Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zdeterminowana28

KENIA JESIENIĄ (WRZESIEŃ-LISTOPAD)- POSZUKUJE CHETNYCH NA TAKI WYPAD:)

Polecane posty

Penie jak najbardziej Asiu:)na emaila zaterm zaraz zerkne a wakacje super tylko Japonię zamieńmy Indiami:p , o Tajlandii wogóle nie myslalam ale jak juz tak sie zgadałysmy to czemu nie:)Moge być i w Tajlandii no bo w sumie jak juz się poszczepimy to trzeba to wykorzystać:)

Asiu gdybys jednak nie dotarla do poczty to chce tylko powiedziec ze podesłałam Ci wczoraj emaila ta oferta o ktorej wspominalam :)

Gość szlachciankazlitwy
a kiedy bylty taki wypad?

Gość aśśśśśśśśśkaDorota to ja
Hej :-) dziękuję :-) odpisałam na maila, ale jeszcze tu Ci napiszę, może szybciej odczytasz...poczytałam i jestem szczęśliwo-rozczarowano-zszokowana :-D uszczęsliwił mnie plan p[ierwszych kilku dni wycieczki, naprawdę będzie co robić i o to chodzi. Rozczarowana jestem natomiast tym, z e5 dni NIC się nie dzieje, nie będe tyle płącić za lezenie przy basenie. Zszkowała mnie cena :-D jednak niewspółmierna do proponowanych atrakcji. Skoro 8dni wycieczki kosztuje ok.5.000, to wynikma z tego, ze 6000-7000kosztuje lezenie przy basenie. Mi to nie odpowiada i zalatuje niesprawiedliwością :-D wolę tę kwote przeznaczyć na inny wyjazd. A co Ty na to?

Powiem Ci Asiu , ze ja mam mieszane uczucia.Kenia napewno jest moim marzeniem i chcialabym poleciec wlasnie tam ale faktycznie nie po to by lezec na plazy jak foka;/Mysle ze mamy tez troszke czasu zeby wszuystko jeszcze dograc i poszukac ofert innych biur. Fajnie byloby gdybys i Ty zechciala czegos poszukac bo ja tez jestem za opcja z typowym zwiedzaniem bez lezenia plackiem na plazy :) Mimo wszystko super byloby znalezc cos na danich zeby zabookowac bo wtedy zawsze sa jakies wycieczki gratis. A .. i skad bys leciala? Jakie miaso wchodzi w gre/

SZLACHCIANKO Z LITWY wyjazd planuje tak jak napisalam -wrzesien -listopad :) Najchetniej pierwszy tydzien wrzesnia bo wtedy nie mam nigdy problemow z wolnyn:)

