Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wypróżnianie

jak często robicie kupke będąc w ciąży??

Polecane posty

Gość wypróżnianie

Zauważyłam, ze odkąd jestem w ciąży to częstotliwość wyprózniania zmniejszyła się i standard to jednak kupka na 4-5dni. Nic mnie nie boli, ale to chyba rzadko? No i przez to tyle bardziej :(

Gość ciążóweczkaaaaaaaaaaa
mam to samo... przed ciaza kupka byla codziennie rano, teraz ze 2 razy w tygodniu to max.

Gość u mnie też rzadziej
no ale jednak codziennie normalnie to robię 3 razy dziennie, a teraz 1 , no czasem 2 razy na dzień ale raz na 4-5 dni??? to bardzo niezdrowo:O a nie masz czasem anemii?

Gość wypróżnianie
nie mam anemii, wszystkie badania mam niemal wzorowe :O dobrze się czuje, brzuch mnie nie kłuje, ale też nie odczuwam potrzeby...

raz dziennie i tak powino byc minimum. Miała kryzys koło 17tc i raz w tygodniu, ale wiecej warzywek owocków otrębów i jest ok. Jest taki syrop duphalac i można o stosować w ciąży, ale tylko doraźnie.

Gość u mnie też rzadziej
to może dietę zmieniłaś teraz? a przed ciążą jak często się wypróżniałaś?

Gość Jo-------anna
raz dziennie, ale ja dopiero jestem w 10 tc :)

Gość wypróżnianie
przed ciążą codziennie lub co drugi dzień zawsze rano, diety nie zmieniłam, jem jak wcześniej tak samo przyszło od 18tyg ciąży :( Moze mam taką tendencję, gdyż jak wyjeżdżam na wakację lub do znajmoych to też mam problem z wypróżnieniem, mogę tylko w domu bądź po kilku dniach zaklimatyzowania Ale z drugiej strony tak było przed ciążą, a teraz nigdzie nie wyjeżdżami i problem jest.

Gość Jo-------anna
Może masz zaparcia? Popularny objaw ciąży. Nie sądzę aby było to zdrowe. Może warto zapytać lekarza?

Gość wypróżnianie
Sama nie wiem, zaparc raczej nie mam. Jem normalnie i przez to, ze kupka jest tak rzadko zaczęłam przybierac na wadze dużo bardziej. Kilka posiłków dziennie przez te 3-4 a nawet 5 dni, a pźniej tylko jedna i w dodatku normalna, nie jakaś mega duża :O Widzę, ze jednak to nie jest normalne i nie macie tak jak ja. W takim razie w przyszłym tygodniu jak będe miała wizyte u gina porusze ten temat, jestem nieco wystraszona.

Gość Jo-------anna
Nie wiem czy to normalne czy nie. ja się martwiłam jak 3 dni nie robiłam, że coś nie tak jest. zapytaj,nie zaszkodzi.

Gość babula jaga
Kobiety brak regularnych wyproznien to sa wlasnie zaparcia.... Medyczkiu heh... Zawsze lekarz mi powtarzal, ze raz na dzien to min. Wiec powied to ginowi a tymczasem wiecej blonnika jedz. I duuuzo wody pij.

Gość :):):):):):):)ooooouuuu
dziewczyny , ja nie wiem, ale jak czytam "warzywka, owocki" to normalnie kupke mi sie zrobic chce. Po cholere tak wszystko zdrabniacie???

Gość iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiioooo
dziewczyny , ja nie wiem, ale jak czytam "warzywka, owocki, kupke" to rzygac mi sie chce. Po cholere to wszystko zdrabniacie, infantylne idiotki!

Gość malakasiamala
dziewczyny , ja nie wiem, ale jak czytam "warzywka, owocki, kupke" to rzygac mi sie chce. Po cholere to wszystko zdrabniacie, infantylne idiotki!

Gość Jo-------anna
Hehe, ja też mam taki odruch z tym zdrabnianiem. ;) tzn nie, że zdrabniam -wkurza mnie to.;) Ale może jak się ma dzieci to ta cecha zostaje? Rączki,pupcie, jogurciki i jabłuszka.:P

Gość fenol
Do tej PANI z 3 identycznymi wpisami. Nie chcesz nie czytaj. Ja czasami mam ocotę żygnąć jak czytam te Twoje głupawe topiki pt. "Ile będę zarabiać na l4" albo "duzo przytyłam" Tak myślałam że malakasiamala, iiioooooo, iiiooouuuu i szereg innych to jedna i ta sama osoba. Może i laski są infantylne, ale idiotką jesteś Ty;-)

Gość fenol
Do tej PANI z 3 identycznymi wpisami. Nie chcesz nie czytaj. Ja czasami mam ocotę żygnąć jak czytam te Twoje głupawe topiki pt. "Ile będę zarabiać na l4" albo "duzo przytyłam" Tak myślałam że malakasiamala, iiioooooo, iiiooouuuu i szereg innych to jedna i ta sama osoba. Może i laski są infantylne, ale idiotką jesteś Ty;-)

iiiooooooo czy jakoś tam, kij cię to obchodzi czy, jak i co zdrabniam. Miłego dnia ;-)

Gość gość
Raz lub dwa razy dziennie przez całą ciążę. Same jesteście sobie winne, bo nie jecie to co trzeba i nie pijecie 2 l wody dziennie.

Gość gość
zależy ile się nażrę, nie masz co ty robić w tej ciąży tylko liczyć ile razy się zesrasz