Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zdeterminowana28

KENIA JESIENIĄ (WRZESIEŃ-LISTOPAD)- POSZUKUJE CHETNYCH NA TAKI WYPAD:)

Polecane posty

Witam wszystkich zainteresowanych:) Mam na imię Dorota i poszukuję osoby lub osób:) chetnych na wypad do Keni _tydzien , może dwa w zasadzie bez wiekszej róznicy byle tylko znaleźć odpowiedni probram bo zalezy mi przede wszystkim na podróżowaniu i poznaniu prawdziwego oblicza Keni , czyli wakacje typu "leżakowanie" w tym przypadku odpadają:) Mój man nienawidzi latać więc nie skusi sie nigdy a Kenia to moje wielkie marzenie wiec zapraszam chetnych bo samej to tak łyso:p

Gość sraka_praptaka_;.
masz aż taką luźną pi*** że musisz na murzynów polować? :)

Gość szczerze mówiąc to
czy bolce są w cenie? i jakie rozmiary? jestem dziewicą

Gość aśśśśśśśśśkaDorota to ja
z tamtego topiku :-) czyli wyjazd nie wypali teraz w lutym? bo wiesz jesienią to ja może może :-D a może pojedziemy najpierw do Indii??? :-D

Asiu tak to ja :) Przesunalam wyjazd bo szczepienia mam jakies tam od biedy ale musialabym zrobic pod Kenie na malarie zwłaszcza :p Indie jak najbardziej ale Kenie chcialabym w tym przedziale o ktoreym napisalam i to od niej chcialabym zacząć:p A ty juz nie chcesz do Keni?

Swoja droga niezle jaja bo wyobraz sobie Asiu ze moj man juz mi nawet ksiazke kupil:p o keni oczywicie przewodnik i to w nim wyczytalam ze jak cche zobaczyc duzo zwierzat to w tym okresie bo w innych to albo bloto z powodu pory mokrej i nietore drogi niepzejezdne albo znow lato w pelni i zbyt wysokie trawy :p Niezla jazda hhehe

Cieple mleko:) Co do szczepien to raczej groszowe sprawy bo w stu zlotych sie zmiescisz.Na malarie nawet juz za 36 loty :p a jesli chcesz cos wiecej wiedziec to podsylam artykuł:) W Kenii występuje kilka groźnych chorób tropikalnych, a nawet potencjalnie śmiertelnych przenoszonych przez komary, moskity i muchy na które do dnia dzisiejszego nie wynaleziono skutecznej szczepionki lub leku,a najgroźniesze z nich to: Malaria, Denga oraz równie groźna tzw. Ślepota rzeczna Ze względu na brak dostępu do repelentu Mugga Deet w wielu miejscowościach oraz ogromną ilość zamówień indywidualnych z całej Polski wyszliśmy na przeciw naszym klientom otwierając specjalny sklep w serwisie Allegro zobacz Preparaty możesz, także zakupić dzwoniąc do naszych handlowców pod numery 510069823 lub 500646101 a jeszcze wiecej pod tym linkiem:http://www.mugga.pl/kraje/17

ponadto na tej wlasnie stronie znajdują sie takze adresy placowek gdzie przyjmuja specjalisci do chorob tropikalnych i niektorzy nawet na NFZ wiec mysle ze warto poszukuc i nalezc odpowiednia dla siebie:) No wiec jak? Kto wstępnie chetny bo liste uwaam za otwartą: LISTA CHĘTNYCH: 1.Dorota

Gość gfhgjhghj
jak ją murzyni zgwalcą a bardzo prawdopodobne, to bedzie

Zadzwonilam wlasnie na infolinie i szczepien mozna zrobic wiecej oczywiscie .Generalnie tak czy inaczej mysle z cena pojdzie w gore ale to juz powiem jak takowego lekarza zalicze:p

Gość jijiojoi
jak na osobe zafascynowana kenia, jestes straszna ignorantka. Po pierwsze nie ma szczepienia na malarie, tylko jest profilaktyka tabletkowa. po drugie w Kenii jest mnostwo zagrozen, a zalecane szczepienia to: zolta febra dur brzuszny tezec i blonica wzw A+B

Gość 7h7978y9u98u098u
a co tam chcesz zwiedzać?

dzieki za rade ale wychode z zalozenia ze najlepiej jesli udam sie do lekarza:) bo zalecacych to sa tysiace szczepien :) tylko jakies 10 ale tak napisalam powyzej podam konkrety po wizycie bo nie chce niepotrzebnie mącic.

7h7978y9u98u098u - chcialabym przede wszystki zobaczyc NAIROBI , poludniowo-wschodnie sawanny z Tsavo National park na czele i Msai Mara :p to tak w wielkim skrócie:)

Gość wielkie mi zeczy
tylko nie zwąhaj sie z jakimś mużynem bo HiVa syfa jeszcze dostaniesz od ktoregoś i przywleczesz do polski...