Dzień 1. Warszawa - Mombasa Wylot z lotniska Okęcie do Mombasy. Dzień 2. Mombasa - Tsavo East. Po przylocie spotkanie z przewodnikiem i rozpoczęcie programu. Przejazd z lotniska w kierunku Parku Narodowego Tsavo East , który wspólnie z Tsavo West tworzy największy obszar chroniony na terenie Kenii. Do Parku wjedziemy w miejscowosi Voi położonej u stóp góry o tej samej nazwie. Już po drodze do lodge będziemy spotykać stada dzikich zwierząt i pojedyncze drapieżniki. Po południu pierwsze safari w Parku, który jest słynny z tzw. "czerwonych słoni", zawdzięczających wyjątkowy kolor ziemi, jaką są oblepione. Możemy również spotkać nosorożce, lwy, gepardy, antylowy, bawoły i zebry. Po safari nocleg w lodge na terenie parku. Dzień 3. Tsavo East - Amboseli. Po sniadaniu opuszczamy Płaskowyż Yatta i Tsavo East udając się w kierunku Amboseli. Po drodze mijamy wioski ludu Wakamba i Makindu. W porze lunchu dotrzemy do Amboseli, położonego u stóp u podnóża Kilimandżaro - najwyższej góry Afryki (5896 m n.p.m.). Zasnieżony szczyt Kilimandżaro, górujący nad welonem chmur jest niesamowitym tłem dla sawanny, gdzie można spotkać królewskie lwy, majestatyczne słonie, drapieżne lamparty i szybkie gepardy oraz bawoły, hipopotamy i zwierzynę płową. Cierpliwi podróżnicy natrafią tu również na zagrożone wymarciem nosorożce czarne. Amboseli jest rajem dla fotografów. Po popołudniowym safari kolacja i nocleg w lodge. Dzień 4. Amboseli - Tsavo West. Wczesnym rankiem rozpocznimy safari w niesamowitej scenerii Kilimanjaro. Po sniadaniu przejazd na wschód, w kierunku wulkanicznej scenerii Shetani i Wzgórz Chyulu. Na koniec wyprawy dotrzemy do Tsavo West i odwiedzimy Mzima Springs, ukryte w gajach palmowych i akacjowych. Zmimne wody rzeki wypływają z Kilimanjaro i przyciągają krokodyle, hipopotamy i niezliczone gatunki ryb. Do lodge dotrzemy w porze lunchu. Następnie safari po okolicy i wizyta w Ngulia Rhino Sanctuary, gdzie pod ochroną żyje ok 50 czarnych nosorożców. Wieczorem powrót do lodge na kolację i nocleg. Dzień 5. Tsavo West - Mombasa. Po sniadaniu przejazd safari w Tsavo West, na którego sawannach i w rzadkich lasach żyje ponad 60 gatunków ssaków, w tym tzw. wielka piątka (słoń, nosorożec, bawół, lew i lampart). Oprócz zróżnicowania fauny i flory charakterystyczne jest tu także ukształtowanie terenu oraz wulkaniczna gleba. Na zakończenie safari pojedziemy przez Voi i Pustynię Tara do Mombasy. Przejedziemy przez zawsze żywe i barwne miasto do hotelu na wybrzeżu Oceanu Indyjskiego. Po południu zakwaterowanie w hotelu. Kolacja i nocleg nad Oceanem Indyjskim. Dzień 6-7. Mombasa. Wypoczynek w hotelu 3 *** HB (sniadania, obiadokolacje) na plaży wybrzeża Oceanu Indyjskiego w okolicy Mombasy. Dzień 8 (15). Mombasa - Warszawa. Po sniadaniu wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko w Mombasie. Dla osób przedłużających pobyt - dodatkowyty dzień nad Oceanem Indyjskim. Wylot do Warszawy. Lądowanie na lotnisku Okęcie w Warszawie. WAW - Warszawa AMS - Amsterdam MBA - Mombasa

