób niż napierdalanie się piaskiem w piaskownicy i matki polki dostają ataku :O

Gość Jo-------anna
poszukująca job -język angielski dla tak małych dzieci nie jest wprowadzany aby dzieci NAUCZYĆ czegokolwiek,a jedynie OSŁUCHAĆ. Byłaś na zajęciach,wiesz jak przebiegają? ja jestem 2 razy w tygodniu,u nas w przedszkolu,obserwuję. To naprawdę świetna zabawa dla dzieciaków, bardzo wyczekują tych zajęć. Z ty na jakiej podstawie wyrażasz swoje opinie? Bo jak mniemam wiesz na czym takie zajęcia polegają?

pół godziny raz w tygodniu, no faktycznie to zabieranie dzieciństwa :D

Poszukujaca job..Moze Twoje dziecko zle sobie radzi ze wszystkim.Moje sobie swietnie radzi ze wszystkim.. A teraz to przesadzasz z tą chemią.Moje dziecko uwielbia uczyc się w tej szkole do ktorej chodzi.To tak jak przedszkole tylko po angielsku. A Ty po co zapisałas do przedszkola? Po to by integrowalo sie z innymi dziecmi,by uczylo sie wierszykow..To taka szkola jezykowa to jest to samo tylko,ze mowia tam do dzieci po angielsku..Dziwna jestes kobitko,naprawde.Zapisz dziecko a sie przekonasz,ze 2 godziny w tygodniu to nie jest odbieranie dziecinstwa.

No faktycznie,ktos chyba ma rozdwojenie jazni heheh.Ale jesli chodzi o sam temat to jamysle ze jesli dziecko chce to mozna je zapisac do takiej szkoly.Moje dziecko jest dwujezykowe tez ma 3 latka,jestem zdania ze czym dziecko mniejsze tym latwiej zapamietuje slowa widze to po swoim maluchu.

ja tam chodze z małą żeby się osłuchała z językiem, żeby potem było łatwiej przyswoić język, tu nie mają nic do rzeczy rzekome ambicje rodziców

Gość maaakkk
A jak dziecko ma dwujęzycznych rodziców (np. ojciec anglik, matka polka) to maja mówić tylko w jednym języku, aby nie zabierać dziecku dzieciństwa na słuchaniu i uczeniu się dwóch języków? Co za głupoty tutaj piszecie! Jak najbardziej dziecko może uczęszczać na takie zajęcia, dzięki temu oswoi się z językiem i w przyszłości będzie mu łatwiej się uczyć. Poza tym to są rożne gry i zabawy a nie siedzenie w ławce a później wkuwanie. Ja moje dziecko od niemowlaka oswajałam. mówiłam przy nim w dwóch językach. Dzięki temu w podstawówce posługiwał się już dwoma językami (polski i angielski) a w wieku 10 lat mówi już płynnie w obydwóch językach i z łatwością uczy się teraz nowego języka - niemieckiego.

maaakkk-No właśnie.My mieszkamy za granicą.W przedszkolu mówią do syna po francusku,bo taki tu język obowiązuje.My z mężem po Polsku,dodatkowo uczy się angielskiego.Mamy masę takich znajomych i nic złego im się nie stało.Ja sama znam 3 jezyki obce ;)

Teoretyczna, jak ja CI zazdroszczę tych 3 języków obcych - moje marzenie, niestety nierealne, bo jestem noga w językach jakich mało... a synka zamierzam posłac do anglojęzycznego przedszkola bo jakoś nie wydaję mi się żebym została w tym kraju...

Gość Teoretyczna znawzyni diet
A no widzisz a ja zawsze mialam głowę do językow.Angielski potrafilam juz jak bylam dzieckiem! Za to zawsze bylam noga z chemi itp.:(