:-D jejku korcisz korcisz :-D ja jestem bardzo napalona umysłowo narazie :-D bo żadnych planów nie robię, nie mam kiedy o tym myś;leć. DO jakiego lekarza idziesz i czy myślisz, ze zdążyłabym zrobić te szczepienia do jesieni? wiesz może iluosobowa jest ta wycieczka? A mogłabyś mi przesłac linka do tego biura, z którego masz ofertę? u mnie całe 2 tyg.raczej nie odpalą, nie dostanę takiego urlopu :-(

Dorota, ależ się nakręcam :-D jak tak dalej pójdzie to do listopada nie wytrzymam :-D znalazłam fajny blog, dziewczyna opowiada o wycieczce do Kenii, ale niezorganizowanej, mimo wszystko fajnie poczytać http://kolumber.pl/g/1636-Kenia-Tanzania-Zanzibar,%20czyli%20jak%20spe%C5%82ni%C4%87%20marzenia%20za%204%20tysi%C4%85ce

Gość ale gapa
Wejdżcie sobie dziewczyny na wakacje.pl na watek Kenijskie pogaduszki-to kopalnia wiedzy o tym co i jak. Sorry ale narazie wasza wiedza jest niej niz zerowa wiec nie ma sie co napalać. Piszecie, ze zamiennie Indie- własnie wróciłam i jesli mialabym wybierać pomiedzy Kenia a Indiami to Kenia całym sercem a Indie nigdy w zyciu.

Gość ide spac
nikt nie zapytal o koszta, a to przeciez wazne info jezleli ktos sie zamierza wybrrac z autorka ile kosztuje przelot i reszta wydatkow?

my z Dorotą już rozmawiałysmy na innym topiku i tam cena była podana ok.5000+napiwki, wycieczki fakultatywne. Bardzo dziękuję za podanie stronki do poczytania :-)

Dorota stwierdziłam, ze pojadę nawet na 2 tyg., jak już tyle jechać i lecieć to bez sensu tylko na tydzień, to prawie taka sama cena :-D najwyżej wezmę urlop bezpłatny :-D wiesz co wyczytałam, ze w tych miesiącach wrzesień-listopad jest pora deszczowa

No hej Asiu a ja wyczytalam w tym moim przewodniku ze to wlasnie naljepszy okres bo trawy sa niskie za to odradzaja inne okresy;/ Co do szczepien to mysle ze mamy troche czasu , prawie rok wiec powinnysmy sie wyrobic .Ja do tego lekarza wybieram sie w nastepnym tygodniu , o ile zalapie sie na wizyte :)jesli beda jakies durne zapisy to pojde w mozliwie najszybszym terminie :) Ja widzialam kiedys Asiu opisy nawet takich 14 dniowych wypadow i tez jestem za tym bo jak ju leciec to cos zobaczyc a nie tylko doleciec zobaczyc tyle co nic i wyleciec. Sorry tez za moja nieobecnosc ale dzisiaj caly dzien byłam poza domem bez dostepu do neta ;/ Co do ceny to roznie 14 dni to nawet koszt 11 tysiecy , ale program jest niesamowity gdyz obejmuje praktycznie 12 dni spedzonych w rezerwatach na erenie Keni wiec bylabym w sanie tyle bac bo jest to zdecydowanie lepsza cena niz 8 dni w tym tylko 3 zwiedzania , ale to oczywiscie zawsze jest tak ze wszystko zachwalaja a jak sie prosi o szczegolowy opis oferty to wszystko wychodzi w praniu:) Asiu podaj meila to Ci podesle ten progam na emaila:) Poki co zposdrawiam serdecznie i wracam do mojej pracy w papierkach;/ A .. i dziekuje mimo wszystko za rady ale prose darujcie sobie jakies zjezdzanie mojej osoby . Tak jak wspomnialam Kenia jest moim marzeniem a nie tematem mojej pracy doktoranckiej :p Wydaje mi sie ze do listopadu mam nieco czasu by zgłębic wiedze na jej ttemat na tyle wnikliwie by nie zginac w niej na dobre:p

Asiu zamiast pracowac podczytuje ten blog z podrozy i napalam sie jeszcez bardziej i w dodatku niezla przebitka ale to pewnie cena za spokoj i nie beiganie za wszystkim samemu:p

hej :-) ja jestem :-D wysłałam Ci maila

zaraz będę dalej czytać tego bloga, bo wczoraj zatrzymałam się w połowie i musiałam leciec

więc Dorotko, zrobiłam plan 2012 Kenia 2013 Tajlandia 2014 Japonia 2015 Indie :-D piszesz się na to? :-D eh żeby tak mieć więcej kasy i móc jechać ze 2 razy w roku