a teraz druga z ofert NAIROBI - AMBOSELI - JEZIORO NAKURU - MASAI MARA - MOMBASA Dzień 1. Warszawa - Nairobi. Wylot do Nairobi. W zależnosci od godziny przylotu rozpoczęcie programu, transfer do hotelu i nocleg w Nairobi lub przejazd z lotniska do Parku Narodowego Amboseli znajdującego się przy granicy z Tanzanią. Od 1991 roku park stanowi rezerwat biosfery UNESCO. Dzień 2. Amboseli. Przejazd do Parku Narodowego Amboseli u podnóża Kilimandżaro - najwyższej góry Afryki (5896 m n.p.m.). Osnieżony szczyt Kilimandżaro, górujący nad welonem chmur jest niesamowitym tłem dla sawanny, gdzie można spotkać królewskie lwy, majestatyczne słonie, drapieżne lamparty i szybkie gepardy oraz bawoły, hipopotamy i zwierzynę płową. Cierpliwi podróżnicy natrafią tu również na zagrożone wymarciem nosorożce czarne. Amboseli jest rajem dla fotografów i miłosników dzikiej przyrody. Park Narodowy słynie z dużej różnorodnosci ptaków (około 50 gatunków). żyją tu między innymi pelikany, kaczki, słonki i kormorany. Zakwaterowanie w lodge i lunch. Po obiedzie popołudniowe safari. Wieczorem kolacja i nocleg w lodge. Dzień 3. Amboseli - Nairobi - Nakuru. Po sniadaniu przejazd do Nairobi. Lunch w sławnej Carnivore restaurant, jednej z 50 najlepszych restauracji swiata. Po obiedzie przejazd do lodge nad Jeziorem Nakuru w Wielkiej Dolinie Ryftowej. Wieczorem kolacja i nocleg w lodge. Dzień 4. Nakuru - Masai Mara. Po sniadaniu poranne safari nad brzegami jeziora. Park Narodowy Jeziora Nakuru to porosnięty akacjowym lasem kompleks, atrakcyjny ze względu na liczne punkty widokowe i szlaki turystyczne. Niski poziom wody i zasolenie w jeziorze, od którego wywodzi się nazwa parku, przyciąga tu niezliczone stada ptaków, przede wszystkim flamingów. Lunch w lodge. Po południu przejazd przez Narok do Masai Mara. Po zakwaterowaniu w lodge kolacja i nocleg. Dzień 5. Masai Mara. Całodniowe safari z przerwami na posiłki w lodge. Park Narodowy Masai Mara jest częscią wielkiego Parku Narodowego Serengeti i stwarza możliwosć obserwację wielu gatunków zwierząt. Pagórkowaty teren, obfitujący w wodę rzek Telek i Mara, jest naturalnym srodowiskiem dla antylop gnu, zebr, hien, szakali, lampartów, lwów, krokodyli, hipopotamów, żyraf i słoni. Wieczorem powrót do lodge na kolację i nocleg. Dzień 6. Masai Mara - Nairobi - Mombasa. Po sniadaniu poranne safari w Parku. Po wczesnym obiedzie przejazd do Nairobi. Wieczorem wyjazd pociągiem (przedziały 1 klasy, łóżka piętrowe) do Mombasy, historycznego miasta na wybrzeżu Oceanu Indyjskiego. Kolacja w pociągu. Dzień 7. Mombasa. Poranny przyjazd do Mombasy, drugiego co do wielkosci miasta Kenii i znanego osrodka turystycznego z piaszczystymi plażami i licznymi rozrywkami dla turystów. Transfer do hotelu 3 *** Full Board (sniadania, lunche, obiadokolacje) na plaży na południe od Mombasy. Czas wolny na odpoczynek, opalanie przy basenie, kąpiel w ciepłym oceanie lub samodzielne zwiedzanie. Dzień 8. Mombasa. Czas wolny na plażowanie. Możliwosć wykupienia wycieczek fakultatywnych. Warto zwiedzić Mombasę, największy port Kenii i bramę do wschodniej Afryki. Miasto położone na koralowej wyspie zostało założone w XI wieku przez Arabów i szybko stało się ważnym osrodkiem handlowym wschodniej Afryki. Najczęsciej handlowano koscią słoniową, niewolnikami i przyprawami. Dzień 9 (16). Mombasa - Warszawa. Po sniadaniu wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko w Mombasie lub kontynuacja pobytu w wybranym hotelu na plaży. Zakończenie programu i przelot do Nairobi. Wylot do Warszawy. Dzień 10. (17). Warszawa. Lądowanie w Warszawie. WAW - Warszawa AMS - Amsterdam MBA - Mombasa Rozkład lotu jest przykładowy i może ulec zmianie. Ostateczne rozkłady lotów na konkretne imprezy podajemy na potwierdzeniu rezerwacji. Uwaga : Ecco Travel zastrzega możliwosć zmiany rozkładu lotów oraz kolejnosci zwiedzania. Liczba miejsc ograniczona.Cena zawiera: przelot na trasie Warszawa - Nairobi, Mombasa - Warszawa z międzylądowaniem w porcie europejskimopłaty lotniskoweubezpieczenie KL, NNWzzakwaterowanie w lodgach hotelu z pełnym wyżywieniem - sniadania, lunche, kolacje, w zależnosci od rozkładu lotu nocleg w hotelu 4 **** ze sniadaniem w Nairobitransport 6 os. minibusem, przystosowanym do obserwacji zwierząt (otwierany dach)dnia 6-7 przejazd nocnym pociągiem na trasie Nairobi - Mombasa (przedziały 1 klasy, łóżka piętrowe)zwiedzanie wg programu, wszystkie opłaty za wstępy do parków narodowych.serwis wykwalifikowanego przewodnika lokalnego w jęz. angielskim i polskiego pilota.Cena nie zawiera (kwoty dopłat - patrz formularz rezerwacji):dopłata do zakwaterowania w pokoju pojedynczymzniżka dla 3 osoby dorosłej na dostawcemożliwa oferta łącząca wycieczkę z dodatkowym tygodniem pobytu w hotelu w Mombasiezwyczajowych napiwków dla bagażowych, kierowców, przewodników kosztów uzyskania wizyWizy:Wymagane są wizy, wydawane na każdym lotnisku międzynarodowym na okres 3 mies. w cenie 50 USD. Podstawą wjazdu jest polski paszport ważny min. 6 miesięcy.Rozkład lotu (KL-KLM): KL1364 WAW AMS 13:35 15:45MP 815 AMS MBA 19:55 06:40+1MP 816 MBA AMS 08:25 15:50KL1369 AMS WAW 20:25 22:25 i cena 10698

