Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurzona1234

NIE DENERWUJE WAS TO , ZE MUNDUROWKA IDZIE NA EMERYTURE DUZO WCZESNIEJ NIZ INNI

Polecane posty

Gość wkurzona1234

I to na preferencyjnych warunkach a tak naprawde NIC nie robia, lenie pieprzone. Jestem taka wsciekla na tych ignorantow :P a ja bede miec emeryture dopiero w wieku 63 lat :( o ile wczesniej nie pierdolnie mi kregoslup .

Gość wy-fiołkowana
Nie, nie denerwuje mnie to. A Ty i tak nie pójdziesz w wieku 63l, bo do Twojej emerytury jeszcze zdążą podnieść wiek emerytalny do 70 ;-P

Gość wkurzona1234
a mnie to tak wkurza ze nie moge. i jeszcze te lenie smierdzace strajkuja :O

Gość stuknij sie w leb
nie masz pojecia o czym piszesz a sie rzucasz. po pierwsze nie idzie na emeryture, tylko naywa praw do emerytury w wys. 40% uposazenia. jak koles zarabia 2 ts w strazy granicznej np, albo w policji to ile by dostal tej emertuty - umiesz policzyc? to raz, a dwa masz pojecie jaki proc ludzi korzysta z tego prawa? nieduży, bo NIKOMU TO SIE NIE OPLACA, wiec ZAMILCZ jak nie wiesz o czym mowisz.

Gość stuknij sie w leb
taaa, teraz lenie smierdzace, a jak ci sie cos stanie to pierwsza po policja dzwonisz. bony, co za dzban z ciebie.

Gość stuknij sie w leb
i niby jakie to sa te preferencyjne warunki?:D

Gość wy-fiołkowana
aaaa i poprawię się. Ty emerytury od państwa nie dostaniesz, bo nie będzie miał kto pracować na tą emeryturę. Zacznij już teraz odkładać. I nie uważam, żeby mundurówka składała się z leni.

Gość wkurzona1234
wiem o czym pisze. Moj kolega byl policjantem 15 lat i niedawno siobie poszedl na emeryturke ( ma 35 lat!!!!) emerytury ma dokladnie 1600zl! Taki szczyl. I nie mowcie mi o tym , ze dzwonie na policje bo kazdy wie jak policja w naszym kraju dziala.

Gość wkurzona1234
a ja mysle, ze cala budzetowka to lenie i obiboki powinno byc tego o 30% mniej bo i tak zadnego pozytku z nich nie ma.

Gość stuknij sie w leb
jaaa, 1 600, no kokosy, preferencyjne warunki. to teraz uważaj, tylko się nie udław. mój mąż za dwa lata też nabędzie takie prawo i dostałby jakieś 3 000. i wyobraź sobie nie zamierza skorzystać z tej jakże intratnej propozycji :D teraz sie rzucasz, a jak cie napadna/okradna (nie zycze) to pierwsza na policje zadzwonisz, czy może sama b edziesz sobie radzić, bo oni i tak nic nie robia? (i zeby nie bylo moj maz nie jest policjantem, ale mialam nadzieje, ze ten przyklad najbardziej do ciebie trafi, widac, ze jednak nie). a zreszta.... możesz się rzucać i tak masz g do powiedzenia. poza tym zmartwię cię; poza prawe do emerytury dostają 13-stki, premie i mundurówki. aaaa, no normalnie skandal, takie kokosy dla takich nierobów

Gość xyzzzzzzzzzz
skoro tak fajnie jest w mundurówce, to śmiało idź, przecież nikt Ci nie broni. Wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma. A jedne służby innym nierówne, np tacy klawisze maja bardzo niewdzięczną pracę, a zarobki wcle nie wysokie

Gość wy-fiołkowana
heh a bronił ci ktoś iść do mundurówki czy budżetówki? Ja dziękuje 1600 pln emerytury. Wegetacja a nie zycie;-/

nie kochana, mnie nie wkurza, bo znam ten rodzaj pracy wszędzie sa lenie, ale i mundurowi też zapierniczają, tylko trochę inaczej niz my i trzeba by troche pokręcić się w tym gornie i zobaczyć

Gość fehgsfdhsg
akto ma teraz wieksza emeryture niz 1600zl? Chyba tylko laski nakafe maja po 3000zl i nei korzystaja. :D Jestescie smieszne.

