Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lizaaakchcem

Przepisy dla mamy karmiącej - dania, przekąski, ciasta :)

Polecane posty

Gość lizaaakchcem

Dziewczyny jestem młodą mamą, karmię piersią. Może macie jakeiś propozycje jak urozmaicic menu mamy karmiącej?? jakies przepisy?? pomysły na obiad i nie tylko?? fajnie by była jakby oprócz propozycji były podane też przepisy bo np ja jestem początkującą kucharką nie umiem jeszcze tak eksperymentować na własną rękę :) Myśle że nie tylko ja skorzystam z tego tematu. Tak więc zapraszam:) powymieniajmy się jakimiś pysznościami :)

Pulpety z warzywami są pyszne z ryżem :) robisz je jak normalne mielone ale zamiast cebuli dodajesz seler, marchewkę i pietruszkę. Potem gotujesz około 20 minut, z wywaru możesz zrobić sos zagęszczony śmietaną.

dziewczyna pyta o konkretne przepisy. Bo głupie gadanie że od razu można jeść wszystko są nic nie warte.

ja karmilam 3.5mie i od razu jadlam wszystko. 2 di po przyjciu ze szpitala I danie : fasolka po bretonsku II danie kluski ze sliwkami z kwasna smietana. wg mojej matki dziecko mialo sie w nocy zaplakac z bolu brzucha a on spal jak aniolek. :)

Gość lizaaakchcem
Lisabet S. dziekuje :) na pewno zrobię :) co do deseru ostatnio wypróbowałam pieczone jabłka- pyszne :) 4 duże twarde jabłka 2 łyżki rodzynki 4 łyżki miodu łyżeczki cynamonu łyżeczki imbiru 1 jabłko obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wsypać cynamon, imbir, wlać miód, wymieszać. Każdemu jabłku odciąć gorę z ogonkiem, odłożyć. Wydrążyć miąższ łyżeczką, zostawić 0,5 cm przy skórce. Dziurki na dole jabłek, po usunięciu ogryzka, wypełnić rodzynkami. Nałożyć farsz z jabłek, przykryć odciętą górą. Jabłka zawinąć w warstwę folii aluminiowej. Zapiekać w temperaturze 180-200oC ok. 20 minut. Powinny być one miękkie ale nie rozpadać się. przepis ze strony http://pieczonejablka.com.pl/ ;)

Gość xyzzzzzzzzzzzzz
zgadzam się, nie ma diety dla matki karmiącej, w krajach zachodu w ogóle nie funkcjonuje pojęcie "dieta matki karmiącej". Moje dziecko ma prawie 3 miesiące, jem wszystko i nie wymyślam jakiejś specjalnej diety

Gość lizaaakchcem
up

Gość mieszkamnazachodzie
Oczywiscie ze nie ma diety.tu gdzie mieszkam smieja sie z Polek.przeciez ta 'dieta' to wymysl jeszcze zza czasow komunizmu,a Wy glupie w to wierzycie!

Gość xyzzzzzzzzzzzzz
autorko, chyba temat został wyczerpany :)

Gość kikaaaaa
a ja chetnie bym skorzystała z takich przepisów

Gość diabl123
gotowany kurczak + gotowana marchewka + niegazowana woda - wszystko bez przypraw!!!! A tak poważnie. Jedz to co lubisz i obserwuj dziecko, nie popadaj w paranoję bo tylko mu zaszkodzisz.

Gość nie przesadzaj bo nie
bedziesz miala czasu na wymyslanie.ja jadlam wszystko oprocz nabialu krowiego ,bo dziecko ma alergie.oczywiscie zastepowalam go kozium nabialem,ktory nie powodowal problemow.