no ładne oferty :-) ale nie rozumeim czegoś... Czemu te ceny sa takie duże podczas , gdy ta, o której wcześniej rozmawiałyśmy to było połowa z tego? Gdzie tkwi różnica? czy to , co podawałaś na tamtym topiku to była cena wyjątkowa? jakieś last minute? Podoba mi się ta druga oferta, myślę, ze fajnie będzie podróżować ichnimi pociągami :-D podejrzewam, ze klasa 1 - to jak u nas wagon towarowy :-D ale fajnie ja tak lubiuę :_D

oczywiście ja tez przejrzę oferty... a chciałabyś już teraz rezerwować miejsca? do jakiego lekarza idziesz po te szczepionki? do rodzinnego? chyba nie... czy jakies skierowanie? napisz coś więcej :-) Wszystko mi jedno z jakiego miasta będzie wylot, chyba nie mamy na to większego wpływu. W ofercie są zawsze podane miejsca spotkań i odlotu, więc trzeba się dostosować, ale myślę, ze dla mnie najwygodniej by było gdyby wylot był z Warszawy.

Asiu jestem na sushi wiec przejze wszusyko na spokojnie jak wroce do domu bo poki co pisze z tefefonu z restauracji;) wprawdzie tel dotykowy ale laptopa nie przebije;) Tak tylko szybciutko wyjasnie Twoje watpliwosci;)No wiec....ta pierwsza oferta to bylo faktycznie last minut ale jak sie okazalo tam w osmiu dniach zwiedzanie bylo tylko zarezerwowane na yrzy a pozostale dni to plaza i transfer na lotnisko. Co do szczepien to planuje tak za dwa tygodnie zasiegnac info bo narazie to mam na 21.02 wizyte u chirurga w sprawie usuniecia pieprzyka i wtedy zapytac sie czy to moje szczepienie do Keni nie bedzie kolizyjne .Slyszalam ze 3 m-ce sa wystarczajace.A ...no i nie sadze by to mozna bylo zalatwic u zwyklego lekarza .Na tamtym forum podawalam link do lekarzy od chorob tropikalnych ale Ty to Asiu pewnie tez bez problemu znajdziesz i tam byl podzial ze wzgledu na wojewodztwa.Ps.Terax juz koncze bo zaraz nam przyniosa to sushi .Odezwe sie z domu i wtefy napisze wiecej a Y w tym czasie napisz cos wievej o sobie.plizz bo niewiele wiem.Jesli nie na stronce to moze byc cichaczem na emailu;) Buziorki tymczasem

Gość ale gapa
Szkoda, że nie chcecie skorzystac z czyichs doswiadczeń i same szukacie tego co inni juz dawno znaleźli, opisali i polecili badź odradzili. Co do cen Ecco -to zawsze beda wyzsze od Itaki czy Rainbowtours- z bardzo prostego powodu-różnica miedzy lotem charterowym a liniowym.

Witam. Nie byłem w Afryce polecam jednak wejść na forum podróżnicze. Tam poczytaj o ludziach którzy byli widzieli i doradzą. Po drugie - zastanów się czy na pewno chcesz na 2-3 tyg pojechać z kimś kogo nie znasz. Jak byłem raz na wyprawie tydzień z kumple którego znam od 20 lat. Na drugiej (20 dni) wziąłem swojego Ojca. Nie zabiorę na wyprawę do kraju którego nie znam nikogo kogo nie znam co najmniej od kilku lat. Przemyśl to. Po drugie - jeśli dwie samotne i w dodatku atrakcyjne kobiety pojadą same do Afryki to bardzo ryzykujesz ... bardzo.

Asiu faktycznie luknelam i z Rainbow Tours to Powitanie z Afryka wygląda najkorzystniej . I ta opcja 9 dniowa jak najbardziej mi odpoiada wiec tak jak mowilam pisze sie .Szkoda wprawdzie ze nie ma niczego z way no ale trudno, chyba nic na to nie poradze ;/ Asiu am nadzieje ze zajrzysz jeszcze tutaj dzisiaj Jacku dzieki za ostzezenie :) Faktycznie lepiej kims kogo sie zna pod warunkiem , ze ten kogo znamy chce leciec do Keni lub mam na to pieniadze . A co do akrakcyjnosci to obstawiam ze wrocimy bezpiecznie :) Mimo to dieki za troske;p ale gapa- skozystac porad zawsze mozna ale pomyslec samemu tez nei zaszkodzi :p Do wyjazdu jeszcze mnostwo czasu wiec z pewnoscia dobrze sie zastanowimy zanim cos wybierzemy:)