Gość kobieeetażona
nie wiesz o czym piszesz... nie, nie wkurza mnie to, bo to bardzo niebezpieczna i odpowiedzialna praca. mój mąż jest strażakiem i co mi czasem opowiada to nawet słuchać strach a co dopiero być przy takim zdarzeniu. Nie masz pojęcia o czym piszesz, więc lepiej w ogóle nie pisz i nie kompromituj się... i tak jak ktoś tu wcześniej zauważył to że taka osoba może pójść na emeryturę, to wcale nie znaczy, że na nią idzie... Osobiście nie znam nikogo, kto po tych 15 latach zdecydowałby się odejść ze służby. A tak swoją drogą, gdybyś mieszkała na 4 piętrze w bloku, w którym nie ma windy to wolałabyś żeby w razie pożaru ratował Cię 60 latek, czy 30 latek...??

Gość gryczka
Wcale mnie to nie wkurza, bo to nie moja sprawa, kiedy kto idzie na emeryturę. Jak tak zazdrościsz, to trzeba było iść do mundurówki, kto bronił?

poza tym, tej emerytury dostaną 40%, a nie całość,a to jest naprawdę niewielka kwota i poza tym mało kto decyduje się na nią przejść zazwyczaj wszyscy pracują do normalnej emerytury, tylko media strasznie wyolbrzymiają ten problem, a ludziska sie nakręcają

Gość fehgsfdhsg
nie kompromituje sie , tyko widze jakie sa fakty , minowicie jest kryzys+ coraz mniej ur dzieci na wszystkich sie oszczedza tylko nie na nich :P a oni jeszcze maja czelnosc strajkowac.

no cóż każdy moze strajkować kiedy chce i jak chce

Gość kobieeetażona
asiamt - dokładnie... Wszystko to nagłaśniają media (przeinaczając fakty), ale ludzie, tacy jak autorka, aby się nakręcają nic tak na parwdę nie wiedząc i nie rozumiejąc. A za to że nie rodzą się dzieci odpowiada mundurówka???

Gość kobieeetażona
żeby to wszystko to miało ręce i nogi każda para powinna mieć co najmniej 2 dzieci. Większość strażaków których znam ma co najmniej dwójeczkę (my oczywiście też i plany na jeszcze co najmniej jedno). Więc nie rozumiem Twojego powiązania tych dwóch rzeczy :D

ja sie obrama w kręgu wojska, pilotów itd i widzę, ze nikt z moich znajomych na wcześniejszą emeryture nie idzie, bo i po co? pracują jak każdy, ja ich nie bronię, ale kazdy ma wybór szkoły, zawodu, pracy wszędzie ludzie mają jakieś przywileje i to ich sprawa jak ktoś ma ochotę to zapraszam do szkoły w Dęblinie i na pilotó hop, niełża kasa i rózne przywileje, ale tam trzeba się uczyć, mieć końskie zdrowie i nieskazitelną przeszłość

No wiesz, wolalabym zeby w razie niebezpieczenstwa nie bronil mnie czy mojej rodziny 60 letni policjant. Albo w wiezieniu - wyobrażasz sobie 55 letniego klawisza pilnujacego np. trzykrotnego zabojce, albo gwalciciela?

no wiesz kochana, ja znam 50 paro letniego pilota oblatywacza i nikt tego lepiej nie robi niz on jest jedyny w Polsce, ale pracuje dalej i nie myśli o emeryturze

Gość mój tata pracował w mswia
I powiem Ci autorko,że gorszych bredni i wypocin opartych wyłącznie na populistycznych sloganach nie słyszałam. a czemu nie masz nic do górników? albo do rolników? albo o do nauczycieli? to dopiero lenie mają 2 miesiące wakacji! a policjanci, straż graniczna i strażacy nie strajkują bo im prawo tego zabrania. oni mogą tylko protestować np poprzez wykorzystanie zasad strajku włoskiego. jeżeli Twój kolega ma 1600 zł po 15 latach to znaczy,że miał dobrze ponad 3000 pensji,a to znaczy,że odszedł z jakiegoś wyższego stanowiska,bo taki przychodzący do służby ma ok. 1600 podstawy-sprawdź sobie w ustawie-każdy ma tyle samo i nie jest to żadną tajemnicą. i faktycznie walnij się w łeb bo nie wiesz o czym piszesz.

Gość martynaaaaaaaaa
bardzo dobrze, ze idą wcześniej na emeryturę... wyobrażasz sobie 60letniego dziadka biegającego codziennie na zaprawie, już przyślepawego strzelającego z kałacha, albo śpiącego w ciemnym lesie pod namiotem na poligonie :D Albo 60letniego policjanta ścigającego bandytę xDxDxDxDxD

Gość do tej co tauś pracował
Ale już nie pracuje tylko grzeje dopsko w domu! a inni muszą pracować!!!!!

Gość mundurówka to nie tylko
policja, wojsko, czy straz to tez sluzba wiezienna, w tym panie z ksiegowosci np i one tez moga isc na wczesniejsza emeryture :/