Gość gada od rzeczy i
Szkoda, że nie chcecie skorzystac z czyichs doswiadczeń i same szukacie tego co inni juz dawno znaleźli a co to za głupi tekst :-O ni z gruszki ni z pietruszki :-O ja tutaj żadnych rad nie widzę! marzy mi się taki wyjazd

Jacku chyba coś CI się pomyliło :-O przeciez my same nie jedziemy... chociaż nie mówię, ze bym tak nie wolała na własną rękę i dokładnie tam, gdzie ja chcę, jednakże życie jeszcze jest mi miłe :-D Poza tym Dorota mnie nie zabiera :-D tylko jedziemy razem, na tych samych prawach, a dobrze po prostu wcześniej się zapoznac i tyle. Uwazasz, ze duzo lepsze byłoby gdyby dostała do pokoju jakiegoś dziadka lat 66 czy babcie lat 79? :-D Przecież większośc osób na takiej wycieczce jest sobie obcych. o co chodzi pani/panu ale gapa??????????????????????? Dorota :-) przeglądam rainbow tours i jestem strasznie napalona na Egipt na tydzień :-D chyba pojadę sobie z last minute w marcu. Az się wierzyć nie chce, ze wystarczy 2 tyś.co prawda bez zwiedzania, ale jak mnie mróz już wykończy totalnie to pojadę nawet po to by się ogrzać.

Asiu no to udanego plazowania w Egipciie .ja juz tam byłam w 5 gwiazdkach wiec bylo mega luksusowo.Hotel rewelka do tego wszystko co chcialam to zobaczylam bo bylam tam bite dwa tygodnie i na Egipt sie nie skusze , co wiecej na urlop nie mam co liczyc ;/ ale wypoczywaj wypoczywaj i dobrze ze opieprzylas tu co neiktorych bo wielce sie czepiaja nie wiedziec czemu

GADA OD RZECZY i GAPA jesli nie powiada Ci to o czym piszemy too po co sie wypiowiadasz i czytasz to wogole? Zmien watek na inny no chyba ze chcesz czuc sie zauwazalny :)i zamierzasz non stop wyskakiwac tutaj z jakimis madrosciami??? ps. I wierz mi.... jak bede miala do Ciebei jakeis pytania to sama zapytam poki co..... podziękuje i nei skorzystam

Gość Nowa zona
ty stawiasz wycieczke?

Gość HMS..VRS...Petard
Tak z ciekawości. Ilu chętnych już znalazłaś na tym forum?

hej :-) z mojej strony bardzo pewna, ja jestem zdecydowana. Co prawda miałam kase odłożoną na nowy samochód, ale myślę, że to może poczekać :-) a moze jeszcze ktoś się znajdzie? fajnie byłoby mieć małą kafeteryjną grupkę :-)

Dorota, a napisz mi jak Twoje szczepienia? ja zupełnie nie mam teraz czasu się tym zająć, a muszę! Swoja drogą wieczorami przeglądam biura podróży i TYLKO w jednej ofercie 1 wycieczki było wymagane szczepienie na żółtaczkę i żółtą febre, inne nie wymagają tego. Czy jadąc tam na tydzień naprawdę potzrebujemy tych szczepień??? Zastanawia mnie to. W ostatnim roku moja kuzynka przejechała pół świata (Japonia, Indie 3x po 2 miesiące, Izrael) i nie było szczepiona. Co więcej jeździła z pracy w celu badań w branży okołomedycznej :-D Nie kazaLi jej z instytutu robić żadnych szczepień.

Joasiu ja taka jak już wspominałam najpierw muszę odhaczyć tego chirurga od pieprzyka.Jego mam na 21 a potem jak to zobaczy i ustali termin to zajmę się szczepieniami bo teraz to nie chciałabym nic sobie wszczepiać. Sa jednak adresy lekarzy od chorób tropikalnych więc jakbyś tylko się zdecydowała to napewno gdzieś tam u siebie znajdziesz.No własnie ... skąd Ty jesteś dokładnie? i ogolnie coś więcej jak nie tu to na emaila plizzz Co do szczepień to jednak chciałabym takie mieć , żeby nie wpadać na miejscu w panikę co mi wolno a co nie .A skoro miałybyśmy potem w planach Indie o się przydadzą bo tam te to za czyściutko nie ma:p Pozdrawionka:)